S-a rezolvat. Descarcati din nou programul. Sper sa fie in regula acum.danilevicis scrie:Bun.
Pe langa scanarea codurilor de bare care sunt exacte si merg direct la produs, in gestiunea magazinului sunt o gama de articole la care am coduri din 2 cifre.
Exemplu: Daca selectez 12,3 kg cantitate si apoi codul 56, pe ecran apar filtrate 5 produse. Daca aleg unul din ele la vanzare si dau click pe el, atunci imi pune automat 1 la cantitate, dar eu vreau sa vand 12,3 kg. Cand dau tab sa merg la loc pe cantitate, .... nu mai vrea. Na....nu prea inteleg cum se opereaza ....
MarketLine - urgent
Re: MarketLine - urgent
Va rog sa descarcati din nou programul.cozariucm scrie: ... din MarketLine nu imi tipareste bonul de casa.
am descarcat din nou programul si am instalat dar intampin aceasi problema, nu s-a schimbat nimic , casa de marcat pe care o am este un Datecs MP55, oare nu ar fi problema de port si viteza de transmitere ca la mine este setat pe port com 1 si viteza de 4800biti iar din saga nu intampin probleme merge doar din MarketLine nu merge
- danilevicis
Cozariuc,
Inca nu este configurat MarketLine pt Datecs. Vezi postarea lui bogdan de mai sus.
Salutari de la mine (de la cursul de RU- SV)
Inca nu este configurat MarketLine pt Datecs. Vezi postarea lui bogdan de mai sus.
Salutari de la mine (de la cursul de RU- SV)
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
tztztz....un tutorial ceva acolo?? 

-
Felicitari inca o data !
Folosim MarketLine de 2 zile live. Merge bine - am reusit sa ne familiarizam cu ea. Vin cu cateva idei daca se pot implementa. Posibilitatea introducerii "Banilor de schimb" - sau Suma serviciu - Unele modele da case de marcat (Datecs MP55B pe care o folosesc si eu) blocheaza tastatura si nu putem introduce nimic manual. O alta chestie ar fi posibilitatea de a transfera produsele ridicate din magazin in aviz sau factura fara a incasa cu bon fiscal (se mai intampla ca marfa ridicata sa fie achitat mai tarziu).
Multumim !
Folosim MarketLine de 2 zile live. Merge bine - am reusit sa ne familiarizam cu ea. Vin cu cateva idei daca se pot implementa. Posibilitatea introducerii "Banilor de schimb" - sau Suma serviciu - Unele modele da case de marcat (Datecs MP55B pe care o folosesc si eu) blocheaza tastatura si nu putem introduce nimic manual. O alta chestie ar fi posibilitatea de a transfera produsele ridicate din magazin in aviz sau factura fara a incasa cu bon fiscal (se mai intampla ca marfa ridicata sa fie achitat mai tarziu).
Multumim !
Pffaaa de cand asteptam o asemenae minune
(Marketline-ul
)
O problema la facturare ... daca alegi din lista la configurare -> vanzare , Client implicit facturare: "Alege client" in cazul in care in nomenclator nu exista clientul respectiv sa se poata adauga de catre vanzator si lista factura fara a mai deschide in paralel si SAGA.
Problema cu facturile incasate cu bon fiscal o am cam de mult , eu procedez in felul urmator la incasarile prin casa de marcat : am creeat client cu denumirea "Raport Z magazin .... " pe care se transfera bonurile fiscale iar la sfarsit de zi am o singura incasare pe casa dar daca clientii imi cer factura automat pe casa imi apar inca 20 de pozitii cu incasarile facturilor respective , se poate gasi o solutie ca si clientii creeati cu Marketline sa se poata incasa pe o singura pozitie cumulata sau altceva ca imi sar ocherlarii cand vad cate 15 incasari pe registru de casa (aproape zilnic).
La configurarea programului mi-a creut calea spre SAGA si sa aleg firma dar in momentul in care creez un articol nou nu imi apare automat in nomenclator, trebuie sa dau "Sincronizeaza nomenclatoare cu SAGA" nu se poate sa apara automat?
Atat deocamdata ... inca sunt in teste ...

