Colaboratori in D112

geiszvinklerr455

Colaboratori in D112

#1 Mesaj de geiszvinklerr455 »

Buna ziua,

Am pe statul de plata colaboratori la care firma retine impozit si sanatate (atat firma cat si colaborator), CAS plateste fiecare individual, declaratia 112 am completat-o la sectiunea B, cu tipul de asigurat 3, pentru ca nu se preia automat sanatatea am completat-o acolo rezultand bineinteles contributia aferenta, rezulta un document valid, se inregistreaza la finante, si recipisa vine cu urmatorul mesaj "nu exista erori de validare" ATENTIONARI: Baza contributie individuala sanatate calculata eronat pentru asigurat...
E corect cum s-a completat declaratia? trebuie sa o rectific? sau mesajul de atentionare de la finante se poate ignora?
Merci anticipat

herganiec

Re: Colaboratori in D112

#2 Mesaj de herganiec »

o lasi asa. Daca era gresita o respingeau de la inceput.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

cireasas

#3 Mesaj de cireasas »

am si eu o problema si sper ca-mi aude cineva strigatul de ajutor.
Am preluat un ONG de curand. Contabilitatea lor este mult in urma, dar cele mai mari probleme sunt pe personal.
Fiind cu activitate sportiva au incheiate cu sportivii contracte civile. Aceste contracte le-am introdus in SAGA si am reusit sa transmit chiar si D112 pe IAN retinindule somaj 0.5%, impozit pe venit 16% si 10.5%. Setarile le-a preluat SAGA facand majoritatea muncii pentru mine.

Pana aici toate bune si frumoase. Iata problema mea.
Exista colaborari si cu ARBITRII, care fac doar o singura prestatie, au doar o delegatie in care se stipuleaza suma platita net si retinerea de 16% a impozitului doar la suma de 400 lei.
Adica de EX: 643,60 lei ce rep. chelt.de transport, cazare, masa si barem oficial din care se impoziteaza suma de 400 lei cu cota de 16% in valoare de 64 lei.TOATE astea sunt scrise de Federatia de fotbal pe delegatie. Iar eu primesc chitanta de la Subsemnatul Ionescu X pe suma de 579,60 lei.
Eu am sugerat sa incheiem un contract Civil cu fiecare in parte valabil tot anul. DAR CE FAC CU PRESTATIILE DIN IANUARIE unde D112 este deja depusa. Si cum ii operez in SAGA!!!!!!! ce setari sa aleg!!!!! nemaivorbind de faptul ca nu sunt platite prestatiile din august 2010 (se fac rectificative SUNT IN CEATA COMPLET) AJUTOOOOOR

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... laboratori
poate cele din link va sunt de ajutor.

Scrie răspuns