inbunatatire mod completare stat salarii
-
inbunatatire mod completare stat salarii
Avand in vedere ca unii salariati realizeaza pe langa veniturile din salarii si alte venituri care nu intra in baza de calcul a CAS,somaj sau contributii pentru concedii si indemnizatii cum ar fi participarea salariatilor din regii autonome sau comp.de stat la profit care nu intra in baza de calcul a CAS si somaj,indemnizatiile membriilor in cons.de administratie si comisile de licitatie care nu intra in baza de calcul a somajului si a contributiei ptr.concedii medicale as sugera daca se poate in statul de plata sa se introduca coloane noi unde se pot trece aceste sume cum este de exemplu indemnizatia ptr.ingrijire copil bolnav sau maternitate fara impozit.In felul acesta nu mai trebuie sa introducem acesti salariati de doua ori in statul de plata sa facem doua fise fiscale.Sunt tare curioasa daca se va valida dec.112 daca apare un CNP de doua ori ma referi la partea de CAS.
Re: inbunatatire mod completare stat salarii
Pentru indemnizații de concedii nu este nevoie. Întotdeauna, programul a calculat corect obligațiile în funcție de tipul acestora.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: inbunatatire mod completare stat salarii
Cand am spus contributii ptr.indemnizatii si concedii medicale m-am referit la faptul ca ptr.sumele reprezentand indemnizatie de cons.administr.sau ptr.sumele primite ca participant in comisiile de licitatii nu se plateste cota de 0.85% .Aceste sume cred ca ar trebui trecute separat in statul de plata ca si participarea la profit .In cazul de fata trebuie sa introduc salariatii de doua ori o data cu contract de munca la care se aplica toate contributiile si o data la colaboratori si sa bifez ce se retine si ce nu iar in cazul cand se repartizeaza profitul durerea este mare aceste sume nu intra in baza de calcul CAS SI SOMAJ.