Folosesc SAGA C din 01.01.2009 pentru tinerea evidentei contabile a unui depozit, gestiunea fiind cantitativ valorica (defalcata pe mai multe gestiuni cantitativ valorice : suruburi, piulite, etc), si definita prin contul 371.
Doresc deschiderea unui magazin cu gestiune global valorica la o alta adresa, cu pastrarea depozitului.Contabilitatea globala se va tine pe un singur calculator (depozit), pe cel de la magazin realizandu-se doar contabilitatea primara(intrari, iesiri, registru de casa, etc).
Am cateva nelamuriri :
1.Cum de definesc gestiunile (avand in vedere ca acum avem mai multe gestiuni cantitativ valorice pentru depozit);
2.Cum se face transferul de marfa de la depozit la magazin, fara a fi nevoita sa introduc manual fiecare pozitie la receptie?
Deschidere magazin
- fagarasa176
Re: Deschidere magazin
Poate te ajuta ACESTE tutoriale 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
M-am lamurit cum se definesc gestiunile si cum se fac transferurile de la depozit la magazin.As mai avea o intrebare : in cazul gestiunii global valorice am observat ca denumirile produselor receptionate nu se memoreaza pentru a fi utilizate la iesiri (facturare); exista o modalitate pentru a nu mai introduce inca o data denumirile produselor la iesire? Daca nu, denumirea produsului la facturare trebuie sa fie identica cu cea de la receptie?
Ar fi util, doar in cazul facturarii, daca s-ar memora denumirea produsului si pretul aferent.
Ar fi util, doar in cazul facturarii, daca s-ar memora denumirea produsului si pretul aferent.
Daca se lucreaza pe nedefinit atunci trebuiesc introduse si la iesiri.
In mod normal trebuie vandut produsul cu denumirea din receptie.
Denumirea se salveaza (atata tot ca trebuie sa iesi si sa intrii din nou la "iesiri"). De altfel la introducerea produsului se completeaza automat cu ultimul pret utilizat (acum nu stiu daca pentru clientul utilizat sau la toti clientii).
In mod normal trebuie vandut produsul cu denumirea din receptie.
Denumirea se salveaza (atata tot ca trebuie sa iesi si sa intrii din nou la "iesiri"). De altfel la introducerea produsului se completeaza automat cu ultimul pret utilizat (acum nu stiu daca pentru clientul utilizat sau la toti clientii).
-
Pentru a tine contabilitatea generala la depozit, este de ajuns importul notelor contabile (inclusiv intrari si iesiri) de la magazin?Si care ar fi cea mai indicata metoda de import : din arhiva sau din fisierul exportat de program?
1.Daca dorim sa avem dubla evidenta, si Depozit si Magazin, se impune sa avem doua abonamente.Altfel,vom avea probleme la import export date.E vorba de compatibilitate intre versiuni (scrie pe undeva in Manualul Saga)
2.Comanda Restaurare din Arhive, asta face...inlocuieste niste date existente cu cele restaurate.Daca restauram o Arhiva din data de 01.05.2011, si suntem in data de 20.05 vom pierde datele culese intre 01 si 20 (daca nu mai avem alta salvare).
2.Comanda Restaurare din Arhive, asta face...inlocuieste niste date existente cu cele restaurate.Daca restauram o Arhiva din data de 01.05.2011, si suntem in data de 20.05 vom pierde datele culese intre 01 si 20 (daca nu mai avem alta salvare).
-
Ma intereseaza ce anume trebuie exportat din programul saga folosit la magazin pentru a putea tine contabilitatea globala la depozit.Ajung notele contabile? Am nevoie doar de datele necesare inchiderii lunii.