semnare bilant

nicolac869

semnare bilant

#1 Mesaj de nicolac869 »

Buna seara!
1.Sunt angajata unei societati cu contract de munca partial 2ore. Sunt singura persoana din departamentul contabilitate. In ce calitate pot intocmi si semna bilantul contabil (nu sunt menbru cecar- si nici sudiile le cecar nu le am - am doar facultate de contabilitate terminata acum 2 ani)
Am citiin OUG 37/2011 ca.............26. La articolul 28, dupa alineatul (9) se introduc cinci noi alineate, alineatele (10)—(14), cu urmatorul cuprins:
„(10) Situatiile financiare anuale si raportarile contabile se semneaza de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie.
Exte corect ce am gasit eu?

2. Intrebare de om fraier(adica eu)
Am o chitanta de la un furnizor la care nu am primit nici pana in ziua de azi factura .......eu am inregistrat 409.000x =5311 145lei ....este corect? Ce parere aveti?
Multumesc

iosiff

Re: semnare bilant

#2 Mesaj de iosiff »

Daca v-ati angajat ca economist, puteti semna bilantul ca " alta persoana imputernicita "

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Daca v-ati angajat ca economist, solicitati administratorului sa emita o Decizie/Hotarare in care sa fiti pentru o luna Director economic, sau contabil sef, exact cat va trebuie ca sa semnati Bilantul.

A doua problema este un pic discutabila:
Planul de conturi (vorba lui TomaC n-o fi el limitativ dar....) ne obliga la inregistrarile urmatoare:
409X = 40X (401/404)
Nu exista o corespondenta clara 409X = 531X/512X dar poate fi fortata.
Daca totusi ati facut 409X = 5311 pentru 145, atunci inchideti printr-o cheltuiala contul 409X (6588 = 409X); inchideti prin cheltuiala numai NUMAI in situatia in care nu mai puteti lua legatura cu furnizorul, altfel lasati suma acolo. Ca nu-i o avere.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

lupoum

#4 Mesaj de lupoum »

buna ! Dar daca firma a fost suspendata in aug. 2010 acel economist, contabil sef angajat poate semna bilantul ? la Finante salaj nu se accepta decit cu viza expert. :?:

mehedintib

#5 Mesaj de mehedintib »

Daca firma a fost suspendata in aug.2010 inseamna ca nu mai are nici un angajat deci mi se pare corecta semnarea bilantului de catre un expert contabil.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

1. Da, puteți întocmi și semna bilanțul.
2. Ar fi fost mai corectă o înregistrare de forma 401.analitic=5311/5121. Oricum, este necesar să luați legătura cu acel furnizor pentru a clarifica situația.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

teodorg133

#7 Mesaj de teodorg133 »

Pentru soc.care nu au mai avut activitate de cativa ani, am tot depus bilanturi pe zero, unele sunt suspendate..si le viza un expert contabil :roll: ...spuneti-mi va rog daca este adevarat ca acum poate semna administratorul SI la intocmit ?....daca ce am auzit este adevarat :oops: :oops:
e vb de bilantul la dec.2010....multumesc anticipat! :oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

septimiuv

#8 Mesaj de septimiuv »

administratorul poate semna doar in stanga

teodorg133

#9 Mesaj de teodorg133 »

septimiuv scrie:administratorul poate semna doar in stanga
adica DOAR pt admin...restul este viza expert...multum!
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

iosiff

#10 Mesaj de iosiff »

da

nepotelum385

#11 Mesaj de nepotelum385 »

Incepand cu 2011, pentru firmele cu CA sub 35.000 euro , bilantul contabil poate fi semnat de economist , intrebarea mea este daca eu am PFA contabilitate , sunt economist , dar nu sunt membru CEECAR, la aceste firme pot semnta bilantul pe baza de contract incheiat intre cele doua parti si sa emit factura? Va multumesc

tomac

#12 Mesaj de tomac »

Nu e nevoie de o formă de organizare cum e PFA. Poți încheia o convenție civilă, ca persoană fizică și e suficient.

nepotelum385

#13 Mesaj de nepotelum385 »

Multumesc , dar daca eu il am constituit de cativa ani pt ctb de gestiune la o firma pt care lucrez , mai e nevoie sa inchei conventie civila sau pot taia factura?

tomac

#14 Mesaj de tomac »

E nevoie de convenție, încheiată între economist și firmă. Nu între PFA și firmă. Și fără factură.

teodorg133

#15 Mesaj de teodorg133 »

multumesc pt raspunsuri
[/color]

Scrie răspuns