salariul minim
Re: salariul minim
pt ianuarie 2011, da.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Aici e raspunsul oficial de la minister, referitor la salariul minim.
- Fişiere ataşate
-
- poza_01 Jan. 27.jpg (61.1 KiB) Vizualizat de 5455 ori
Am inteles ca salarul minim brut pt.luna ianuarie 2011 este de 670 pentru muncit.necalif.dar nu sunt lamurita cu coiefic.pt.muncitor.calificat si studii postliceale.Am tot cautat si nu am gasit concret acesti coef.Va rog sa nu ma certati,trebuie sa fac neaparat statele de plata pt.luna ianuarie.Multumesc.
Coeficientii o sa fie valabili la aparitia in MO a noului contract colectiv de munca la nivel national.
Pana atunci nu este obligatoriu utilizarea lor.
Pana atunci nu este obligatoriu utilizarea lor.
ceva despre coeficienti
(2)Strict pentru anul 2011, se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare,
pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi – 1;
2. calificaţi – 1,1.
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală – 1,1;
2. postliceală – 1,15;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri – 1,3;
2. studii superioare de scurtă durată – 1,3.
d) personalul încadrat în funcţii pentru care condiţia de păregătire este cea de studii
superioare – 1,72.
(3) Coeficienţii de ierarhizare de la alin.( 1) se aplică la salariul minim negociat pe
unitate.
(4) Salarizarea personalului încadrat conform alin. (1), se va stabili ţinând cont şi de
standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective."
(2)Strict pentru anul 2011, se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare,
pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi – 1;
2. calificaţi – 1,1.
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală – 1,1;
2. postliceală – 1,15;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri – 1,3;
2. studii superioare de scurtă durată – 1,3.
d) personalul încadrat în funcţii pentru care condiţia de păregătire este cea de studii
superioare – 1,72.
(3) Coeficienţii de ierarhizare de la alin.( 1) se aplică la salariul minim negociat pe
unitate.
(4) Salarizarea personalului încadrat conform alin. (1), se va stabili ţinând cont şi de
standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective."
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Multumesc balazse ,trebuie sa aplic la 670 coieficientii de ierarh. de anul trecut?Am notat.Multumesc herganiec.
spor la calcule.. 

Vezi că ai citat din acel contract colectiv ce nu e înregistrat la MMPSF și ce nu produce efecte acum.
Ca urmare, dacă CCM pentru 2007-2010 nu mai e în vigoare și pentru 2011-2014 nu există CCM ce să producă efecte, înseamnă că astăzi nu putem discuta despre vreun coeficient.
Ca urmare, dacă CCM pentru 2007-2010 nu mai e în vigoare și pentru 2011-2014 nu există CCM ce să producă efecte, înseamnă că astăzi nu putem discuta despre vreun coeficient.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
D-nul tomac va rog frumaos sa-mi spuneti ce salar le trec la muncitorii calificati? tot 670? Multumesc.
- danilevicis
670x1,1=737
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
@muresans
Minim 670 lei.
@danilevicis
De ce 670 x 1,1?
Că tocmai am convenit că nu există CCM valabil (ce să producă efecte) în acest moment. Iar în codul muncii nu spune nimic de indici de ierarhizare sau asemenea.
Minim 670 lei.
@danilevicis
De ce 670 x 1,1?
Că tocmai am convenit că nu există CCM valabil (ce să producă efecte) în acest moment. Iar în codul muncii nu spune nimic de indici de ierarhizare sau asemenea.
Totusi eu tin sa cred ca vechiul contract colectiv este inca valabil, deoarece scrie:
S-au cineva a denuntat contractul?ART.4 - (1) Prezentul contract se incheie pe o perioada de patru ani, cu posibilitatea revizuirii anuale.
(2) Daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.
- danilevicis
balazse
scrie mai sus in imagine ca a fost denuntat.
tomac
aveti dreptate.
Totusi...nu se ia in considerare un CCM la nivel de unitate? Poate ca exista un CCM la unitatea facut cu indici dupa modelul celui la nivel national.
scrie mai sus in imagine ca a fost denuntat.
tomac
aveti dreptate.
Totusi...nu se ia in considerare un CCM la nivel de unitate? Poate ca exista un CCM la unitatea facut cu indici dupa modelul celui la nivel national.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Va multumesc tuturor pt.ajutor.O sa fac statul de plata pt.luna ian.numai cu slarul minim.Noapte buna.
@balasze
Da, e denunțat. Dar nu e vorba numai de denunțarea lui.
În acel articol spune de că valabilitatea lui se prelungește până la încheierea unui nou contract. Or, un nou contract s-a încheiat. Cerința e să existe un nou contract încheiat, nu spune nicăieri că noul contract trebuie să fie înregistrat la MMPSF.
@danilevicis
Nu toate unitățile au CCM. Și dacă au, probabil au o prevedere de genul "Se completează cu prevederile CCM pe economie", iar dacă nu, atunci da, aplică prevederile CCM pe unitate.
Mă îndoiesc însă că majoritatea de aici o reprezintă firme ce au CCM pe unitate.
Da, e denunțat. Dar nu e vorba numai de denunțarea lui.
În acel articol spune de că valabilitatea lui se prelungește până la încheierea unui nou contract. Or, un nou contract s-a încheiat. Cerința e să existe un nou contract încheiat, nu spune nicăieri că noul contract trebuie să fie înregistrat la MMPSF.
@danilevicis
Nu toate unitățile au CCM. Și dacă au, probabil au o prevedere de genul "Se completează cu prevederile CCM pe economie", iar dacă nu, atunci da, aplică prevederile CCM pe unitate.
Mă îndoiesc însă că majoritatea de aici o reprezintă firme ce au CCM pe unitate.