Noutati legislative
Re: Noutati legislative
Conform celor de aici raspunsul este da puteti sa reveniti la statutul de platitor pe impozit pe venit.
Ordonanta 117/2010 introduce o noutate cel putin dpdv al celor care aveau ca termen de plata a constributiilor si impozitului pe salarii: trimestrul/semestrul sau anul.
Astfel incepand cu 01.01.2011 AUTOMAT toti cei care aveau o perioada diferita de luna calendaristica pentru declararea si/sau plata acestora, vor declara si plati lunar aceste contributii.
SeptimiuV ne-a pus la dispozitie cadrul legislativ iar colegii de la APEC au tras semnalul de alarma.
Multumim lor deopotriva si lui SeptimiuV.
Astfel incepand cu 01.01.2011 AUTOMAT toti cei care aveau o perioada diferita de luna calendaristica pentru declararea si/sau plata acestora, vor declara si plati lunar aceste contributii.
SeptimiuV ne-a pus la dispozitie cadrul legislativ iar colegii de la APEC au tras semnalul de alarma.
Multumim lor deopotriva si lui SeptimiuV.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)
si pana acuma era 30 ?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Buna!
Stiti ceva de modificari la codul muncii incepand cu 01.01.2011? Am vazut ca exista un proiect de contract colectiv, insa din cate stiu nepublicat in monitor...
multumesc
Stiti ceva de modificari la codul muncii incepand cu 01.01.2011? Am vazut ca exista un proiect de contract colectiv, insa din cate stiu nepublicat in monitor...
multumesc
Ioana B
Vectorul fiscal se actualizeaza automat sau depunem noi decl.?paturcai scrie: Astfel incepand cu 01.01.2011 AUTOMAT toti cei care aveau o perioada diferita de luna calendaristica pentru declararea si/sau plata acestora, vor declara si plati lunar aceste contributii.
COMPLETARE
pt cei care au fost la fel de "atenti" ca si mine :
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
Ordin nr. 52 din 19/01/2011
Art. 3. - Începând cu data de 1 februarie 2011, organul fiscal competent actualizează în vectorul fiscal al contribuabililor plătitori de impozit pe venitul din salarii şi contribuţii sociale perioada fiscală lunară, începând cu obligaţiile de declarare aferente lunii ianuarie 2011.
Pt bogeanua : multam". Era mai rau daca-mi raspundea septimiuv

Ultima oară modificat Lun Ian 31, 2011 3:20 pm de către tamasanuc, modificat de 2 ori în total.
Vectorul fiscal se va actualiza automat.A aparut si un OMF in acest sens cu nr 52 postat de Septimiu mai jos.
conform noii legi a pensiilor,am inteles ca toti asociatii unei societati trebuie sa fie angajati cu contract de munca....(mi s-a comunicat de la casa de pensii)....insa neaparat cu norma intreaga?...sau se pot angaja cu ctr de munca tip partial?...
Imi dai si mie articolul si actul normativ unde apare acest lucru?
legea 263/2010
Unde exact, la care articol?
Conform prevederilor art.6 alin.(1)pct.IV din L.263/2010,incepand cu data de 01.01.2011 asociatii unici ,asociatii,comanditarii si actionarii nu mai sunt asigurati obligatoriu ,prin efectul legii,in sistemul public de pensii ,declaratiile de asigurare intocmite in cf. cu L.19/2000 au incetat de drept la data de 01.01.2011.
In cf.cu dispozitiile art.6 alin.(2)din L.263/2010 aceste persoane au posibilitatea sa se asigure in sistemul public de pensii ,pe baza de contract de asigurare sociala ,incheiat in conditiile legii.
In baza L.263/2010,coroborate cu cele ale L.287/2010:
-nivelul minim al venitului inscris in contr.de asigurare sociala este de 708 lei;
-nivelul maxim al venitului inscris in contr. de asigurare sociala este de 10110 lei;
-cota contributiei de asigurari sociale datorata -31.3%
Asociatii mei au incheiat contracte de asigurare sociala cu CJP Cluj.
In cf.cu dispozitiile art.6 alin.(2)din L.263/2010 aceste persoane au posibilitatea sa se asigure in sistemul public de pensii ,pe baza de contract de asigurare sociala ,incheiat in conditiile legii.
In baza L.263/2010,coroborate cu cele ale L.287/2010:
-nivelul minim al venitului inscris in contr.de asigurare sociala este de 708 lei;
-nivelul maxim al venitului inscris in contr. de asigurare sociala este de 10110 lei;
-cota contributiei de asigurari sociale datorata -31.3%
Asociatii mei au incheiat contracte de asigurare sociala cu CJP Cluj.
Ultima oară modificat Lun Mar 14, 2011 11:31 pm de către stoicat, modificat 1 dată în total.
Deci pana la urma nu este obligatoriu, ci doar daca doresc acest lucru.
Pe mine ma deranjeaza la punctul IV) litera c), adica ei sunt asigurati obligatoriu. Asta inseamna ca trebuie sa plateasca CAS si daca sunt angajati?
In luna ianuarie cei de la Casa de Pensii au spus ca doar cei care nu sunt angajati trebuie sa incheie un contract cu ei.
Pe mine ma deranjeaza la punctul IV) litera c), adica ei sunt asigurati obligatoriu. Asta inseamna ca trebuie sa plateasca CAS si daca sunt angajati?
In luna ianuarie cei de la Casa de Pensii au spus ca doar cei care nu sunt angajati trebuie sa incheie un contract cu ei.
Referitor la art.6 alin.(1)pct.IV lit.c,daca sunt angajati nu trebuie sa mai depuna si declaratia individuala de asigurare
,,Art.11 alin (4) Se exceptează de la obligativitatea depunerii declaraţiei de asigurare persoanele prevăzute la art.
6 alin. (1) pct. IV, dacă beneficiază de una dintre categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege sau
dacă se regăsesc în situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II, III şi V."
,,Art.11 alin (4) Se exceptează de la obligativitatea depunerii declaraţiei de asigurare persoanele prevăzute la art.
6 alin. (1) pct. IV, dacă beneficiază de una dintre categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege sau
dacă se regăsesc în situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II, III şi V."
Multumesc.