contract perioada determinata
contract perioada determinata
Buna ziua la un contract cu perioada determinata mai trebuie facuta decizie sau dus revisalul ? la incetarea contractului .
Va multumesc
Va multumesc
-
Re: contract perioada determinata
Nu cred ca se mai face decizie,fiind durata determinata de la...pina la...cind inceteaza de drept iar in registrul salariatilor daca s-a completat corect se vede data de inceput si data de sfirsit si faptul ca este pe durata determinata.
parerea mea este ca trebuie sa depui revisalul, altfel in revisal ramane contract activ,si cind ii desfaci cim si il transmiti contractul este inactiv
in 2010 am avut o situatie similara ; a trebuit sa fac si decizia si am depus si REVISAL
si daca vreau sa-i prelungesc contractul ? trebuie sa inchid contractul si sa fac altul ?
am un caz, un pensionar angajat cu CIM pe 3 luni ultima zi 31.03.2011. Am vrut sa fac revisalul ca sa transmit, sau sa PRELUNGESC INCA 3 LUNI CONTRACTUL. se pare ca nu se poate.
Am incehiat contractul pe perioada determinata si m-am gandit sa-i fac altul iarasi pe 3 luni e bine asa ?
am un caz, un pensionar angajat cu CIM pe 3 luni ultima zi 31.03.2011. Am vrut sa fac revisalul ca sa transmit, sau sa PRELUNGESC INCA 3 LUNI CONTRACTUL. se pare ca nu se poate.
Am incehiat contractul pe perioada determinata si m-am gandit sa-i fac altul iarasi pe 3 luni e bine asa ?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Pentru prelungirea contractului se face act aditional. Se bifeaza punctul 2 pentru prelungirea cu inca 3 luni. Apoi se face si se transmite si revisalul.
pai cum se face in revisal .. prelungirea contractului, ca nu am aflat.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Va multumesc pentru raspunsuri. Am sunat astazi la inspectia muncii si a zis ca trebuie facuta incetarea in revisal
Nu trebuie neaparat incetare, se poate si act aditional. Eu asa am facut si anul trecut cand se depuneau acte la ITM... mi le-a primit, mi-au zis ca e ok. In Revisal se face modificare-tipul contractului, si se trece alta data la data de sfirsit a contractului.
Herganiec, in revisal modifici data contractului cu data primei zile din uramatoarea perioada determinata.
nu am cum. nu te lasa, nu ai optiunea...
s-a inchis contractul cu acordul partilor si de luni le face alt contract nou .. tot pe perioada determinata.. asa s-a hotarat.
Mersi.
s-a inchis contractul cu acordul partilor si de luni le face alt contract nou .. tot pe perioada determinata.. asa s-a hotarat.
Mersi.
Sa stii ca in revisalul din saga mergea. La "modificare date contract" si la explicatie motiv modificare ziceai prelungire contract.
la firma aceasta se foloseste Revisalul de la ITM de cativa ani. acolo nu ai prelungire contract decat inchidere si faci alt contract.
-
Buna!
Am un angajat care a avut un contract de munca pe 2 luni, dupa expirare i-am facut altul pe 2 luni. Acum pot sa-i mai fac inca unul pe per determinata? Nu mai retin, CM spune undeva ca doua sau max 3 pot fii pe per determinata.
O zi buna!
Am un angajat care a avut un contract de munca pe 2 luni, dupa expirare i-am facut altul pe 2 luni. Acum pot sa-i mai fac inca unul pe per determinata? Nu mai retin, CM spune undeva ca doua sau max 3 pot fii pe per determinata.
O zi buna!
-
Am gasit!
ART. 82
(1) Prin derogare de la regula prevãzutã la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile şi în condiţiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de muncã pe duratã determinatã.
(2) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã se poate încheia numai în formã scrisã, cu precizarea expresã a duratei pentru care se încheie.
(3) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã poate fi prelungit, în condiţiile prevãzute la art. 83, şi dupã expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al pãrţilor, pentru perioada realizãrii unui proiect, program sau unei lucrãri.
(4) Între aceleaşi pãrţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncã pe duratã determinatã.
(5) Contractele individuale de muncã pe duratã determinatã încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncã pe duratã determinatã sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o duratã mai mare de 12 luni fiecare.

ART. 82
(1) Prin derogare de la regula prevãzutã la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile şi în condiţiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de muncã pe duratã determinatã.
(2) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã se poate încheia numai în formã scrisã, cu precizarea expresã a duratei pentru care se încheie.
(3) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã poate fi prelungit, în condiţiile prevãzute la art. 83, şi dupã expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al pãrţilor, pentru perioada realizãrii unui proiect, program sau unei lucrãri.
(4) Între aceleaşi pãrţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncã pe duratã determinatã.
(5) Contractele individuale de muncã pe duratã determinatã încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncã pe duratã determinatã sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o duratã mai mare de 12 luni fiecare.