Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

Scrie răspuns
balazse

Re: Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

#526 Mesaj de balazse »

Sincer sa fiu proiectul are si un puct pozitiv (zic eu), acela ca se poate completa si direct pe server, adica asta inteleg eu din "prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul Inspecţiei Muncii". Astfel cel putin nu vom avea contracte dublate (sa speram).

eugen01

#527 Mesaj de eugen01 »

er....am remarcat faptul ca desi se prevede obligativitatea incheierii de contracte de prestari servicii, cu anuntarea lor in scris la ITM..totusi amenzile sunt adresate angajatorului in persoana.Ca sa nu mai amintesc de cuantumul maxim amenzilor..20 000 ron pentru netransmitere???adica sa ma carai eu cu prestatorul ca nu a transmis in timp??Pai la amenzile astea, mi se pare corect sa nu mai am interpusi..imi ajung greselile mele..

apropo de anuntul in scris..abia astept un comunicat din partea ANAF in care sa fie informati in scris despre "inceperea/modificarea/suspendarea/incetarea prestarii serviciului" de contabilitate (conform pct.6 si pct.8 art.2) din proiect

danilevicis

#528 Mesaj de danilevicis »

Inspector resurese umane
Costa 800 lei. Voi veti face?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

ferenta

#529 Mesaj de ferenta »

@danilevici

îmi place la tematică/bibliografie: legea 330/1999 :lol: , oare de unde au scos-o?
cât despre tarif, nu am cuvinte să-mi exprim indignarea!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

eugen01

#530 Mesaj de eugen01 »

art.2
(7) Este interzisă interpunerea de contracte de prestări servicii intermediare, sau alte forme de subcontractare, între angajator şi prestatorul operării efective a registrului.

adica...nu o sa mai pot sa completez un NIR, un BC acolo ???doar Revisal?? :?:

danilevicis

#531 Mesaj de danilevicis »

ce treaba are una cu alta ,eugene?
chiar daca esti angajat in firma pe alt post,exemplu, operator acte primare, si ai studii medii, poti face si cursul de inspector de ru, daca promovezi faci si revisal si nir si ce mai vrei. Cei de la Itm, abia asteapta cursantii care sa achite taxele de examen. Cat despre acest articol, daca, tu ca angajator, ai contractat cu un pfa, ceva, o firma sa iti tina evindenta resurselor umane, revisal, atunci gata nu mai face nimeni munca decat acea firma. Dar daca face cineva din firma cursul si ai patalama de inspector ru, atunci faci tu toata treaba cu revisalul, si mai faci si nir uri.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

ceucaa

#532 Mesaj de ceucaa »

eu am aceasta diploma de inspector resurse umane din 2007 ( a costat 700 lei ) deci am scapat? :)

paturcai

#533 Mesaj de paturcai »

