concediu medical

Scrie răspuns
alexoaiac

Re: concediu medical

#31 Mesaj de alexoaiac »

Eu am sunat astazi la CASMB, si mi-au spus ca exemplarul 2 al concediului medical se depune doar in situatia in care se face si o cerere de recuperare sume pentru concedii si indemnizatii, si nu este un termen limita pentru depunere (cum era cel de 25 ale lunii pentru luna anterioara). Si au si pe site-ul lor un anunt in acest sens (cel din 16.03.2011).

fagarasa176

#32 Mesaj de fagarasa176 »

Adica ....eu....daca nu am de recuperat, nu mai sunt obligat sa depun exemplarul rosu??
Sau nu am inteles eu bine?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

mehedintib

#33 Mesaj de mehedintib »

Exemplarul rosu se depune numai daca ai si cerere de recuperare CCI, daca nu...nu.

balteanuc692

#34 Mesaj de balteanuc692 »

Daca am avut un CM initial cod 01 3 zile (ca s-a terminat luna, omu` e in spital) iar pe mai are toata luna CM cod 01, cum fac? 3 zile din initial plus 2 zile din "contiuare" tine FS si restul il tine FNUAS? (adica trec din CM "continuare" doar 2 zile tine FS si restul FNUAS?) :roll:
Si deduc toata suma din CCI datorat si restul pot sa fac cerere de restituire? :roll:
Si daca pot sa fac cerere de restituire, trebuie certificat de atestare fiscala? Ca mor cu zile pe la finante pana imi da un amarat de certificat :roll:

balazse

#35 Mesaj de balazse »

Sa recapitulam un pic.
Ai un concediul medical initial in apirlie pe 3 zile calendaristice suportate din FS.
Daca certificatul din mai este in "continuare" atunci 2 zile calendaristice vei suporta din FS, iar restul din CCI.
In mai vei putea recupera indemnizatia suportata din CCI pana la nivelul CCI datorat in luna mai, iar diferenta vei cere sa fie restituit de catre Casa de Sanatate, pentru asta ai termen de 90 zile.
Nu cred ca trebuie certificat fiscal, ci ajunge daca listezi din fisa analitica partea de CCI, cel mai bine este sa suni la Casa de Sanatate si iti zic ei exact ce doleante au.

balteanuc692

#36 Mesaj de balteanuc692 »

Exact asa sta problema. L-am impartit in doua in SAGA in concedii medicale. Primu` l-am pus sa imi dea 2 zile ca sa il bag in FS si al doilea (cu acelasi nr si serie) l-am bagat pe FNUAS cu diferenta. Trebuie sa ma apuc de cerere de restituire pentru ca omului cu pricina i s-a amputat un picior si banuiesc ca vor fi multe concedii medicale. Dar nu inteleg un lucru, i-au taiat picioru` si i-au pus cod 01 :?
Si mai am o nelamurire: Omu` a lucrat la firma asta numai de la 1 aprilie si pe 27 a intrat in spital. El s-a transferat de la alta firma pe care tot eu o tin, voi avea probleme din cauza asta cu recuperarea? Normal nu pentru ca omu` are continuitate la contributii... da` cum demonstrez asta?

balazse

#37 Mesaj de balazse »

Faci o adeverinta de pe firma veche pentru angajat in care treci sumele pentru ultimele 6 luni si atasezi la dosarul personal la firma noua.

balteanuc692

#38 Mesaj de balteanuc692 »

Ok, multumesc. Si adeverinta asta o atasez si la cererea de restituire, nu?

balazse

#39 Mesaj de balazse »

Nu. Il tii la dosarul angajatului.
Tu atasez in dosar doar ce se cere.

balteanuc692

#40 Mesaj de balteanuc692 »

ok, multumesc 8)

tirziu codreanum

#41 Mesaj de tirziu codreanum »

buna ziua
am o problema
pana acum nu am avut concedii medicale si nu stiu unde se depun exemplarele rosii
mentionez ca este medical de o saptamana suportat de angajator
multumesc pentru ajutor

balazse

#42 Mesaj de balazse »

Mai nou exemplarele rosii (a certificatelor pentru concediile medicale care sunt suportate din CCI) se depun doar la dosarul pentru restituirea sumelor suportate din CCI, in restul cazurilor le poti pastra langa stat de plata (langa exemplarul original).
Atentie doar primele 5 zile calendaristice se suporta din FS.

tirziu codreanum

#43 Mesaj de tirziu codreanum »

multumesc pentru ajutor
a avut exact cm 5 zile-de luni pana vineri
inca o data multumesc

sauciuca

#44 Mesaj de sauciuca »

Buna seara, am o problema la calculul contributiei la CAS angajat si angajator, pentru un CM de sarcina si lauzie, la un contract de munca cu 2 ore/zi, concediu toata luna mai
Din program rezulta de plata 74 lei contributie angajat, dar in mod normal plateam 22 de lei.
Imi dau seama ca problema e la faptul ca e contract cu timp partial, dar nu stiu ce sa fac. Va rog imi puteti spune unde e greseala si cum ar trebui sa completez declaratia?
Mi se pare ca nu e corect sa fi asa mult de plata.

stoicat

#45 Mesaj de stoicat »

Vezi art 296 Cod Fiscal
Baza de calcul cas = 35% din castigul salarial mediu brut (castigul salarial mediu brut este 2022 lei) corespunzator numarului zilelor din concediul medical, pentru perioada de concedii medicale si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, cu exceptia cazurilor de accidente de munca sau boala profesionala.
Deci,
2022*35%=707.7 rotunjit 708
Toata luna mai in concediu
-10.5 *708=74.34 rot.74
-20.8*708=147.26 rot.147

Scrie răspuns