Ordine de compensare
Ordine de compensare
cum se opereaza in saga C ordinele de compensare?
Si eu am avut aceeasi problema, dar am rezolvat cu ajutorul unui coleg utilizator de Saga in felul urmator:
poti folosi contul 473.
in Operatiuni - articole contabile introduci:
401=473 suma compensata
473=411 suma compensata
apoi intrii la evidenta clienti, respectiv la evidenta furnizori si faci regularizarile la facturile in cauza pentru care se refera suma ta de compensare
poti folosi contul 473.
in Operatiuni - articole contabile introduci:
401=473 suma compensata
473=411 suma compensata
apoi intrii la evidenta clienti, respectiv la evidenta furnizori si faci regularizarile la facturile in cauza pentru care se refera suma ta de compensare
Mai simplu: in loc de contul 473 se foloseste 542 analitic
Compensarile se pot face prin Deconturi. Pentru fiecare compensare se opereaza 3 articole:
401 = 542 + suma
542 = 4111 + suma
542 = 542 - suma
Astfel facturile vor aparea platite si rulajul ct. 542 nu va fi afectat
401 = 542 + suma
542 = 4111 + suma
542 = 542 - suma
Astfel facturile vor aparea platite si rulajul ct. 542 nu va fi afectat
- Administrator
m-am trezit si eu!
Se pot face compensari intre societati???Sau am inteles altceva..
DE exemplu intre o soc. de transport(este intermediara.., nu poseda masini, dar nu stiu cum sa ii spun)si o soc.externa, care isi factureaza una alteia, dar fiind acelas patron nu isi achita onorariile unei alteia,vrea sa evite ch.bancare si alte comisioane.Asa ca exista un sold urias pe furnizori si un sold urias pe client.Ce se poate face in aceasta situatie?
Se pot face compensari intre societati???Sau am inteles altceva..
DE exemplu intre o soc. de transport(este intermediara.., nu poseda masini, dar nu stiu cum sa ii spun)si o soc.externa, care isi factureaza una alteia, dar fiind acelas patron nu isi achita onorariile unei alteia,vrea sa evite ch.bancare si alte comisioane.Asa ca exista un sold urias pe furnizori si un sold urias pe client.Ce se poate face in aceasta situatie?