Expozitie

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
calfav

Expozitie

#1 Mesaj de calfav »

Buna ziua, va deranjez cu o intrebare: am marfa si plec cu ea la o expozitie, fac aviz de insotire a marfi, mai este nevoie sa fac si receptie la expozitie?
Va multumesc.
Asigurarea locuintelor este obligatorie.
"Ştiu cã nu ştiu nimic, dar ştiu cã pot şti mai mult decât ştiu.". - Socrate

septimiuv

Re: Expozitie

#2 Mesaj de septimiuv »

daca ne explici care e entitatea care receptineaza marfa la expozitie poti sa faci si nir
e ca si cum ai cumpara marfa de la furnizor, faci nir cand ajungi ea in masina, faci aviz tu catre tine si cand ajungi la depozitul tau mai faci un nir :lol:

calfav

#3 Mesaj de calfav »

Am stoc de marfa, obtinut din productie proprie, avand gestiunea la zi la sediu, plec la expozitie (am casa de marcat pt. targuri si expozitii), fac un aviz cu marfa mea care pleaca la aceasta expozitie. Cand ajung la expozitie mai este nevoie sa mai intocmesc receptia pe baza acestui aviz? Sau ajunge doar avizul.
Va multumesc. :D
Asigurarea locuintelor este obligatorie.
"Ştiu cã nu ştiu nimic, dar ştiu cã pot şti mai mult decât ştiu.". - Socrate

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

"AVIZ DE ÎNSOŢIRE A MĂRFII (cod 14-3-6A)
Este formular cu regim special intern de tipărire şi numerotare.
1. Serveşte ca:
- document de însoţire a mărfii pe timpul transportului, după caz;
- document ce stă la baza întocmirii facturii, după caz;
- dispoziţie de transfer al valorilor materiale de la o gestiune la alta, dispersate teritorial, ale aceleiaşi unităţi;
- document de primire în gestiune, după caz;
- document de descărcare din gestiune a bunurilor cedate cu titlu gratuit.
2. Se întocmeşte, în două sau mai multe exemplare, de către unităţile care nu au posibilitatea întocmirii facturii în momentul livrării produselor, mărfurilor sau altor valori materiale, precum şi în alte situaţii stabilite prin procedurile proprii ale unităţii.
În cazul transferului de bunuri între gestiunile aceleiaşi unităţi, dispersate teritorial, precum şi al transportului bunurilor cedate cu titlu gratuit (mostre, bunuri date pentru stimularea vânzării sau testări la locul de desfacere, premii, materiale promoţionale etc.) avizul de însoţire a mărfii va purta menţiunea "Fără factură", după caz.
Pe avizul de însoţire a mărfii emis pentru valori materiale trimise pentru prelucrare la terţi se face menţiunea "Pentru prelucrare la terţi".
În celelalte situaţii decât cele prevăzute mai sus se face menţiunea cauzei pentru care s-a întocmit avizul de însoţire a mărfii şi nu factura.

A mai fost discutat subiectul, nu gasesc topicul.Concret, nu este nevoie sa facem receptie la
targul, expozitia la care participam.Ca si documente interne, e de ajuns o decizie a Admin societatii prin care se hotaraste participarea la expozitie precum si o lista (PV) a produselor stabilite pentru evenimentul respectiv.(daca imi aduc bine aminte e vorba de ordonanta 99 din august 2000)

Scrie răspuns