O problema la facturare ... daca alegi din lista la configurare -> vanzare , Client implicit facturare: "Alege client" in cazul in care in nomenclator nu exista clientul respectiv sa se poata adauga de catre vanzator si lista factura fara a mai deschide in paralel si SAGA.
Problema cu facturile incasate cu bon fiscal o am cam de mult , eu procedez in felul urmator la incasarile prin casa de marcat : am creeat client cu denumirea "Raport Z magazin .... " pe care se transfera bonurile fiscale iar la sfarsit de zi am o singura incasare pe casa dar daca clientii imi cer factura automat pe casa imi apar inca 20 de pozitii cu incasarile facturilor respective , se poate gasi o solutie ca si clientii creeati cu Marketline sa se poata incasa pe o singura pozitie cumulata sau altceva ca imi sar ocherlarii cand vad cate 15 incasari pe registru de casa (aproape zilnic).
La configurarea programului mi-a creut calea spre SAGA si sa aleg firma dar in momentul in care creez un articol nou nu imi apare automat in nomenclator, trebuie sa dau "Sincronizeaza nomenclatoare cu SAGA" nu se poate sa apara automat?
Atat deocamdata ... inca sunt in teste ...
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
- danilevicis
Am descarcat din nou.
Sugestii pt operativitate:
-la deschidere mod magazin, ar trebui sa apara implicit ecranul cu articolele. (nu mai apesi lupa(F3) suplimentar)
-dupa ce vand primul articol, la al doilea nu stiu cum sa ma intorc, caci apas pe lupa (F3) dar cand dau codul zice articol negasit.(desi exista, stiu sigur)
-ar trebui facut ca si in Saga, identificarea unica atat pt coduri de bare (asta are) cat si pt codurile de 2 sau 1 cifra. (care sunt setate ca atare la cod articol in saga, sau sunt unele cu denumire alfanumerica, exemplu cod F, CP, PM etc)
-la mine, inca trebuie sa aleg gestiunea pt articolele care nu lucreaza cu gestiune (nu stiu ce s-a intamplat)
Cam astea. Ideea este ca vanzarea trebuie sa curga fluid doar din tastatura. Intr-un magazin trebuie viteza maxima pt zile de varf, simplitate pt vanzatoare, iar maous-ul trebuie eliminat, folosit doar pt setari de administrare doar. Parerea mea.
Sugestii pt operativitate:
-la deschidere mod magazin, ar trebui sa apara implicit ecranul cu articolele. (nu mai apesi lupa(F3) suplimentar)
-dupa ce vand primul articol, la al doilea nu stiu cum sa ma intorc, caci apas pe lupa (F3) dar cand dau codul zice articol negasit.(desi exista, stiu sigur)
-ar trebui facut ca si in Saga, identificarea unica atat pt coduri de bare (asta are) cat si pt codurile de 2 sau 1 cifra. (care sunt setate ca atare la cod articol in saga, sau sunt unele cu denumire alfanumerica, exemplu cod F, CP, PM etc)
-la mine, inca trebuie sa aleg gestiunea pt articolele care nu lucreaza cu gestiune (nu stiu ce s-a intamplat)
Cam astea. Ideea este ca vanzarea trebuie sa curga fluid doar din tastatura. Intr-un magazin trebuie viteza maxima pt zile de varf, simplitate pt vanzatoare, iar maous-ul trebuie eliminat, folosit doar pt setari de administrare doar. Parerea mea.

Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Și a meadanilevicis scrie:Parerea mea.

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
as fii curios sa stiu cati folosesc Market-online..
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Încet, încet...
Pentru cei interesați, pe blog, există și unele precizări legate de instalarea MarketLine și PubLine.
Pentru cei interesați, pe blog, există și unele precizări legate de instalarea MarketLine și PubLine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ok, ok.
Sa o luam pe rand.
Pentru domnul Cozariuc: Am testat tiparirea bonului fiscal folosind FPRINT conectat la o casa de marcat MP-55L si merge fara nicio problema. Viteza de transfer selectata a fost 9600. Daca nu reusiti sa tipariti nici cu aceasta setare va rog sa reveniti cu un telefon intre orele 10:00 - 18:00 si sa cereti cu Bogdan.
