Minus inventar la Obiecte de inventar

mogae872

Minus inventar la Obiecte de inventar

#1 Mesaj de mogae872 »

Buna ziua!

Am si eu o nedumerire in ceea ce priveste MINUSUL la inventarul de OBIECTE DE INVENTAR, in sensul ca: la inventarierea obiectelor de inventar mi-a rezultat un minus de 2.750 lei reprezentand farfurii, pahare, sparte si tacamuri lipsa (este vorba despre un restaurant). Eu in soldul contului 303 nu mai am nimica pentru ca am dat tot in consum... si deasemenea le-am evidentiat si extrabilantier in 8035 pentru care am facut nota contabila prin articole contabile deoarece am doar Saga contabilitate.
Acum eu cum ma inregistrez cu minusul respectiv? adica ce nota contabila sa fac, este suficient sa fac: 999 = 8035 2.750 lei, pentru ca daca as face 6581 = 303 2.750 lei imi va rezulta sold CREDITOR la 303, adica -2.750 lei si nu prea cred ca este in regula....(de TVA nu se pune problema pentru ca obiectele mele de inventar fac parte din exceptia prevazuta in Codul Fiscal la art 128 alin 8 lit b si in Norme la art 6 alin 11 )

Multumesc anticipat!

balazse

Re: Minus inventar la Obiecte de inventar

#2 Mesaj de balazse »

Daca tii evidenta cantitativ-valoric a obiectelor de inventar atunci le casezi la "operatii" -> "dare in folosinta ob. inv." -> "casare".
Daca tii evidenta global-valoric atunci faci inregistrarea 999=8035.
Totusi cred ca cel mai bine ar fi sa le introduci la "alte materiale consumabile" (cont 3028), decat obiect de inventar, deoarece se consuma destul de des (zic eu), iar cand le dai in folosinta te descarci de ele.

PS. Ar fi bine ca o intrebare sa-l postezi intr-un singur topic pentru a nu supraincarca fara rost forumul.

mogae872

Re: Minus inventar la Obiecte de inventar

#3 Mesaj de mogae872 »

Multumesc de raspuns..

Aveti dreptate...scuzele mele dar dupa ce am scris intrebarea si am postat-o m-am uitat la "diverse""din probleme contabile si am vazut ca nu este am crezut ca nu s-a inregistrat si am mai postat-o inca o data si dupa aceea am observat ca se postase initial la "diverse" despre program... :oops:

O zi buna.... :wink:

Scrie răspuns