Detinem un spatiu comercial pe care l-am inchiriat unei banci. Banca ne trimite valoarea cheltuielilor facute pentru amenajare. Suntem obligati sa ne inregistram in 212 cu valoarea investitiei lor???? Nu ne intereseaza ce si-au amenajat ei, contractul e pe 10 ani. Imi da legea dreptul mie ca proprietar sa nu ma inregistrez cu cheltuielile chiriasului??
Va rog sa ma ajutati cu parerea voastra.
inregistrare amenajari interioare efectuate de chiriasi
Re: inregistrare amenajari interioare efectuate de chiriasi
am aceeasi problema - se pare ca a venit fiscul peste banci pentru ca se stie ca acestia au spatii inchiriate si s-a gandit(fiscul) sa mai scoata niste bani de la fraieri - proprietarul este obligat sa-si mareasca valoarea mijlocului fix cu val. modernizarilor si sa plateasca impozit la valoarea noua a imobilului dar banca a pus niste pereti din rigips, niste birouri, aere cond case de bani mie mi-a venit de la banca o valoare de 90.000 eur modernizare in conditiile in care spatiul are o valoare de 50.000 eur este o mare magarie si inca nu stiu cum se poate rezolva incerc sa discut si cu un avocat... daca afla cineva cava despre modalitatea de rezolvare va rog sa postati si pentru noi multumesc!
-
dv.in calitate de proprietar le-ati dat acordul in scris sa faca aceste modificari? s-a specificat o anumita suma?veti ajusta chiria cu valoarea acestor cheltuieli facute de banca?
in mod normal ,cine face investitia intr-un spatiu inchiriat ,isi amortizeaza cheltuiala pe perioada contractului de inchiriere .
conteaza f.mult cum ati facut contr.de inchiriere ....
in mod normal ,cine face investitia intr-un spatiu inchiriat ,isi amortizeaza cheltuiala pe perioada contractului de inchiriere .
conteaza f.mult cum ati facut contr.de inchiriere ....
Dar nu se poate inregistra chiriasul cu valoarea modernizarilor in 212 si pe perioada contractului sa plateasca el impozit pe modernizare (ma refer la obligatiile fata de Consiliul Local) ??????
Va rog sa ma ajutati, chiar sunt in incurcatura, am hotarat sa ma inregistrez in 212 cu valoarea modernizarilor facute de banca chiar daca ele sunt de 50.000 euro
Dar cum sa fac asta????? prin ce conturi ?? 212 si mai cine ?? nu am alte documente decat o adresa din partea chiriasului cu suma investitiei. Cei de la Banca spun ca si ei s-au inregistrat in contul 212 cu modernizarea dar ca..... nu ei platesc.
Va multumesc

Dar cum sa fac asta????? prin ce conturi ?? 212 si mai cine ?? nu am alte documente decat o adresa din partea chiriasului cu suma investitiei. Cei de la Banca spun ca si ei s-au inregistrat in contul 212 cu modernizarea dar ca..... nu ei platesc.
Va multumesc