inregistrare obiect inventar achizitionat prin leasing fin.

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pantul

inregistrare obiect inventar achizitionat prin leasing fin.

#1 Mesaj de pantul »

Cum pot inregistra un obiect de inventar achizitionat printr-un contract de leasing financiar.
Contractul are mai multe repere: mijloace fixe si cateva obiecte inventar. Pt mijloacele fixe treaba este simpla 21x=167 si apoi merg in ecranul de imobilizari unde le introduc pe fiecare, dar pt obiectele de inventar nu am gasit metoda.
As putea forta direct prin 303 si 603 si 8035, dar vroiam sa stiu daca exista vreo solutie recomandata.
Multumesc mult pt amabilitate.

balazse

Re: inregistrare obiect inventar achizitionat prin leasing f

#2 Mesaj de balazse »

"operatii" -> "alte operatii cu stocuri" -> "operatii speciale".
Totusi ce obiect de inventar ai cumparat prin leasing?

pantul

#3 Mesaj de pantul »

Au fost cumparate niste utilaje (imobilizari corporale) pt un service (vreo 10) si doua obiecte inventar (niste pistoale pneumatice). Pt toata achizitia s-a apelat la un leasing. E un singur furnizor pt toate sculele. Ar mai fi varianta ca cele doua obiecte de inventar sa le bag alaturi de unul din mijloacele fixe ca sa evit treaba cu obiectul de inventar.
Totusi poti sa-mi explici putin mai detaliat cum fac sa trec pe obiecte de inventar?
Multumesc

sandam6

#4 Mesaj de sandam6 »

pantul scrie:Au fost cumparate niste utilaje (imobilizari corporale) pt un service (vreo 10) si doua obiecte inventar (niste pistoale pneumatice). Pt toata achizitia s-a apelat la un leasing. E un singur furnizor pt toate sculele. Ar mai fi varianta ca cele doua obiecte de inventar sa le bag alaturi de unul din mijloacele fixe ca sa evit treaba cu obiectul de inventar.
Totusi poti sa-mi explici putin mai detaliat cum fac sa trec pe obiecte de inventar?
Multumesc
cred ca raspunsul poti sa ti-l dai singur
plecand de la definitia mijloacelor fixe respectiv a obiectelor de inventar sau a materialelor
intrebarea ar fi de natura asta ... pistoanele functioneaza de sine statator ?
daca da .. atunci poti sa le introduci la mijloace fixe de natura obiectelor de inventar tinand cont ca nu se increaza in baremul de valoare....
daca nu .. ele sunt doar piese de schimb ale altor utilaje.. iar in aceasta situatie mergi pe modernizare si maresti valoarea mijlocului fix care le incorporeaza.
exista si a treia varianta ... daca sunt piese de schimb .. de regula la utilajele de import se livreaza si piese de schimb care se consuma mai repede decit celelalte si atunci le inregistrezi in piese de schimb ...
bafta

mehedintib

#5 Mesaj de mehedintib »

Nu mai exista , cam de multisor, mijloace fixe de natura obiectelor de inventar :o

sandam6

#6 Mesaj de sandam6 »

mehedintib scrie:Nu mai exista , cam de multisor, mijloace fixe de natura obiectelor de inventar :o
off .. :(
nu vreau sa fiu rau ... insa te rog sa mai citesti din cind in cind legislatia ... :roll:
un bun ca sa fie mijloc fix nu este necesar doar sa depaseasca pragul valoric .. ci mai trebuie sa indeplineasca niste cerinte obligatorii .. te las pe tine sa le descoperi .....

mehedintib

#7 Mesaj de mehedintib »

Din Dictionarul economic si financiar..

Materiale de natura obiectelor de inventar
Definitie: Reprezinta bunuri cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerate mijloace fixe, indiferent de durata lor de serviciu sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea lor, precum si bunurile asimilate acestora (echipamentul de protectie, echipamentul de lucru, imbracamintea speciala, mecanismele, dispozitivele, verificatoarele, aparatele de masura si control, matritele folosite la executarea anumitor produse si alte obiecte similare).

sandam6

#8 Mesaj de sandam6 »

uite aici
- Conform NORMELOR METODOLOGICE din 29.12.1997 (din H.G.909/1997) de aplicare a Legii 15/1994 ,la Cap. II, PUNCTUL 12. j, par. 4 se specifica:

,, Nu se trec la categoria de obiecte de inventar mijloacele fixe care nu au însusiri comune obiectelor de inventar, cum ar fi: cladirile, constructiile, mijloacele de transport etc. Acestea ramân în evidenta ca mijloace fixe de natura obiectelor de inventar si urmeaza regimul de scoatere din folosinta si de casare a mijloacelor fixe’’.

Precizarile sunt necesare deoarece,conform celor sus mentionate, procedura de casare a mijloacelor fixe nu se aplica si la obiecte de inventar.

sau un caz concret ..
achizitionezi o masina(autoturism) cu valoare de 1500 lei .. unde o inregistrezi ?

mehedintib

#9 Mesaj de mehedintib »

Si de ce as cumpara o "rabla" de 1500 lei ?

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Pentru PantuL:
Se pare ca nu ai citit postarea.
Creezi obicentele de inventar in "artciole".
Intrii la "operatii" -> "alte operatii cu stocuri" -> "operatii speciale" -> "adaug" -> introduci "data" -> selectezi "gestiunea" -> selectezi produsul -> la "operatie" selectezi "incarcare cantitate" -> treci cantitatea si pretul -> la "cont corespondent" treci 167.x.
Sper ca ai reusit acum.

pantul

#11 Mesaj de pantul »

Multumesc mult balazse!
Rezolvasem asa cum ai spus tu, dar am vazut ca discutia pe subiect o luase in alta parte.
Banuiesc ca nu sunt singurul care am avut problema asta si e bine ca exista o solutie pe care ai explicat-o foarte bine aici.

Retinerea mea era ca in helpul aplicatiei SagaC scrie in legatura cu subiectul Stocuri-Operatii speciale: 'Atenţie! Aceste operaţii sunt permise doar pentru reglarea unor anomalii ale stocurilor şi se utilizează numai în cazuri excepţionale'

Ar trebui revizuita problema in documentatie, pt ca finantarea prin leasing nu implica doar imobilizari.

Asta este primul an cand am trecut pe Saga, inca descopar artificii.

Numai bine si inca odata multumesc pt sfat.

Scrie răspuns