inregsitare
inregsitare
Buna ziua!!!
spuneti-mi si mie daca pentru transferul dintrun mag in altul pe baza avizului de expeditie transfer sunt bune urmat inregistrari:
371.1=482 cu valoarea avizului dar pe minus
371.1=4428
371.1=378.1
si aceleasi inreg dar cu val pe plus pt firma primitoare de produse.
eu astea leam bagat la articole contabiel in saga c.
spuneti-mi si mie daca pentru transferul dintrun mag in altul pe baza avizului de expeditie transfer sunt bune urmat inregistrari:
371.1=482 cu valoarea avizului dar pe minus
371.1=4428
371.1=378.1
si aceleasi inreg dar cu val pe plus pt firma primitoare de produse.
eu astea leam bagat la articole contabiel in saga c.
am constatat ca dupa ce fac inregistrarile de mai sus, din magazinul din care se face transfer nu mi se scade marfa in raportul de gestiune din saga c.
sa va dau ex concret: am sold initial de 10513 un aviz de 610,11 si o intrare de 191 la total imi apare -419.11 iar soldul este de 10094,11.
nu mi se scade toata marfa care este in avizul de insotire atunci cand am si intrari in luna respectiva. eu v-am dat ex ce am intro luna. nu de alta dar am un sold foarte mare in rap de gestiune care de fapt este doar valoric ca eu marfa am transferat-o.mai am ceva marfa dar nu de valoarea asta.
in luna in care am o intrare mai mare si am un aviz de o valoare mai mica face diferenta intre aviz si valoarea intrata si da pe plus deci nu se mai scade nimic din rap de gestiune si se adauga diferenta aia.
nu stiu daca am fost destul de clara, dar sper sa fi inteles cate ceva
imi puteti spune unde gresesc? de ce nu mi se scade tot avizul?
sa va dau ex concret: am sold initial de 10513 un aviz de 610,11 si o intrare de 191 la total imi apare -419.11 iar soldul este de 10094,11.
nu mi se scade toata marfa care este in avizul de insotire atunci cand am si intrari in luna respectiva. eu v-am dat ex ce am intro luna. nu de alta dar am un sold foarte mare in rap de gestiune care de fapt este doar valoric ca eu marfa am transferat-o.mai am ceva marfa dar nu de valoarea asta.
in luna in care am o intrare mai mare si am un aviz de o valoare mai mica face diferenta intre aviz si valoarea intrata si da pe plus deci nu se mai scade nimic din rap de gestiune si se adauga diferenta aia.
nu stiu daca am fost destul de clara, dar sper sa fi inteles cate ceva

In saga C exista posibilitatea sa ai mai multe gestiuni si mai multe rapoarte de gestiune,daca bifezi la configurarea societatii "evaluare marfuri la pret de vnzare pe gestiuni distincte" si apoi in fisiere definesti gestiunile cu analitice pentru 371,378,4428,607,707.
sper sa-ti fie de ajutor,pretul folosit este cel de vanzare cu amanuntul.
sper sa-ti fie de ajutor,pretul folosit este cel de vanzare cu amanuntul.
pai problema e ca eu am 7-8 avize pe tot anu 2006 si au valori mai mari.
daca le fac doar pe cel din dec nu are mare semnificatie ca imi raman cele din urma si as vrea sa imi reglez putin stocu, practic el e doar valoric ca eu marfa nu o mai am
de asta vreau sa fac de la inceputul anului, dar mie teama sa nu fac afecteze ceva.

daca le fac doar pe cel din dec nu are mare semnificatie ca imi raman cele din urma si as vrea sa imi reglez putin stocu, practic el e doar valoric ca eu marfa nu o mai am