concediu medical

Scrie răspuns
muresans

Re: concediu medical

#61 Mesaj de muresans »

Buna ziua.La un CM, urgenta chirurgicala cod 01 , 5 zile calendaristice in care intra o samb.si o dum. sau inregistrat toate cinci.Este corect? Multumesc.

fagarasa176

#62 Mesaj de fagarasa176 »

In primul rand urgenta are cod 06
Nu este corect...se iau in calcul doar zilele lucratoare
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

balazse

#63 Mesaj de balazse »

Depinde ce inseamna pentru tine "sau inregistrat toate cinci".
Ar trebui sa ne zici cum ai introdus acel certificat medical.

muresans

#64 Mesaj de muresans »

Scuze ,am gresit 06 este codul pt.urgenta chirurgicala. Si este bine si inreg.nr.de zile.Eu am gresit.Va multumesc.

albescuc

#65 Mesaj de albescuc »

Exista posibilitatea de a inregistra concediul de maternitate dupa nastere copil si prin alt act in afara de concediu medical?
Problema e ca o angajata a nascut pe 7 august, doctorita de familie i-a dat certificat medical cu data de 10 (refuza sa-i dea cu 7), ea nascand in spital privat. Exista posibilitatea ca de la spital da dea un act care sa acopere cele 3 zile. Daca da cum s-ar inregistra in SAGA? Tot ca un certificat medical de maternitate?

herganiec

#66 Mesaj de herganiec »

numai cu certificat medical.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balazse

#67 Mesaj de balazse »

Eu as fi curios care ar fi explicatia pentru neacordarea certificatului medical incepand cu 07.08.2012.
Exista vreo restrictie? Si daca ar fi nascut in strainatate?

alexoaiac

#68 Mesaj de alexoaiac »

Am si eu o problema legata de un concediu medical. Un angajat a avut un accident de munca dupa 3 zile de la angajare si are concediu medical 3 zile pe codul de urgenta (06) si aprox. 15, nu retin exact cate zile si nu am certificatul langa mine, pe codul de boala obisnuita (01). Pana la finalizarea dosarului de accident mai dureaza vreo 3 saptamani si deabea atunci ar putea fi modificate codurile 06/01 cu 03 (accident de munca). Pentru ca nu pot astepta atat (D112 trebuie generata), cei de la casa de pensii mi-au zis sa trec medicalul in declaratie cu codurile actuale.
Problema este ca angajatul nu are 22 zile stagiu de cotizare ca sa pot trece 5 zile din FS si restul din CCI, iar daca trec tot concediul din FS imi da eroare la D112, si anume ca nu pot fi trecute mai mult de 5 zile de concediu medical din FS...
Cum ar trebui sa procedez, angajatorul nu poate alege sa plateasca tot concediul medical din FS?... M-am gandit sa impart concediul in mai multe concedii medicale, cu diferite numere, care sa nu depaseasca 5 zile din FS fiecare... dar e o solutie "luata din pila"...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri :)

balazse

#69 Mesaj de balazse »

Eu din cate am inteles nu beneficiaza de concediu medical (indiferent din ce sursa se acopera aceasta indemnazatie):
Ordin 60/2006 (norme):
(1) Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical. În înţelesul prezentelor norme, se consideră o lună de stagiu de cotizare realizat în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical situaţia în care sunt realizate cel puţin 22 de zile de stagiu de cotizare.
OUG 158/2005
ART. 2
(1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă
sau boli profesionale;

alexoaiac

#70 Mesaj de alexoaiac »

Angajatorul vrea sa-i platesca medicalul, si pana la urma va trebui sa o faca, dupa ce se finalizeaza dosarul de accident de munca, iar pentru accidente de munca nu cred ca e necesar sagiu de cotizare.
Eu vroiam doar sa nu fiu nevoita sa fac rectificative la D112 peste 1 luna si sa-i trec de acum concediul medical, mai ales ca nu cred ca angajatorul va vrea sa ceara banii de la casa de pensii, deci pot sa-l trec pe 01/06 cum e acum.
Si cumva trebuie sa-l trec, ca doar nu o sa-l trec absent, nu?

balazse

#71 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea nu ai cum sa-i acorzi concediu medical, asta este.
Din pacate nu prea m-am intalnit cu un astfel de caz, asa ca nu prea am idei.

alexoaiac

#72 Mesaj de alexoaiac »

Multumesc oricum!

balazse

#73 Mesaj de balazse »

In topic-ul mentionat StoicaT a descris exact modul cum se procedeaza, precum si justificarea.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=19980

ichimp17

#74 Mesaj de ichimp17 »

Buna !
Am un CM "initial" pentru ziua de 31 august cu cod indemnizatie 06 urmat de altul "in continuare" cu cod indemnizatie 01 pentru perioada 01-16.09.2012 . Doar cel din 31.08 il platesc din FS sau mai iau inca 4 zile din urmatorul ? Va rog frumos , un ajutor.

Multumesc!

fagarasa176

#75 Mesaj de fagarasa176 »

Da e corect
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns