HELP: CONTAB GESTIUNE

alexandrud567

HELP: CONTAB GESTIUNE

#1 Mesaj de alexandrud567 »

Buna!

Va rog sa ma ajutati intr-o problema de contab de gestiune, la care, sincer recunosc, nu ma pricep. Am preluat contab la o firma si din balante am obs ca nu au fost folosite ct 378 si 4428 pt marfa intrata si vanduta . Firma face distributie, deci cumpara la pret de en-gros...vinde la pret en-detail cu adaos com...insa acest pret nu poate fii prestabilit, intrucat soc. are preturi diferite, negociate cu clientii, ( lucru des intalnit :lol: ), cu alte cuvinte nu pot stabili preturi de vanzare. Daca continui sa contabilizez fara 378, este eronat?..practic marfa ramasa pe stoc in 371 este la pretul de achizitie...acest lucru este incorect?..va precizez, nu ma pricep, sunt debutanta in ale gestiunii si teoria imi displace a o recapitula...

:roll:

ilicio895

#2 Mesaj de ilicio895 »

este corect! La firmele care vind en gross nu se foloseste contul de adaos comercial 378, intrucat stocul se tine la pretul de achizitie si vanzarea se face la diverse preturi stabilite in momentul vanzarii. profitul va rezulta din diferenta dintre 707 si 607!
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Lucrezi direct in pret de achizitie ca evidenta a stocurilor, iar pretul de vinzare il formezi la livrarea efectiva.
Nu folosesti conturile 378 si 4428. Acestea se utilizeaza de regula la evidenta contabila in comertul cu amanuntul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

alexandrud567

re: help conta gestiune

#4 Mesaj de alexandrud567 »

tomac scrie:Lucrezi direct in pret de achizitie ca evidenta a stocurilor, iar pretul de vinzare il formezi la livrarea efectiva.
Nu folosesti conturile 378 si 4428. Acestea se utilizeaza de regula la evidenta contabila in comertul cu amanuntul.
da , dar repet eu vand cu amanuntul...distributie...e corect sa nu folosesc 378/4428?..
cred ca nu mi-am gresit cariera...recunosc...in ale gestiunii nun ma pricep

csedoa

#5 Mesaj de csedoa »

Este distributie engros sau magazin? Daca distribuie engross mai departe nu este nevoie daca e magazin folosesti si 378 si 4428.
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

ionetei153

despre gestiune

#6 Mesaj de ionetei153 »

este adevarat ca daca vinde en-gros nu foloseste 378 si 4428,dar la vinzare va folosi 4427.

Scrie răspuns