concediu PATERNAL
concediu PATERNAL
buna ziua , problema mea suna in felul urmator:
1) am un angajat care vrea sa iasa in concediu paternal, art.51, lit c); ce acte trebuie sa-mi aduca sa-i pot suspenda CIM-ul ??
2) acest angajat , zice el, ca ar veni la servici pe mai departe fara sa fie platit, asa gratuit. Se poate asa ceva ?
Daca m-ati putea ajuta cu,, litera legii'' in ambele situatii v-as fi recunoscatoare. Multumesc
1) am un angajat care vrea sa iasa in concediu paternal, art.51, lit c); ce acte trebuie sa-mi aduca sa-i pot suspenda CIM-ul ??
2) acest angajat , zice el, ca ar veni la servici pe mai departe fara sa fie platit, asa gratuit. Se poate asa ceva ?
Daca m-ati putea ajuta cu,, litera legii'' in ambele situatii v-as fi recunoscatoare. Multumesc
Re: concediu PATERNAL
1. Cerere si copie certificat de nastere. Sincer eu as cere o declaratie de la sotie cum ca nu ea va beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.
2. Daca va lucra atunci va pierde indemnizatia. Daca va lucra la negru si va fi prins si atunci va pierde indemnizatia.
2. Daca va lucra atunci va pierde indemnizatia. Daca va lucra la negru si va fi prins si atunci va pierde indemnizatia.
problema este ca sotia lui, dupa nastere va pleca in Rep. Moldova cu copil cu tot, el vrea sa ramana aici, tare ma tem ca ei vor sa prinda 2 iepuri deodatabalazse scrie:1. Cerere si copie certificat de nastere. Sincer eu as cere o declaratie de la sotie cum ca nu ea va beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Asta e problema lor. Dvs nu aveți e unde știi ce și cum. Dacă aveți cerere din partea lui și respectați normele legale legate de suspendarea contractului de muncă, e problema lui ce face ulterior suspendării.
Și am și o rugăminte: folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua discuția, nu butonul "Citează".
Și am și o rugăminte: folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua discuția, nu butonul "Citează".
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Are nevoie de cerere pt concediu paternal, copie certificat de nastere copil, declaratie de la sotie ca nu beneficiaza de concediu de crestere copil 2-3 ani.
In plus se elibereaza o adeverinta model de la primarie cu venitul pe ultimele 12 luni .
Daca vine la lucru nu beneficiaza de acest drept.
Nu te intereseaza unde isi creste copilul.
In plus se elibereaza o adeverinta model de la primarie cu venitul pe ultimele 12 luni .
Daca vine la lucru nu beneficiaza de acest drept.
Nu te intereseaza unde isi creste copilul.
Eu citisem ca se fac controale la domiciliu, sa-l verifice daca se ocupa de copil.
Il poate impiedica cineva sa-si ia copilul si sa plece in Italia?
va multumesc pentru raspunsurile prompte, intr-adevar am auzit si eu ca se fac controale la domiciliu si am vrut sa fiu sigura ce acte sa-i cer. ..... inca odata multumesc tuturor
Sutneti sigur de controlul pentru cei care sunt ingrijire copil? Din cate stiu eu controlul de face pentru cei care sunt in concediu medical.
eu tot asa stiam, doar pt concedii medicale normale se fac verificari, nu pt crestere copil cand de fapt are contractul suspendat.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Salutare,
Eu as avea alte probleme legate de cele 15 zile concediu paternal.
Cum se inregistreaza in SAGA concediul paternal platit din FS?
Si cum apare evidential pe fisa de pontaj (la h-intreruperi)?
Asta pe langa faptul ca nu se poate inregistra suspendarea ca Revisal nu suporta astfel de operatii.
Poate cineva sa imi spuna cum a inregistrat un CP pana acum?
Eu as avea alte probleme legate de cele 15 zile concediu paternal.
Cum se inregistreaza in SAGA concediul paternal platit din FS?
Si cum apare evidential pe fisa de pontaj (la h-intreruperi)?
Asta pe langa faptul ca nu se poate inregistra suspendarea ca Revisal nu suporta astfel de operatii.
Poate cineva sa imi spuna cum a inregistrat un CP pana acum?
ia vedeti pe aici.. http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... t=maternal
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
ce pierde la salar un civil care are concediu paternal?
ce inseamna "civil" ?