Marfuri

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tomac

#2 Mesaj de tomac »

Da, iar în Fişiere - articole asociezi fiecărui articol tipul de marfă.
Însă nu este recomandat pentru că este posibil să ai acelaşi produs în ambele gestiuni şi numărul articolelor se va dubla.
Cel mai bine ar fi dacă intrările/ieşrile din ambele gestiuni le operezi prin acelaşi cont, defalcarea urmînd să fie efectuată prin intermediul gestiunilor definite la fişiere-gestiuni, iar eventualele situaţii de care ai nevoie să le extragi punând ca filtru gestiunea în care s-au operat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

chirodeaf665

#4 Mesaj de chirodeaf665 »

Va rog sa ma ajutati sau sa ma indrumati catre un post similar

La o SC cu 3 puncte de lucru - comert cu amanuntul - gestiuni global valorice(gestiuni intre care se fac des transferuri, toate sunt la pret cu amanuntul) doresc sa am evidenta stocurilor, cheltuielilor si veniturilor separat pe puncte de lucru, cum sa procedez? creez analitice,grupe, gestiuni de toate in contabilitate?(nu lucrez cu modulul de stocuri)

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Da, creati analitice pentru gestiuni la conturile 371,378,4428,607 si 707. Acestea va sunt solicitate de program cind bifati "Evaluare pe gestiuni distincte"
Creati grupe la articole contabile si astfel oricarei operatiuni, atasati-i grupa corespunzatoare.

chivuc

Re: Marfuri

#6 Mesaj de chivuc »

Am avut pana de curand 2 gestiuni , cu analiticele corespunzatoare ... In urma desfiintarii unui magazin (din doua), am acum unul singur, cu o singura gestiune (cel pt care foloseam analiticele ....01 - 371.01, 707.01 ....etc.). Pot lucra de acum cu sinteticele 371, 707,.... etc? Se va intampla ceva in momentul in care voi devalida vreodata lunile cand aveam 2 gestiuni?
Si pana a avea 2 magazine (2 gestiuni), tot cu unul am inceput (deci tot o singura gestiune am avut).

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Eu iti sugerezi sa mergi mai departe cu analitice (in cazul tau 01).
In mod normal daca nu mai vrei sa folosesti analitic ar trebui sa modifici si configurarea la "gestiuni", doar ca nu vei putea sa introduci doar conturile de sintetic.
Totusi cu ce te deranjeaza daca vrei sa lucrezi pe analitic "01"?

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Nu lucrați în sintetic. Lăsați analiticele așa cum sunt și culegeți date doar pe analiticul ce reprezintă acea gestiune.

chivuc

#9 Mesaj de chivuc »

ok!
Va multumesc pt. ajutorul dat!

Scrie răspuns