Centralizator concedii medicale
-
Centralizator concedii medicale
Buna ziua,
Incerc sa listez centralizatorul de concedii medicale, dar constat ca pe el nu apar toate concediile medicale introduse
din cate pot sa observ apar doar cele care sunt in continuare
va rog sa ma lamuriti ce se intampla si cum pot sa listez tot
multumesc pentru ajutor
Incerc sa listez centralizatorul de concedii medicale, dar constat ca pe el nu apar toate concediile medicale introduse
din cate pot sa observ apar doar cele care sunt in continuare
va rog sa ma lamuriti ce se intampla si cum pot sa listez tot
multumesc pentru ajutor
Re: Centralizator concedii medicale
Ce cod au cele care nu apar și pe centralizator la listare?Sunt cumva concedii medicale de sarcină și lăuzie?
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Pe centralizator iti apar doar concediile medicale care se suporta din cci.
Nu toate concediile medicalae suportate din CCI, exceptie facand cele avand cod 08.
Totusi sunt unele Case de Sanatate care cer centralizatorul si la certificatele suportate din fondul de salarii si trebuie sa-l facem de mana , nu s-ar putea face o optiune in program pentru listare .
Va multumesc.
Va multumesc.
- fagarasa176
CM'urile suportate din FS nu se mai depun la sanatate...deci nu au nici un drept sa'ti ceara sa ceva..
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Am sunat acum 5' din nou si mi s-a spus ca trebuie duse si certificatele suportate din fondul de salarii,(Casa de Sanatate Sibiu).
- fagarasa176
Ce tupeu au
da'le cu legea in cap ca merita

OUG nr. 158 din 17/11/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate scrie: (31) Persoanele prevăzute la art. 5 lit. a) şi b) sunt obligate să depună la casele de asigurări sociale de sănătate, în a căror rază administrativ-teritorială îşi au sediul social, respectiv domiciliul, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical numai în condiţiile în care se solicită restituirea sumelor reprezentând indemnizaţii plătite asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Fratilor ajutati'ma ca ma duc peste astia la sanatate si le dau omor.
Vreau un citat din lege unde scrie ca doar CM'urile suportate din CCI trebuie sa apara in centralizator.
Am cautat in OUG 158 dar nu am gasit nimica
Vreau un citat din lege unde scrie ca doar CM'urile suportate din CCI trebuie sa apara in centralizator.
Am cautat in OUG 158 dar nu am gasit nimica
e prin deductie
se depun centralizatoare doar daca se face cerere de restituire
cum nu poti sa restitui banii suportati din fondul de salarii.... parerea mea e ca apar in centralizator doar concediile suportate de catre stat
se depun centralizatoare doar daca se face cerere de restituire
cum nu poti sa restitui banii suportati din fondul de salarii.... parerea mea e ca apar in centralizator doar concediile suportate de catre stat

- fagarasa176
Corectă "deducerea personala" a ta (care e pe persoana fizica vb lu nea marean
) nu o contest.
Dar am "dedus" si eu ceva

Dar am "dedus" si eu ceva
Dar pe de alta parteOrdin nr. 130 din 18/02/2011 privind modificarea şi completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 60/32/2006 scrie:(3) Persoanele prevăzute la art. 5 lit. a) şi b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, sunt obligate să depună la casele de asigurări de sănătate în a căror rază administrativ-teritorială îşi au sediul social, respectiv domiciliul, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical însoţit de un centralizator al cărui model este prevăzut în anexa nr. 18, numai în condiţiile în care se solicită restituirea sumelor reprezentând indemnizaţii plătite asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
In concluzie inteleg ca daca in aceeasi luna, cum este cazul meu, un CM initial suportat din FS + un CM in continuare suportata din CCI, trebuie depus si exemplarul rosu la CM'ul initial impreuna cu centralizatorul, centralizator care nu contine si acel CM initial, fapt care nu m'i se pare corectOrdin nr. 130 din 18/02/2011 privind modificarea şi completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 60/32/2006 scrie:Exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical se depune la casele de asigurări de sănătate şi în situaţia în care indemnizaţiile aferente se suportă integral de către angajator, conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005,