decont de tva

costache2303

decont de tva

#1 Mesaj de costache2303 »

in momentul in care am intocmit decontul de tva aferent lunii decembrie 2010 mi-am dat seama ca cel din noiembrie era intocmit gresit.m-am prezentat pe 25 dec. cu decontul corect pt luna dec. si cu un dosar pt luna noiembrie care cuprindea copie de pe decontul gresit,decontul corect,JC,dar am uitat sa fac cererea de corectare erori materiale.
asa ca mi s-a spus sa revin cand intocmesc aceasta cerere.
stiti cumva daca exista vreun termen de depunere pentru acestea?

costache2303

Re: decont de tva

#2 Mesaj de costache2303 »

chiar nu stie nimeni?

cherejil

#3 Mesaj de cherejil »

cererea de corectare a erorilor la tva nu are termen, in cerere se face mentiunea de corectare a decontului pentru luna "x",din anul "y", la randul ...., cu valorile ......., dupa care ve-ti primi un raspuns la adresa (cerere) corectarea. iar la intocmirea decontul urmator se tine cont de corectare.

cristeae

#4 Mesaj de cristeae »

Buna, si eu am avut o situatie asemanatoare la s.5, m-au pus sa fac cerere de corectare erori materiale, dosar cu jurnale de tva, tot tacamul, cand m-am dus cu el au spus ca nu este bine ca cel mai corect este sa trec in urmatorul decont pe regularizari.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Nu exista termen pentru depunerea dosarului de erori materiale
Ce pot spune este ca la sectorul 3 pe langa jurnalele de cumparari si vanzari a trebuit sa depun si balanta pentru luna respectiva plus cererea privind aceste erori materiale.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

dragans980

#6 Mesaj de dragans980 »

Buna seara.
La rd.26 din D 300 am trecut eronat o suma mai mica decat la rd.25, pentru ca am interpretat gresit ca neded.tva-ul de la o cheltuiala din dec.2010.Pot trece suma la regularizari la rd.28 doar la tva fara baza impozabila in decontul urmator? Mentionez ca B.I. la decontul din decembrie este corecta.Inca nu am depus D 101 si as putea face incadrarea corecta a cheltuieli(este protocol si am inregistrat tva-ul aferent neded.ca si la bonurile de benzina)
Cu multumiri

szaszs

#7 Mesaj de szaszs »

Am o problema cu D300 - am descoperit ca o factura emisa in luna trecuta era nevalidata (suma mica, aprox. 100 lei), prin urmare decontul de TVA este gresit; trec diferenta in decontul lunii urmatoare la regularizari? Dar daca validez factura rulajele din balanta pe luna trecuta nu vor coincide cu D300...?

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Nu faceti asa, schimbati data facturii si treceti-o in perioada in care urmeaza. Validati-o.
Nu-i un cap de tara o suma de 100 lei.
Daca, DACA, vor veni in control vor descoperi ca n-ati platit TVA 30 de zile (ati trecut factura in luna urmatoare); si ce s-a intamplat? Ati gresit, nu este evaziune ci o simpla eroare de inregistrare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns