Am un contract cu un client,factura emisa in luna noiembrie anul trecut,marfa livrata,totul conform contractului.Termenul de plata in luna februarie 2011,BO scadent in februarie,decalat la rugamintea lui expresa in martie,alt BO,acum refuzat la plata.credem ca n-o sa mai incasam banii niciodata(suma este peste 100.000 lei),asa incat ne gandim sa ne luam marfa inapoi,lucru cu care si clientul este de acord(culmea nesimtirii!).
Va intreb in aceasta situatie ar trebui sa inregistrez la 31.12.2010,stornarea prin 418,urmand sa inchid aceasta problema in luna martie 2011 si sa rectific declaratia 101,apoi deconturile 300 pe ian si februarie?Sau ,evenimentul nefericit petrecandu-se in 2011 sa emit si sa inregistrez factura in rosu in martie 2011?
Nu am mai avut situatii de acest gen,va rog sa ma'' luminati''.Multumesc mult.
cum inregistrez?
Re: cum inregistrez?
nu merita sa te complici cu inregistrari noi, ai toate declaratiile pe 2010 depuse,
nici acum nu esti sigur daca luati marfa inapoi, dar daca puteti luati-o cat mai repede, in acest moment intocmesti factura de stornare, iar bo se anuleaza sau se restitue, iar declaratiile sunt conform cu realitatea, iar contractul de livrare se poate rezilia sau pastra pentru alte tranzactii!!!
succes!

nici acum nu esti sigur daca luati marfa inapoi, dar daca puteti luati-o cat mai repede, in acest moment intocmesti factura de stornare, iar bo se anuleaza sau se restitue, iar declaratiile sunt conform cu realitatea, iar contractul de livrare se poate rezilia sau pastra pentru alte tranzactii!!!
succes!

sigur facem returul marfii,e cea mai rapida cale de a nu pierde timp si de a obtine acelasi lucru,pana la urma,caci si la executare,tot asta se va intampla,fiind vorba de un utilaj energetic .
totusi,valoarea e mare si de aceea ma gandeam sa fac cf.cu ord.3055,caci bilantul nu l-am depus...Dar,poate ai dreptate,caci daca fac acum factura in rosu si apoi revand marfa,se cam anuleaza operatiunile,mai sunt si alte pareri?
totusi,valoarea e mare si de aceea ma gandeam sa fac cf.cu ord.3055,caci bilantul nu l-am depus...Dar,poate ai dreptate,caci daca fac acum factura in rosu si apoi revand marfa,se cam anuleaza operatiunile,mai sunt si alte pareri?
-
cand faci factura de retur trebuie sa ai si marfa pe stoc deci nu ai cum sa o faci decat la data la care se face fizic si returul, adica martie 2011.
acum am observat ca este vorba de un utilaj dar e acelasi lucru.
Probabil a existat un inventar la 31.12.2010 ...
acum am observat ca este vorba de un utilaj dar e acelasi lucru.
Probabil a existat un inventar la 31.12.2010 ...
popag,desigur ca factura o fac in momentul returului,intrandu-mi pe stoc.La 31.12.2010 nu aveam utilajul pe stoc,era vandut din noiembrie.
-
Deci lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie corespund cu realitatea... de ce sa revii asupra lor ?
Consider ca e corect sa faci inregistrarile in martie.
E doar parerea mea.
Consider ca e corect sa faci inregistrarile in martie.
E doar parerea mea.
Transferul proprietatii se efectueaza in momentul emiterii facturii - daca actele/contractele nu prevad altfel (proces verbal de custodie, chestii din astea)
Nu se mai poate face returul cu anul trecut.
Nu se mai poate face returul cu anul trecut.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Am inteles,multumesc mult,asta as fi vrut si eu,sa nu mai revin la 2010.