cum scot NC in care sa fie inclus si contul 378 la descarcar
-
cum scot NC in care sa fie inclus si contul 378 la descarcar
Buna ziua!Ajutati-ma , va roggggggggg!Nu stiu unde gresesc,sunt incepatoare pe program SAGA si am o problema:descarcarea gestiunii nu prinde si contul 378.Ce fac sau mai bine zis ce nu fac de-mi scoate NC doar 607=371?
Multumesc anticipat!

Re: cum scot NC in care sa fie inclus si contul 378 la desca
Ar trebui sa ne dai mai multe detalii despre evidetnta gestiunii.
-
...am gestiuni cantitativ-valorice,am operat intrari ,sunt in cont 707 dar nu vad de ex.inregistrarea:371=378 si4428,iar descarcarea s-a facut doar 607=371
Cand ai configurat gestiunea ai bifat "la pret de vanzare"?
Ai introdus inregistrarile pe tip "marfa"?
Can ai facut receptia ai introdus pretul de vanzare?
Ai verificat la receptie notele generate?
Ai introdus inregistrarile pe tip "marfa"?
Can ai facut receptia ai introdus pretul de vanzare?
Ai verificat la receptie notele generate?
-
da am bifat "la pret de vanzare",da am dat si tip"marfa",da NC la receptii sunt cum trebuie dar la receptii unde se introduce pret de vanzare ca eu am incercat asa si-mi denatureaza stocul ba mai mult sunt situatii in care-mi spune ca in lista nu gaseste pretul pus
Atentie mare, ca la un anumit articol poti avea un singur pret de vanzare (daca ti evidenta cantitativ-valoric).
Nu inteleg ce vrei sa zici in legatura cu pretul de vanzare, fii un pic mai clar.
De altfel nota contabila pentru descarcare se genereaza la "inchidere luna" la validarea "inregistrare operatii contabile aferente stocurilor".
Nu inteleg ce vrei sa zici in legatura cu pretul de vanzare, fii un pic mai clar.
De altfel nota contabila pentru descarcare se genereaza la "inchidere luna" la validarea "inregistrare operatii contabile aferente stocurilor".
-
pai acolo am vrut s-o generez si nu-mi apare pt.ca primesc mesaj ca nu exista inregistrari in gestiunea global-valorica desi a fost selectata.Cu pretul de vanzare ...asa mi s-a sugerat cum ca la receprii trebuie sa trec si pretul de vanzare desi...Zau ca nustiu ce-nseamna!!!Am acest program de ffff putin timp si nu m-am lamurit in multe da aicea cu stocurile ,cu adaosul,cu generare de gestiuni...uuuuffff MOARTEA,PE BUNE DE NU!
Fraza de "global-valoric" apare daca ai lucrat pe tip articol "nedefinit" si nu pe "marfa".
-
...ei da am dat si nedefinit doar la facturile de servicii:energie,apa,salubritate,la celelalte am dat cum trebuie (cred):marfa,piese de schimb etc
-
...mi-am pierdut curajul,ma comport ca o...pfui!nu-i dau de cap si gata,ori is proasta ,ori is proasta 

