Declaratie 394
Declaratie 394
preiau o firma incepind cu luna martie ,
cind va trebui sa depun d394 cum voi introduce si facturile din ianuarie si februarie ?
cind va trebui sa depun d394 cum voi introduce si facturile din ianuarie si februarie ?
Re: Declaratie 394
Faci salvarea declaratiei pe suport magnetic, dupa care faci un import in programul oficial si adaugi/modifici cu datele din perioada ianuarie-februarie.
eream convins ca exista solutii ,
multumesc ,
multumesc ,
În SAGA există un buton, în ecranul D394, ce are ca pictogramă o săgeată cu vârful întors în jos. Apăsați acel buton și SAGA vă va genera un fișier ce va putea fi restaurat de aplicația de la MF. După restaurare completați datele lipsă.
Nu folosiți fișierul generat de butonul "Copiere fișier". Acel fișier poate fi doar verificat cu aplicația MF nu restaurat în aplicație. Consultați și helpul asociat ecranului respectiv. Apăsați F1 când sunteți în SAGA în ecranul D394.
Nu folosiți fișierul generat de butonul "Copiere fișier". Acel fișier poate fi doar verificat cu aplicația MF nu restaurat în aplicație. Consultați și helpul asociat ecranului respectiv. Apăsați F1 când sunteți în SAGA în ecranul D394.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Stiti ca anul trecut am facut asa (varsta, caldura...
). Dar nu a luat si soldul pe care l-am avut eu. Cred ca pana la urma trebuie sa introduc manual acel sold. Mda... nu am citit tot.
O zi frumoasa,
Dana

O zi frumoasa,
Dana
Fisierul de 394 este un banal fisier text. Cu orice editor de texte se pot reunii mai multe fisiere in unul singur(copy/paste). Singura atentie este sa nu copiezi decat o singura data primul rand, de antet.
Fisierul rezultat se duce in folderul 394_UF din programul MF.
La prima verificare, programul corecteaza randul de total.
Fisierul rezultat se duce in folderul 394_UF din programul MF.
La prima verificare, programul corecteaza randul de total.
Marian Apetre
-
unde se trec in declaratie datele de identificare ale reprezentantului fiscal ?
-
va rog nu stiu unde , cum ,sa trec datele reprezentantului fiscal ca sa-mi apara in declaratie
in saga nu se poate
-
ajutati-ma va rog ca nu stiu sa fac preluarea in aplicatia de la mf. Am actualizat, dau clic pe sageata aceea, si mai departe nu mai stiu. Este prima data cand scot eu declaratia 394.
citeste mesajul care apare pe ecran dupa ce apesi pe butonul cu sageata 

-
mersi am facut cum mi-ai spus
si am reusit sa scot declaratia

voila, trebuie doar sa nu disperam si sa fim calmi 

-
Nu stiu daca vi se intimpla si dvs, dar mie cind dau verificare la D394 la unii terti platitori de TVA imi da mesajul "DATATABLE is not an object".
Unii stiu sigur ca sunt platitori, dar am firme care au foarte multi terti si sa stau sa-i verific manual pe sait-ul ANAF-ului mi se pare cam greu.
Unii stiu sigur ca sunt platitori, dar am firme care au foarte multi terti si sa stau sa-i verific manual pe sait-ul ANAF-ului mi se pare cam greu.
Buna, daca in februarie 2011 am optat pt.neplatitor tva, mai depun 394 pt.luna ianuarie ?, am auzit ca da, dar in saga cum se procedeaza ?