persoane aflate in intretinere
-
persoane aflate in intretinere
daca am o persoana angajata care a declarat ca are 2 persoane in intretinere si am bagat cele 2 persoane in campul aferent din "salariati" .... aceste 2 persoane ar trebui sa apara in anexa nr. 3b d9in declaratia la sanatate ?
Re: persoane aflate in intretinere
DA, la lista cu Co-asigurati, nu apare ?dogarua536 scrie:daca am o persoana angajata care a declarat ca are 2 persoane in intretinere si am bagat cele 2 persoane in campul aferent din "salariati" .... aceste 2 persoane ar trebui sa apara in anexa nr. 3b d9in declaratia la sanatate ?
[color=brown]Poate ca banii vorbesc, dar cu auzul nu stau prea bine, pentru ca niciodata nu vin cind ii chem.[/color]
-
-
-
posibil sa ma uit eu in alta parte -Doriana scrie:ai nume, prenume, cnp si tip co-asigurat si acolo ai 2 alegeri, s sau p
eu ma uitam in meniul "fisiere" - submeniul "salariati" si dupa ce selectam persoana in cauza introduceam jos datele in tabel - m-am uitat din nou ...in tabelul asta nu apare decat nume, prenume si cnp -
spune-mi pls, in ce submeniu sa ma uit si sa setez si iarta-ma ca stau atat de mult pe capul tau
-
vezi sa nu te fi derutat eu prea mult
in salariati bagi toti in intretinere, copii, bunici, pisici...in gluma fie spus
deci acolo si copii, asta e baza pt nr pers in intretinere, pt impozit salar
la sanatate bagi doar cei tip p sau s
pt asig sanatate
deci din fisier salariati sa nu omiti copii
in salariati bagi toti in intretinere, copii, bunici, pisici...in gluma fie spus
deci acolo si copii, asta e baza pt nr pers in intretinere, pt impozit salar
la sanatate bagi doar cei tip p sau s
pt asig sanatate
deci din fisier salariati sa nu omiti copii
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
Salutare
am un salariat pe care nu-l mai preiau in declaratia la sanatate deoarece este programator, si-a facut contract individual si isi plateste singur contributia la sanatate.
acel programator avea trecuta sotia in intretinere, deci era coasigurata. Desi datele sotiei acestuia nu mai exista in Fisiere-Salariati si nici in Operatii-State de salarii-Declaratii sanatate-Asigurati-Coasigurati (le-am sters), totusi ea apare la listarea anexei 2b)
Va rog sa ma ajutati fiindca am ajuns la capatul rabdarii cu declaratiile astea la sanatate. Multumesc mult.
am un salariat pe care nu-l mai preiau in declaratia la sanatate deoarece este programator, si-a facut contract individual si isi plateste singur contributia la sanatate.
acel programator avea trecuta sotia in intretinere, deci era coasigurata. Desi datele sotiei acestuia nu mai exista in Fisiere-Salariati si nici in Operatii-State de salarii-Declaratii sanatate-Asigurati-Coasigurati (le-am sters), totusi ea apare la listarea anexei 2b)
Va rog sa ma ajutati fiindca am ajuns la capatul rabdarii cu declaratiile astea la sanatate. Multumesc mult.
Verifică și CNP-ul persoanei la care e trecută cu calitatea de coasigurat. Eu am avut un astfel de caz și ștergerea din anexa de la declarație a rezolvat situația și acum nu mai apare în declarații. Vezi și pe statele din urmă: intră pe acestea și apasă butonul de declarații sănătate apoi verifică în tabela de coasigurați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Asta era! Coasiguratul se strecurase (Dumnezeu stie cum, aproape sigur greseala mea) la o alta persoana. Nu mai figura in dreptul sotului, dar totusi aparea in anexa 2b. Multumesc frumos ca mi-ai deschis ochii. M-am dumirit greu, abia cand am dat totusi o listare la anexa 2b, atunci am observat ca cnp-ul asiguratului incepea cu 2 iar al coasiguratului tot cu 2tomac scrie:Verifică și CNP-ul persoanei la care e trecută cu calitatea de coasigurat. (...).