Merita aprofundata aceasta problema.
Parerea mea!
DIn punctul meu de vedere acest registru este caduc.
De ce spun asta?
Tot ceea ce misca in domeniul salarizarii este acum parte a declaratiilor de urgenta 112. Acolo sunt atatea rubrici si rubricute incat acest registru este o mare porcarie. Admit, ca temeiul legal de angajare si cel de "plecare" ar trebui sa apara in acest registrul dar nimic altceva.
Ce vrea proiectul in definitiv?
Ceea ce s-a intamplat cu economistii, contabilii si expertii contabili care lucrau in domeniul contabilitatii.
Acest proiect lasa sa se intrevada (asa cum direct s-a exprimat BalazsE) inventarea unei noi branse: inscptorul de resurse umane autorizat, care va face Camera Federativa a Inspectorilor de Resurse Umane (federativa suna mai misto) care ca si COnsultantii Fiscali vor incepe sa emita pretentii.
Nu sunt o autoritate in niciun domeniu, nici in contabilitate, fiscalitate, viata de zi cu zi sau mai ales in Resurse umane.
Eugen01, dadea poate cel mai plastic (genial, imi permit sa spun) exemplu referitor la obligatia firmelor de a avea doi contabili angajati: oare o gogoserie are nevoie de expert contabil (cu studii postuniversitare sau mastere luate in Anglia) plus inca un contabil (eventual cu studii superioare economice) in situatia in care acea firma are un singur angajat?
L fel se intampla si acum:
Vine un troglodit - sa ma ierte trogloditii ca le intinez "istoria" -, un fel de Ialomitianu la Ministerul Muncii (unul care sustinea ca Pensiile de Stat sun un fel de joc piramidal tip Caritas) care reia texte disparate din diverse Hotararari si OUG-uri le pune cap la cap actualizate si mai strecoara si el acolo un articol care ne lasa sa intelegem ca in curand trebuie sa avem profesioniti in Resurse Umane.
FlorescuD spunea corect (si o sustin): pana acum - atata amar de ani, 20 la (n)umar daca imi permiteti sa numar - cineva (nu are importanta cine) a depus documente la ITM, asa cum au fost ele, mai bune, mai rele, mai cu erori (te trimiteau inapoi sa le refaci asa cum doreau ei, mai invatai si tu) dar LE-A DEPUS. Au fost acceptate. Pe baza acelor documente sunt unii care s-au pensionat si altii urmeaza sa se pensioneze.
Viata mea poate curge linistita daca nu platesc: un medic, un avocat sau un popa.
Atunci cand imi va veni randul voi plati (parca acum nu o fac?!) serviciile pe care aceste categorii mi le pot oferi.
Ca profilaxie se infiinteaza (sau este pe cale sa apara) un nou organism/entitate: Inspectorul de Resurse Umane.
E necesar?! O fi! Nu contest.
Dar asa cum dai o lege care sa incerce sa protejeze - ca nu poate este altceva - atat angajatul cat si angajatorul si sa mai vii cu inca o propunere care sa protejeze....pe cine dracu va proteja acest IRU?! Eu daca - angajator fiind - nu face ca mine (la santaj) ii refuz serviciile si caut unul care ma va multumi cine va fi protejat.
Angajatul poate se va simiti nedreptatit si isi va angaja avocat si voi fi tarat prin tribunale. La Tribunal - magistratii sunt si ei salariati, angajati cu alte cuvinte - vor da jumatate jumatate: pierd amandoi sau castiga amandoi iar problema nu va putea fi niciodata transata pana cel mai intelept nu va ceda si va gasi o modalitate de negociere amiabila.
Ce vor angajatii? Sa castige bani si sa poata duce o viata decenta.
Ce vor angajatorii? Sa castige bani cat de multi "maximizand" - cateodata pana la epuizare - angajatii.
Nu inspcetorul de personal (IRU) este solutia.
Solutia sta in ceea ce prevede o lege corecta, care sa fie acceptata de ambele parti.
De ce as crede eu ca liderii sindicali vor trage cu mine? Ei, liderii sindicali doresc ca la munca normala sa castig mai mult; nu pott controla un lider de sindicat sa stiu ca el imi va tine partea. Societatea civila trebuie sa transeze o astfel de lege sensibila.
Nu am incredere in liderii sindicali care sunt oameni si ei si pot fi cumparati lesne; printre bogatii tarii - fara suparare - se gasesc lideri sindicali care nu pot sa justifice din veniturile lor anuale "standardul" de viata la care au ajuns.
De ce se ajunge totusi aici?
Pentru ca intotdeauna exista oameni isteti si vizionari care lasa loc la interpretari in favoarea lor in legile acestei tari. Interesele sunt si de partea liderilor de sindicat (care reprezinta in majoritatea cazurilor mana de lucru) si de partea angajatorilor. Ca nici ei nu sunt dobitoci.
Vor o noua casta? Inspector de Resurse Umane?
Ei lasa-i sa vrea o sa stiu eu ce o sa le arat acelor Inspectori...
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tudorachea

#534 Mesaj de tudorachea »

Dragi colegi,
Eu, pe langa activitatea mea de contabil, conduc un ONG care se ocupa de educatia adultilor - cursuri de formare profesionala autorizate cf. OG 129/2000. Noi avem autorizatie pentru organizarea programului de formare profesionala "inspector resurse umane". Daca va fi cazul ca aceasta specializare sa devina obligatorie, eu va propun sa stati linistiti, intrucat am sa va propun eu atunci o oferta de nerefuzat, in conditii "mai mult decat avantajoase" (mai mult decat atat nu pot detalia in public :wink: ). Vreau sa va explic ca va fac aceasta oferta pentru ca sunt recunoscatoare pentru ajutorul pe care l-am primit pe forum din partea multor colegi. Pe scurt, va promit ca, daca va fi obligatoriu, toti cei ce sunt membri ai acestui forum vor putea participa la aceste cursuri.