Eu m-am referit doar la marfa, la restul este corect sa lucrezi pe nedefinit.
1.CV pentru vanzarea cu amanuntul e un hibrid (daca pot sa spun asa) intre GV si GV.Vom avea grija sa bifam "La pret de vanzare" in ecranul gestiuni pentru Magazin, iar pentru ca suntem obligati de legislatie pentru vanzarea cu amanuntul sa editam Raport de Gestiune, in ecranul de situatii listari>Situatii stocuri, pentru gestiunea CV folosita la vanzarea cu amanuntul vom bifa "La pret de vanzare" (dreapta sus) si "Tipareste sume finale" (stanga jos).
2.Din moment ce lucram cu doua gestiuni Cantitativ Valorice, suntem nevoiti sa definim cate o "clona" pentru fiecare articol creat.Adica avem cod 1001 Pufuleti 200gr cand facem receptia in depozit, iar pentru a efectua transferul e nevoie sa definim cod 2001 Pufuleti 200 gr (pentru a nu le incurca mai punem o virgula sau un underscore , s-au scriem Pufuleti M 200gr).Astfel ne putem folosi de ecranul Transferuri.In coloana Pret nou vom trece pretul de vanzare inclusiv TVA. (valabil pentru Productie, cand avem tip articol produs finit si tip articol marfuri cu aceeasi denumire)
3.Pentru a lucra cu gestiuni Cantitativ Valorice la pret de vanzare, musai sa adaugam un tip articol definit Marfuri (pentru fiecare gestiune Cantitativ Valorica) conform Tutorial.
4.Lucrul cu Gestiuni Cantitativ Valorice implica/obliga definirea articolelor ce vor fi receptionate, transferate etc....
5.Transferul intre gestiuni nu este operatiune care sa genereze valoare adaugata.Am receptionat o marfa cu PA 30 ron in Depozit , la iesire va avea tot 30 ron (evaluare la iesire) abia la receptia in magazin va avea acel pret de vanzare mai mare.
2.Din moment ce lucram cu doua gestiuni Cantitativ Valorice, suntem nevoiti sa definim cate o "clona" pentru fiecare articol creat.Adica avem cod 1001 Pufuleti 200gr cand facem receptia in depozit, iar pentru a efectua transferul e nevoie sa definim cod 2001 Pufuleti 200 gr (pentru a nu le incurca mai punem o virgula sau un underscore , s-au scriem Pufuleti M 200gr).Astfel ne putem folosi de ecranul Transferuri.In coloana Pret nou vom trece pretul de vanzare inclusiv TVA. (valabil pentru Productie, cand avem tip articol produs finit si tip articol marfuri cu aceeasi denumire)

3.Pentru a lucra cu gestiuni Cantitativ Valorice la pret de vanzare, musai sa adaugam un tip articol definit Marfuri (pentru fiecare gestiune Cantitativ Valorica) conform Tutorial.
4.Lucrul cu Gestiuni Cantitativ Valorice implica/obliga definirea articolelor ce vor fi receptionate, transferate etc....
5.Transferul intre gestiuni nu este operatiune care sa genereze valoare adaugata.Am receptionat o marfa cu PA 30 ron in Depozit , la iesire va avea tot 30 ron (evaluare la iesire) abia la receptia in magazin va avea acel pret de vanzare mai mare.
Ultima oară modificat Vin Mai 20, 2011 11:31 am de către eugen01, modificat 1 dată în total.
-
...hei,mesi!numa ca eu n-am treaba cu depozit,magazin etc,cumpar produse de la unii si le vand altora cu pret na...mai mare evident,deci nu fac transferuri ci vanzari si-atuncea clar vrau si adaos si operatiune cu adaos si-asa,oricum mersi mult,merg acuma si fac ce mi-ai spus sivoi vedea ce iese daca o iesi ceva!Sunt asa de suparata ca ma chinui in asa hal ,si-asa nu pricep,am ascultat si urmarit si eu tutorialele dar tot nu m-am luminat,de aia-s asa de necajita
ati uitat de tutoriale 

eugen01 scrie:3.Pentru a lucra cu gestiuni Cantitativ Valorice la pret de vanzare, musai sa adaugam un tip articol definit Marfuri (pentru fiecare gestiune Cantitativ Valorica) conform Tutorial

sau putem citi in Manual Saga:
o daca am o gestiune evaluata cantitativ valoric si una global valoric, atunci pentru cea evaluata cantitativ – valoric voi defini in planul de conturi analitice pe care le voi seta obligatoriu si in Fisiere - Tipuri articole, asa cum am aratat anterior, iar pentru gestiunea evaluata global – valoric va trebui procedat astfel:
- in ecranul apelabil din Fisiere – Gestiuni – definesc gestiunea cu amanuntul evaluata global valoric si definesc si analiticul pentru aceasta gestiune. Atentie! Se va configura un analitic diferit de cel folosit la pentru gestiunea/gestiunile cantitativ-valorice.Spre exemplu: daca s-a folosit 371.1 pentru cantitativ valoric, atunci numerotarea analiticelor pentru global valoric se va face incepind cu 2 – adica 371.2, 371.3, 371.4 ....371.n "
(Manual Saga>IntrebariFrecvente>Gestiuni_Intrebarea 4)
Last Edit :
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... de+vanzare
Explicatii mai amanuntite (despre teorie) gasim in link-ul de mai sus.