firma imposibila....

robut

firma imposibila....

#1 Mesaj de robut »

Am contract pentru tinerea contabilitatii cu o firma, cu care nu mai pot colabora.....nu-mi prezinta actele, nu-mi raspund la telefon .....
Am intocmit o adresa pe care am trimis-o cu confirmare de primire, care cuprinde: rezilierea contractului ,imposibilitatea de a le mai depune declaratii etc.(nu au salariati) si invitatia de a se prezenta pentru a le returna ultimele acte.
Nu au vrut sa primeasca plicul . D-na de la posta a zis ca asa fac cu toate plicurile de la anaf (impozit minim), leasing(rate restante)...le intorc inapoi.
Nu vreau sa mai fac,, munca patriotica ''.
Cum pot scapa legal de aceasta firma?
Orice sfat e binevenit.
Multumesc anticipat.

cretum

Re: firma imposibila....

#2 Mesaj de cretum »

Asa am avut si eu una .Pina la urma am dat mesaj pe toate nr. de telefon care le stiam ale lor cum ca ma duc si predau actele la finante si am dat termen.(eu aveam actele pe 2 ani la mine)Am avut succes,am scapat de ei,

stire

#3 Mesaj de stire »

Conform contractului pe care il il aveti cu firma puteti sa-i dati in judecata , chiar daca nu raspund la telefon . Consultati un avocat . Si trebuie sa cautati o firma sau un contabil care are recomandari de la prieteni sau cunoscuti sa stiti de unde sa-l luati cand aveti nevoie . Aveti grija cu bilantul , declaratiile , pentru ca dumneavostra raspundeti pana la urma pentru nedepunerea acestora (amenzile ) pana terminati un eventual proces cu respectiva firma .
Never say never !

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Orice amenda se da firmei, prin reprezentantul legal al acestei.
In nici un caz nu vine cineva direct la contabil sa-l amendeze, amenda ar fi nula de drept.
Da, ulterior, administratorul se poate indrepta impotriva contabilului, daca fapta poate sa-i fie imputata.

Eu zic sa nu-ti faci prea mari probleme, te va cauta el cand va da de necaz.
In nici un caz nu recomand chestia cu datul in judecata.
Poate doar pentru neplata onorariului....
Marian Apetre

robut

#5 Mesaj de robut »

Tot nu pot lua legatura cu ei, şi-au schimbat nr.la tel. mobil iar la cel fix de acasă mă au in memorie si nu-mi răspund....culmea este că niciodată nu le-am cerut bani, m-au plătit când au avut, între timp am aflat că au suspendat activitatea firmei pentru ca cei de la leasing să nu aibă de unde-şi recupera banii (au primit o adresă de la un executor judecătoresc).
El s-a angajat la o firmă mare, ea a plecat la muncă în Spania iar copii au fost învăţaţi să nu primească niciun plic, stau cu poarta încuiată şi se uită pe geam.....nu răspund la oricine.
Ei cred că dacă şi-au suspendat activitatea au scăpat de contabilitate,probleme şi de obligaţii .
Nu m-am gândit niciodată să-i dau in judecată (onorariul pe care mi-l datorează nu este chiar atât de mare) , n-am nici timp şi nici nervi....faptul că nu vor să colaboreze nu-mi dă de ales, îi las baltă şi gata!

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Eu le-aș trimite prin curier sau prin poștă. Și dacă nici așa, le-aș lăsa în fața porții.
Și, pentru că nu au plătit, eu fac așa: le dau toate actele ce le aparțin - facturi, nir, etc, dar păstrez tot ce am făcut eu - state, declarații, registre, balanțe, etc. Actele alea vor fi ale lor după ce plătesc. Câtă vreme nu o fac, sunt ale mele.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gaalo

#7 Mesaj de gaalo »

robut scrie:Am contract pentru tinerea contabilitatii cu o firma, cu care nu mai pot colabora.....nu-mi prezinta actele, nu-mi raspund la telefon .....
Am patit-o si eu, am tot dat telefoane. scrisori, curier etc. ... dar dupa 2,3 luni NU am mai raspund EU la telefon ! si cand au venit la mine ca au control sau au primit amenda pentru nedepunerea declaratiilor/bilant etc., am zis ca eu NU mai tin evidenta contabila pentru ei, ca nu au respectat contractul, si le dau in brate toate actele.

ceva din contract (CECCAR):

II. PREŢUL SERVICIILOR
Art.2 – Pentru serviciile prestate în baza prezentului contract clientul va plăti prestatorului un onorariu în sumă de … X ... ron / lună, .... - .... euro / lună, inclusiv/exclusiv T.V.A.
În cazul în care onorariul se stabileşte în valută, acesta va fi achităt în lei, la cursul leu/euro al B.N.R. din ziua efectuării plăţii, până – cel mai tărziu – la data de 7 ale lunii următoare.

III. OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR
Art.3 - Prestatorul se obligă să efectueze lucrările menţionate la art. 1 conform standardelor profesionale şi/sau normelor legale, la termenele stipulate în acestea.
Art.4 – Clientul se obligă să pună la dispoziţia prestatorului toate informaţiile şi documentele necesare pana la data de 7 a fiecarei luni, pentru buna desfăşurare a activităţii şi să plătească contravaloarea serviciilor ce i-au fost prestate la termenele stipulate în contract.

IV. RĂSPUNDERI
Art.5 – Nerespectarea termenului prevăzut la art.2 obligă clientul la plata de penalităţi de 0.1 % din suma datorată pe fiecare zi de întărziere, dar nu mai mult de 60 de zile.
Dacă clientul nu plăteşte suma datorată şi penalităţile aferente, la expirarea celor 60 de zile contractul se desfiinţează de plin drept fără punere în întârziere şi fără intervenţia instanţei.
Art.6 – Dacă prestatorul nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate producănd astfel prejudicii clientului va fi obligat la plata de daune către acesta care trebuie să acopere atât paguba efectivă produsă, cât şi câştigul nerealizat2.
Art.7 - Neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către una din părţi dă dreptul celeilalte să considere contractul desfiinţat de plin drept, fără intervenţia instanţei, cu condiţia anunţării celeilalte părţi cu cel puţin 5 zile înainte.
Art. 8 – În cazul în care clientul este supus procedurii de insolventă prevazută de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, contractul se reziliaza de plin drept în condiţiile articolului precedent.

Mai am si niste "NEMERNICI" care vin cu actele prin 23-24 si chiar si in 25 ale lunii ... si cu povestea ca au uitat sa vina mai repede ... (si aceste firme vor zbura) ... dar problema este ca inca NU zboara, pentru ca am nevoie si eu de salar. :D
[color=brown]Poate ca banii vorbesc, dar cu auzul nu stau prea bine, pentru ca niciodata nu vin cind ii chem.[/color]

robut

#8 Mesaj de robut »

Mulţumesc tuturor, îmi sunteţi de mare ajutor.

ciobanum147

#9 Mesaj de ciobanum147 »

Si eu am o soc.la care am tinut evidenta aprox.un an ,in primele luni mi-a platit dar apoi ii faceam actele sa nu ia amenda ca o sa ma plateasca cand o sa incaseze si au disparut nu mai dau de ei ,unde stateau cu chirie au lasat datorii si au plecat,actele sunt la mine -din trimestrul I 2010 pana in prezent nu au mai depus nici un fel de declaratie dar totusi societatea apare activa desi stiam ca la doua termene de nedepunere a deconturilor intra in inactivitate nu stiu ce sa fac cu actele din saga l-am" DELETE'" :mrgreen:

Scrie răspuns