eugen01

#535 Mesaj de eugen01 »

er...problema nu este de cuantumul acestor cursuri, pana la urma daca e musai...o sa le facem, sunt convins ca si alte institutii, corpuri, camere etc... prevalandu-se de sintagma "imbunatatire continua" vor face oferte de nerefuzat (asta daca nu le au deja in programa).Ceea ce e de discutat, de aprofundat sunt cel putin doua aspecte:
1.Cel sesizat de Paturcai, adica aparitia unei institutii/corp al inspectorilor de RH cu taxe, cursuri etc..in urma carora vom obtine titluri gen inspector autorizat, expert RH etc...desi... daca inteleg eu bine, respectivul serviciu se rezuma la a inregistra si transmite in Revisal.Pentru ca daca e sa incheiem contracte mai deosebite clar apelam la un avocat, sau ..doamne fereste in caz de proces..tot la un avocat apelam nu la un inspector de RH.
2.Al doilea aspect este cel al tarifului.Eu daca as fi PFA in RH, trebuie musai sa am castig, un beneficiu.E posibil sa am de inregistrat doua contracte fiecare cu 2 000 ron, dar si doua contracte cu salariul minim pe economie(buticul de la coltul blocului).Logic ar fi sa iau acelasi tarif indiferent de fondul de salariu (munca mea, efortul fiind acelasi!) dar oare este suportabil pentru cel cu buticul??Este corect sa il "incarc" mai mult pe cel cu fond de salariu mai mare???
Nu urmaresc sa blamez breasla inspectorilor RH, fie ei din sectorul privat, fie din sectorul bugetar.Pana la urma fie ca e vorba de un CIM intre angajat si angajator totul se rezuma la incredere, inspectorul RH are grija de partea legala.
Practic acest proiect ("ati auzit voi de vreun proiect mf/anaf care sa nu fie aprobat" citat dintr-un clasic al forumului) la nivel macroeconomic, "rezolva" doua probleme, angajamente ale statului fata de FMI si anume, reducerea cheltuielilor bugetare (desfintare posturi redundante etc..) si ...crearea de noi locuri de munca(pentru a evita tensiunile sociale).Numai ca aceste noi locuri de munca nu sunt create din banii statului (cum ar fi fost etic, normal).Deci ceea ce mediul privat, investitorii etc... vor castiga prin reducerea cu un procent doua la contributii sociale se va compensa foarte bine cu aceasta crestere a costurilor societatii.In statistici va da bine ca au scazut costurile cu contributiile sociale dar...vor creste costurile cu alte servicii la terti..costuri care nu mai apar in statistici.Totodata va creste numarul de PFA-uri, SRL-uri nou infiintate (activitate inspector RH) ceea ce se va interpreta ca o revenire a economiei romanesti, a increderii pe care o au intreprinzatorii, deasemenea nu se vor mari statisticile referitoare la somaj si uite asa...ne mintim frumos...desi...nu pot sa nu constat apetitul statului de a pune accent pe venituri din amenzi (si sa nu imi spuneti ca amenzile ajuta la prevenire sau ca sunt date in scopul prevenirii!!)

eugen01

#536 Mesaj de eugen01 »

ceucaa scrie:eu am aceasta diploma de inspector resurse umane din 2007
err...daca interpretam asa mai in litera lui art.2 pct.5 ati rezolva 1/2 din cerinte...mai trebuie sa aduceti dovada "cunoştinţe de operare a calculatorului la nivel de utilizator".Dar poate legiuitorii vor trece peste capul lui Bil Gates(sau ma rog cine tine asemenea cursuri!) si vor da o lege prin care cine are diploma respectiva, are automat si diploma de cunostinte de operare.Problema e ca toate meseriile care au o oarecare tangenta cu calculatorul vor trebui sa includa aceasta calificare.Adica...fac un curs de gestionari..obligat pe diploma trebuie sa-mi apara si faptul ca am "cunoştinţe de operare a calculatorului la nivel de utilizator".In fine...probabil orice calificare va fi de acum incolo tratata ca 2 in unu !! :)

apetrem

#537 Mesaj de apetrem »

ECDL
Marian Apetre

mehedintib

#538 Mesaj de mehedintib »

Ce-nseamna ECDL?

ferenta

#539 Mesaj de ferenta »

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence)
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

mehedintib

#540 Mesaj de mehedintib »

Deja e prea mult pentru mine - I give up :)

Scrie răspuns