intrebare societate nou infintata
intrebare societate nou infintata
Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am incheiat un contract de inchiriere cu o soc. in curs de infintare in noiembrie 2010, soc. chiriasa urmand sa plateaca chiria de la 01.01.2011.In noiembrie si decembrie societatea chiriasa a facut reparatii cu amenajarea spatiului inchiriat, eu nu am facturat pana acum nici chiria nici utilitatile deoarece au intarziat cu inmatricularea societatii, aceasta fiind terminata luna aceasta.Intrebare: pot factura utiitatile(apa, lumina) din lunile nov.=dec.2010? Pot folosii in martie cand am sa facturez chiria pe ian.feb, cursul euro de la 01.01,01.02.2011 chiar daca societatea chiriasa si-a definitivat inmatricularea in feb2011?Multumesc! 

Re: intrebare societate nou infintata
In mod normal societatea beneficiara (chiriasul) ar trebui sa inregistreze in contabilitate un provizion pentru riscuri si cheltuieli; principiul prudentei si principiul independentei exercitiilor.
Prudenta ma obliga sa nu afectez rezultatele viitorului de dragul prezentului (Doamne, mai bine ma faceam poet).
Ord 3055 spune de faptul ca daca sunt semnificative acele cheltuieli trebuiesc inregistrate pe seama exercitiului carora le apartine; cu alte cuvinte daca aceste cheltuieli sunt consistente trebuie inregistrate in anul in care s-au nascut.
Prudenta ma obliga sa nu afectez rezultatele viitorului de dragul prezentului (Doamne, mai bine ma faceam poet).
Ord 3055 spune de faptul ca daca sunt semnificative acele cheltuieli trebuiesc inregistrate pe seama exercitiului carora le apartine; cu alte cuvinte daca aceste cheltuieli sunt consistente trebuie inregistrate in anul in care s-au nascut.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Consistente nu sunt ,undeva la 500ron, eu ma vad obligata sa-i facturez acesti bani in 2011 martie, deoarece societatea nu era infintata la acel timp.Alte sugestii?
Da, le puteți factura. Întrebarea este însă: dacă societatea nu a existat anterior lunii februarie 2011, cu cine ați încheiat contractul de închiriere? Pentru că legal, chiriașul, nu exista.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.