O sa ne gandim la o solutie pentru a transfera produsele ridicate din magazin in aviz sau factura fara a incasa cu bon fiscal.
Sa o luam pe rand.
bogdan scrie:S-au introdus 2 case de marcat: Optimus si Elka.
Imi cer scuze pentru confuzie. De fapt s-au MAI adaugat 2 case de marcat. In consecinta, in momentul de fata, programele MarketLine si PubLine functioneaza cu casele de marcat: Activa, Datecs, Elka, Euro, Optimus, Partner.danilevicis scrie:Cozariuc, Inca nu este configurat MarketLine pt Datecs. Vezi postarea lui bogdan de mai sus.
Pentru domnul Cozariuc: Am testat tiparirea bonului fiscal folosind FPRINT conectat la o casa de marcat MP-55L si merge fara nicio problema. Viteza de transfer selectata a fost 9600. Daca nu reusiti sa tipariti nici cu aceasta setare va rog sa reveniti cu un telefon intre orele 10:00 - 18:00 si sa cereti cu Bogdan.
Sumele de serviciu nu vor fi implementate deocamdata in program. Le puteti introduce in casa de marcat inainte sa blocati tastatura.olteanp848 scrie:Vin cu cateva idei daca se pot implementa. Posibilitatea introducerii "Banilor de schimb" - sau Suma serviciu. Posibilitatea de a transfera produsele ridicate din magazin in aviz sau factura fara a incasa cu bon fiscal (se mai intampla ca marfa ridicata sa fie achitat mai tarziu).
O sa ne gandim la o solutie pentru a transfera produsele ridicate din magazin in aviz sau factura fara a incasa cu bon fiscal.
Pentru clientii care doresc factura este normal sa va apara o pozitie separata in nomenclatorul de iesiri. De asemenea fiecare factura va fi incasata cu un document separat in registrul de casa. Nu puteti incasa mai multe facturi apartinand unor clienti diferiti cu acelasi document in registrul de casa.csedoa scrie:... dar daca clientii imi cer factura, automat pe casa imi apar inca 20 de pozitii cu incasarile facturilor respective, se poate gasi o solutie ca si clientii creeati cu Marketline sa se poata incasa pe o singura pozitie cumulata sau altceva, ca imi sar ochelarii cand vad cate 15 incasari pe registru de casa (aproape zilnic).
La configurarea programului mi-a cerut calea spre SAGA si sa aleg firma dar in momentul in care creez un articol nou nu imi apare automat in nomenclator, trebuie sa dau "Sincronizeaza nomenclatoare cu SAGA" nu se poate sa apara automat?
1. La intrarea in mod magazin apare implicit ecranul cu articolele vandute. In mod normal se opereaza cu scanerul de coduri de bare si este necesar sa apara pe ecran articolul vandut. Ecranul de cautare articole (F3) ar trebui folosit doar cand nu sunt gasite articolele dupa cod de bare, sau codul de bare este ilizibil.danilevicis scrie: -la deschidere mod magazin, ar trebui sa apara implicit ecranul cu articolele. (nu mai apesi lupa(F3) suplimentar)
2. din pacate nu am reusit sa reproduc problema expusa de dumneavoastra. Va rog sa reveniti cu un telefon pentru a clarifica problema.
3. la cautarea avansata (cu tasta F3) articolele sunt filtrate dupa campurile cod, denumire, cod de bare in functie de textul cautat.
4. in momentul de fata alegerea gestiunii la vanzare nu este obligatorie in cazul articolelor de tip Servicii.
penntru cei care au case de marcat datecs MP55 la setari case de marcat la cote TVA modificati la indici cota TVA 0% - 3, 24% - 1, 9% - 2, 5% - 4 pentru ca doar asa va va tipari bonul de casa pe MP55 , daca nu aveti asa facute setarile nu se tipareste bonul de casa iar casa se blocheaza.
Aceste setari au fost facute de Bogdan la mine si doar asa am putut printa bonul de casa.
Aceste setari au fost facute de Bogdan la mine si doar asa am putut printa bonul de casa.