acte necesare...

serbanm815

acte necesare...

#1 Mesaj de serbanm815 »

pt.o firma infiintata in apr.2011,care urmeaza sa faca angajari ,mai trebuie sa o inregistram la casa de sanatate,somaj si asig.sociale ?( la itm e strict necesar !)
inainte, o data cu depunerea primei declaratie duceam si dosarul cu actele firmei pt.inregistrare in sistem,acum fiind decl.unica cum trebuie sa procedam?
va multumesc pt.ajutor.

balazse

Re: acte necesare...

#2 Mesaj de balazse »

Trebuie sa depui la Casa de Pensii acea declaratie cu "fond de accidente si boli profesionale" (dar asta dupa angajare), in rest nu mai depui nimic.
Trebuie sa obtii inainte de angajare parola pentru ReviSal.

milead

#3 Mesaj de milead »

Daca la infiintarea firmei nu ai optat pentru contributii aferente salariilor atunci dupa ce faci angajarile trebuie depus un 010 la Finante in termen de 30 de zile de cand ai facut angajarile cu copii dupa contractele de munca. Daca ai avut optiunea, nu mai trebuie nimic. Daca esti din Bucuresti ai grija ca unele Administratii cer dovada depunerii contractelor la ITM ( ori stampila pe hartia cu care ai depus disketa ori poza din REVISAL in care sa se vada firma si contractele).

stuparui

#4 Mesaj de stuparui »

De ce exagerati ? Am depus ieri o declaratie 010 la o societate infiintata acum cateva luni, care nu a avut pana acum angajati si nu am atasat la ea decat certificatul de inregistrare fiscala. De ce i-ar interesa pe cei de la Administratie contractele de munca si dovada depunerii lor la ITM ?

serbanm815

#5 Mesaj de serbanm815 »

multumesc frumos, sunt din galati .
azi a fost unul din administratori la casa de sanatate cu actele societatii si au verificat in calculator daca cei 3 adm.sunt asigurati in sistem....; din pacate ,unul din ei nu mai are asigurare
din 2009 si l-a trimis la plimbare , adica ,sa-si faca asigurare la cas pt.pensie si la sanatate, dupa ce vor fi toti trei in regula ,vor inscrie societatea .
nu stiu daca au baza legala si dreptul sa refuze actele firmei , contractele lor individuale nu au legatura cu firma nou infiintata ...( stiu ca sunt obligati sa incheie contr.de asigurari dar asta nu inseamna sa refuze actele firmei!)
o seara buna va doresc .

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Dar de ce sa inregistrezi firma la Casa de Sanatate? Ca si ce?
Sa semneze acel contract cu Casa de Sanatate pe care p gramada de firme nu l-au semnat si nu s-a intamplat nimic? De altfel nu au nici un drept (din cate stiu eu, desi poate exista intr-un act normativ ascuns asa ceva, desi nu prea cred) sa refuze acest lucru doar ca asociatii nu sunt asigurati sau nu si-au platit contributia la Casa de Sanatate. Sa-i ceri in scris faptul ca iti refuza inregistrarea documentului.

tamasanuc

#7 Mesaj de tamasanuc »

stuparui scrie:De ce exagerati ? Am depus ieri o declaratie 010 la o societate infiintata acum cateva luni, care nu a avut pana acum angajati si nu am atasat la ea decat certificatul de inregistrare fiscala. De ce i-ar interesa pe cei de la Administratie contractele de munca si dovada depunerii lor la ITM ?
Pt ca se intampla si asa !!! Cand am cerut explicatii la Asistenta Contribuabili, raspunsul a fost ca AFP pot cere documente suplimentar .

cretum

#8 Mesaj de cretum »

Va ros spuneti-mi ce trebuie facut ptr. o fata care a iesit din crestere copil si vrea somaj.Are contractul suspendat . Ce acte trebuiesc intocmite in afara de decizia de somaj.Multumesc.

mehedintib

#9 Mesaj de mehedintib »

Trebuie reactivat contractul de munca cu ziua urmatoare incetarii cresterii copil printr-un act aditional, "lucreaza" citeva zile dupa care se face decizie de desfiintarea locului de munca - concediere individuala cu art.65 al.1 din CM

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Din cate stiu eu nu este nevoie de act aditional, ajunge cererea angajatei.

mehedintib

#11 Mesaj de mehedintib »

Suspendarea CIM n-o faci cu act aditional ?

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Nu, il fac cu decizie.

mehedintib

#13 Mesaj de mehedintib »

Si in decizie scri ca se suspenda CIM de la...pina la...(pina face copilul 2 ani) ?

balazse

#14 Mesaj de balazse »

Exact. Suspendarea se face conforma art.51 alit.a).
Aici gasesti modele de decizii (vezi pag.6):
http://www.itmsatumare.ro/deciziism.pdf
Actul aditional este pentru modificarea contractului si nu incetarea sau suspendarea acesteia.

mehedintib

#15 Mesaj de mehedintib »

Multumesc, voi avea un caz in curind, macar acum o sa procedez ca la carte :)

Scrie răspuns