ehh...asta imi aduce aminte de porunca aia sa nu prea...adica poti sa...da sa nu prea.In contract scrie " unor" adica....nu tuturora...dar unora, anumitor...se poate
Am urmarit si eu subiectul, din pacate am si eu de recuperat din fondul de indemnizatii. Am vorbit astazi cu o doamna de la Casa de sanatate Bihor care m-a informat ca in declaratia inventar la suma de recuperat se va trece numai suma pentru care s-a depus dosar de cerere de recuparare s inca nu s-a rezolvat, iar pt care nu s-a depus si nu mai sunt in termen, din pacate eu as avea de recuperat din aprilie 2010, nu se mai poate cere recuperea si nici nu se poate deduce din fondul de indemnizatii. A zis ca am avut 90 zile la dispozitie sa cer banii si asta e, suportam consecintele.
Chiar nu se poate face nimic?
90 DE ZILE DE CAND?
Daca mai puteti vorbi cu doamna de la Casa de Sanatate spuneti-i ca ord. 158/2005 avea aplicabilitate pana la data de 31.12.2010 cand a fost modificata cu OUG 117/2010.
Pana la 31.12.2010 PUTEAM SA RECUPERAM PRIN COMPENSARE asa spunea ord. 158/2005 la al. 2 din art. 38, acum ca la 31.12.2010 a fost modificat acel articol ce facem?
Sunt situatii in care au existat concedii medicale si in luna noiembrie si in luna decembrie 2010, chiar si in octombrie 2010. Cum au putut cei din decembrie 2010 - de pilda - sa recupereze acei bani prin depunerea de dosare, daca de la 01 ianuarie 2011 nu se mai primeau dosare?
Asta-i culmea!
Spuneti-i doamnei Boc ca nu o sa ne lasam!
Sa inteleg ca de acum nu mai pot compensa niciun concediu medical din contributia de cci? Deci trebuie sa merg pentru toate medicalele din cas sa cer recuperare de la casa de sanatate? Asta-i mare bataie de joc! Am scapat de unele cozi iar de acum o sa stau la altele! Traim in Romania!
Exact, de fiecare data cand indemnizatia de boala suportat din CCI depaseste contributina din CCI va trebui sa depui dosar de restituire, adica la maxim fiecare 3 luni ca sa te cuprinzi in termen.
Am fost astazi la Casa de Sanatate Bihor cu dosarul de recuperare pt concediul din aprilie 2010 si nu mi l-au luat Desi la art.40 cu termenul de 90zile se vorbeste despre beneficiarii indemnizatie. Am zis la dna, dar a zis ca ei altfel vad, ei asa au primit instructiunile de la Bucuresti sa nu primeasca dosare mai vechi de 90zile si mai am optiunea sa ma adresez instantei
Mama lor de hoti! Parerea mea este sa ii recuperezi din contributia de cci deoarece daca introduci la deductibila suma de recuperat in dec 112 iti da atentionare nu eroare. Si cu atentionare cei de la finante primesc declaratia! asa ca ...trebuie intr-un fel sa ne recuperam sumele......nu sa scoata asa un ordin peste noapte si sa puna punct! Eu lucrez la o institutie publica si am destul de mult de recuperat......ce sa fac in cazul asta...daca mergeam pe compensare lunara.........cum sa sting soldul...doar nu o sa raman cu avans la nesfarsit! Chiar nu stiu cum sa sting avansul asta....sunt boboc in contabilitate , cu putina vechime ...asa ca va rog dati-mi un sfat cum sa inchid soldul din avans. Va multumesc!
Si...azi am dus declaratia inventar la Bucuresti...nu ma intrebat nimeni daca am depus dosar de recuperare...mi-a primit declaratia!