ONG-uri

hegyie

ONG-uri

#1 Mesaj de hegyie »

Cum se impoziteaza ONG-urile?
Daca se calculeaza impozit pe profit pentru activitatea comerciala?

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm..folositi butonul Cautare (mai sunt topicuri deschise pe aceasta tema)
Altfel, ati deschis topicul intr-o alta sectiune, deschideti in ProblemeContabile Diverse sau Saga PS...e posibil sa primiti raspuns mai repede daca postati in sectiunea corecta... :)

scuze..Saga B :oops:

bogeanua

Re: ONG-uri

#3 Mesaj de bogeanua »

Un ONG are in statut sprijinirea activitatilor cultural-sportive si doreste sa faca o actiune umanitara in sensul sprijinirii unui membru al ONG-ului cu o suma mare de bani necesara efectuarii unei operatii pe cord.
Intrebarea mea ar fi daca este posibil acest lucru in conditiile aratate mai sus si daca nu,ce implicatii ar avea.
Multumim pt raspuns.

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

Cheltuiala cu actiunea umanitara (donatia) nefacand parte din obiectul de activitate al ong-ului respectiv, este nedeductibila.Cred ca din moment ce donatia nu este conforma obiectului de activitate (activitate cultural sportiva), nu cred ca ar incalca ceva din statutul societatii.
(nu luati cele de mai sus drept o opinie fundamentata si/sau competenta).

bogeanua

#5 Mesaj de bogeanua »

ONG-ul in cauza nu desfasoara activitati economice si, deci, nu poate fi vorba despre deductibilitate.Nedumerirea mea consta in faptul ca in statut nu sunt prevazute aceste actiuni umanitare si atunci ma gandesc ca este posibil ca cineva sa se sesizeze si sa avem probleme in acest sens.
Oricum, aprobarea este data de Consiliul de Administratie si am PV semnat de toti membrii.
Problema este ca eu semnez bilantul contabil si nu vreau sa am neplaceri sau chiar necazuri.
Oricum, multumesc pt raspuns.Mai astept si alte opinii.

Scrie răspuns