Citit fisierele DBF din Java

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
cazacue

Citit fisierele DBF din Java

#1 Mesaj de cazacue »

Buna ziua,

Sunt foarte incantat de Sagasoft si vreau sa imi realizez niste rapoarte automate pe baza cifrelor contabile.
Cu grafice si trenduri.
Doar asupra unor anumiti indicatori importanti pentru business-ul meu.
Nu vreau sa fiu constrans de ce gasesc acum in Sagasoft.

Sunt programator si am ceva experienta in Java.

Am vazut ca sagasoft face export la baza de date in format DBF.
Am dezarhivat acel ZIP intr-un director si am incercat diverse implementari de programe care citesc datele.

Am incercat:
Java DBF 0.4.0
steels dbf 5.0
xBaseJ-20110401

si nu a vrut sa functioneze corect.

As dori raspuns la urmatoarele intrebari:

1. Ce versiune de Fox sunt fisierele exportate?
Ca sa stiu ce sa caut, ca fisierele cu extensia DBF sunt folosite si de dBase si Visual FoxPro.

2. Stie cineva o implementare in java care sa citeasca corect acele fisiere?
Chiar si comerciala, adica nu m-ar deranja sa dau bani pe un driver JDBC sau alta forma mai primitiva de citit datele, dar sa le citeasca corect.

3. Stie cineva o solutie in alt limbaj de programare cu care sa citesc/covertesc acele fisiere, in fisiere mai usor de citit (XML, CSV, Excel, Text pozitional) ?

Multumesc foarte mult,
Emil

balazse

Re: Citit fisierele DBF din Java

#2 Mesaj de balazse »

Aici sunt doar utilizatori al programului si nu angajati sau programatori de la Saga.
Pentru a putea contacta echipa Saga ai aici cateva posibilitati:
http://www.sagasoft.ro/contact.php
Anumite lucruri poti exporta in excel si de acolo poti crea anumite tabele, acum depinde si ce informatii te intereseaza.
Diverse informatii din cate am inteles se pot obtine utilizand optiunea de la "administrare" -> "selectii din baze de date" (acum depinde ce cunostinte tehnice ai). Despre aceasta optiune poti citii aici:http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=511.

tomac

Re: Citit fisierele DBF din Java

#3 Mesaj de tomac »

Dacă discutăm despre fișierele realizate din meniul Diverse opțiunea Export date:
1. De la Fox 2.6 încoace orice variantă.
2. Nu. Poți folosi ODBC însă. Pentru asta trebuie să instalezi Microsoft Visual Foxpro OleDb Provider. În schimb există alte programe ce pot cititi aceste DBF-uri. Spre exemplu DBF Viewer, sau folosind Total Commander cu extensii specifice, ori Universal Viewer cu xBaseViewer ca extensie instalată.
3.Dacă folosești soluțiile de la punctul 2, poți face export din ele în alte formate. Pe de altă parte nu ai nevoie de ele, pentru că poți face asta și exclusiv cu ajutorul programului SAGA, folosind comenzi fox.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns