deduceri pt. un proaspat angajat

melenciuce

deduceri pt. un proaspat angajat

#1 Mesaj de melenciuce »

Se iau in calcul deducerile pt. un proaspat angajat cu norma intreaga, care n-a lucrat mai mult de 5 zile?

balazse

Re: deduceri pt. un proaspat angajat

#2 Mesaj de balazse »

Ce are deducere personala de baza sau sumplimentara cu vechimea in munca?

melenciuce

#3 Mesaj de melenciuce »

Are deducere personala de baza.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

N-am formulat bine.
Ce legatura are deducere personala de baza sau sumplimentara cu vechimea in munca?

melenciuce

#5 Mesaj de melenciuce »

Sefa mi-a spus ca, daca are mai putin de nu-stiu-cate zile, nu i se iau in calcul deducerile, fiindca se presupune ca a beneficiat de ele la fostul loc de munca.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Daca este angajat in cursul lunii si a venit de la o alta unitate atunci pentru prima luna este posibil sa nu ii acorzi deducere personala de baza, deoarece i s-a acordat la locul de munca anterior.
Totusi nu am gasit nici unde in Codul Fiscal o precizare pentru acest caz.

melenciuce

#7 Mesaj de melenciuce »

Multumesc frumos! Rog, totusi, sa-mi spuna cineva daca exista o prevedere in acest sens. Sefa cauta orice motiv pt. a ma acuza de incompetenta.

Daca ceea ce fac e bine, nu e meritul meu, iar daca e gresit, eu sunt de vina. In plus, daca ea greseste ceva, tot eu sunt de vina :(

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

asa este, nu este specificat in codul fiscal sa nu ii dai deducerea personala. Daca sefa spune ca sa nu ii dai, sa iti arate ea un articol unde scrie ca nu trebuie dat
Sefa mi-a spus ca, daca are mai putin de nu-stiu-cate zile, nu i se iau in calcul deducerile, fiindca se presupune ca a beneficiat de ele la fostul loc de munca
Ceea ce nu e precizat(sau interzis) in lege se presupune ca e voie. Parerea mea e ca se da deducere personala.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

eugen01

#9 Mesaj de eugen01 »

1.Am putea presupune ca la locul precedent nu a beneficiat de deducere pentru ca i se va acorda la locul viitor de munca . :-) (scuze, da' nu m-am putut aptine :oops: )
2.Din cate stiu eu deducerea personala este stabilita in functie de venitul din salariu ( si numarul de persoane aflate in intretinere).Ma indoiesc ca se poate acorda/plati un salariu (fie el si pe fractiune de luna) fara sa se calculeze deducerea personala (exceptand situatiile prevazute de lege/indemnizatie 75%).A se vedea formula, unde gasim termenul VBL.

albescuc

#10 Mesaj de albescuc »

Conform Art.121 Cod Fiscal :
121. În cazul în care un angajat care obţine venituri din salarii la funcţia de bază se mută în cursul unei luni la un alt angajator, calculul impozitului se face pentru fiecare sursă de venit (loc de realizare a venitului).

Deducerea personală se acordă numai de primul angajator, în limita veniturilor realizate în luna respectivă, până la data lichidării.

Dacă reangajarea are loc în aceeaşi lună cu lichidarea, la stabilirea bazei de calcul pentru determinarea impozitului lunar aferent veniturilor realizate în această lună de la angajatorul următor nu se va lua în calcul deducerea personală.

Deci, pentru al doilea angajator deducerea personala trebuie sa fie 0.
Acest lucru nu este aplicat in SAGA.

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Nu de Saga se aplica, ci de utilizator.
Pentru prima luna trebuie debifat la "functie de baza" (atentie mare ca in urmatoarea luna sa se bifeze la loc).

herganiec

#12 Mesaj de herganiec »

nu are de unde stii programul Saga ca omul vine prin transfer sau atunci se angajeaza prima data.
De aceea trebuie sa tinem noi cont de treaba asta( cum a zis si balazse)
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns