eroare la import de date

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
schiopua410

eroare la import de date

#1 Mesaj de schiopua410 »

Buna seara
Am un sagaC - doar conta - cu licenta instalat pe un calculator.
De pe alt calculator unde am sagaC complet doresc sa export datele si sa le import pe calculatorul de la conta( cel cu licenta) prin metoda: salvare baza de date, iar la calculatorul de la contbilitate - import date din arhiva generata din SAGA.
Dupa ce adaug arhiva pentru import si stabilesc data de inceput si sfarsit, incerc sa-i dau salvare dar imediat apare eroarea : "Command contains unrecognised phrase/keyword" - nu mai pot face nimic... cancel... ignore etc...si iasa din program
Fac mentiunea ca arhiva ce incerc sa o import e valida, pe un alt calculator ce am instalat saga de test importul se face fara probleme cu aceeasi arhiva.
Multumesc

balazse

Re: eroare la import de date

#2 Mesaj de balazse »

Poate problema este ca fisierul care doresti sa-l importi contine si parte de gestiune, adica nu ai lucrat numai pe nedefinit. Sau din cauza ca ai doar parte de conta unde vrei sa faci import de date.

schiopua410

#3 Mesaj de schiopua410 »

nu cred ca asta e problema pentru ca pe calculatorul de test am creat o societate la care am dezactivat ecranele de stocuri si importul se face fara probleme si mai mult decat atat, pe calculatorul de la contabilitate am creat o societate noua si daca incerc sa fac un import primesc acelasi mesaj de eroare, desi incerc sa import arhiva salvata de la societatea pe care s-a lucrat pana acum , si acolo nu am parte de stocuri... deci cred ca e ceva legat de programul instalat la conta.

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

schiopua410 scrie: prin metoda: salvare baza de date, iar la calculatorul de la contbilitate - import date din arhiva generata din SAGA
doar ca o observatie...daca facem salvare BD...pentru preluare trebuie sa facem Restaurare (cred eu).Import export...e alta operatiune. :oops:

schiopua410

#5 Mesaj de schiopua410 »

Da, e clar ca sunt 2 situatii complet diferite! dar eu nu vreau sa fac restaurare , eu vreau sa fac import de la alt calculator, din arhiva generata acolo, si nu vreau sa fac importul din fisierele de "export date" ci din "arhiva generata de saga"

schiopua410

#6 Mesaj de schiopua410 »

Cel mai mult ma deanjeaza ca pot face orice pe calculatorul de test iar la cel la care am licenta nu reusesc! :oops:

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

am remarcat ca "Arhiva Saga" se refera la Fisierul salv_bd...dar, nu am lucrat cu asa ceva.In salv_bd se fac salvarile automate...in fine...
O alta remarca ar fi ca in Manual avem o avertizare/observatie la import/export.Adica ar cam trebui sa fie aceeasi versiune

schiopua410

#8 Mesaj de schiopua410 »

da, arhiva saga de refera la Salvari BD.
Am citit si eu manualul si am cautat si pe forum.
Referitor la aceeasi versiune, nu e vorba, dat fiind ca pe calculatorul de test este tot ultima versiune 3.0.370, ca si pe cel de la conta, dar aici nu am probleme...
Ma gandesc sa nu fie ceva legat de programul instalat la conta , pe care s-a lucrat de la inceputul anului si sa trebuiasca sa sterg ceva fisiere temporare sau ceva de genul acesta...

schiopua410

#9 Mesaj de schiopua410 »

Am reusit in felul urmator:
- pe calculatorul de la contabilitate am creat o noua societate
- am facut import de la societatea pe care am lucrat
- am facut import de la punctul de lucru

De ce nu a mers importul pe societatea existenta? NU STIU!

Scrie răspuns