Sugestie evidenta CEC
Re: Sugestie evidenta CEC
O alta posibilitate ar fi introducerea unei coloane "achitat" dupa coloana alerta, unde ar aparea in mod read-only o bifa , ceea ce ar insemna achitat. In acest moment nu iti poti da seama, daca biletul este achitat-incasat.
Abia am inceput sa lucrez cu Saga, si nu gasesc in manual despre evidenta instrumentelor de plata - cec-uri, etc. Cum se preia soldul acestora? pot sa trec numai soldul lor initial - 413/403 si 5112 in balanta pe analitice?
Si urmatoarelor instrumente primite le tin evidenta in tabela destinata lor? acolo se genereaza notele 413=411, si 5112=413?
multumesc.
Si urmatoarelor instrumente primite le tin evidenta in tabela destinata lor? acolo se genereaza notele 413=411, si 5112=413?
multumesc.
1.as sugera sa respectati procedura de preluare pe analitice.
2.Da.In ecranul respectiv se tine evidenta.Putem seta si Alerte.
2.Da.In ecranul respectiv se tine evidenta.Putem seta si Alerte.
va rog sa ma ajutati.am un cec girat de sc.T.catre sc .A tragator sc.D..cred ca m-am impotmolit nu stiu cum sa inregistrez.multumesc.este prima oara cand lucrez cu cec-uri.
In primul rand acest topic este pentru sugestii (nu de alta, dar daca se poateaza mesaje aiurea, cu greu vom gasi topic-urile necesare la o cautare).
In ceea ce priveste probleme descrisa mai sus avem urmatorul exemplu.
Firma A livreaza marfa si emita factura catre Firma B.
Firma B plateste marfa cu un cec care il emite la Firma A.
Firma A are de platit Firma C si gireaza mai departe cec-ul.
In acest caz tu inregistrezi plata catre Firma A chiar daca a fost girat catre Firma C, adica nu treuie sa inregistrezi girarea.
Sper ca te ajuta cele scrise mai sus, deoarece nu ai dat foarte multe detalii ca sa intelgem si noi esenta problemei.
In ceea ce priveste probleme descrisa mai sus avem urmatorul exemplu.
Firma A livreaza marfa si emita factura catre Firma B.
Firma B plateste marfa cu un cec care il emite la Firma A.
Firma A are de platit Firma C si gireaza mai departe cec-ul.
In acest caz tu inregistrezi plata catre Firma A chiar daca a fost girat catre Firma C, adica nu treuie sa inregistrezi girarea.
Sper ca te ajuta cele scrise mai sus, deoarece nu ai dat foarte multe detalii ca sa intelgem si noi esenta problemei.