Am preluat o firma cu productie, sunt novice in domeniu, daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi. Concret: firma cumpara materie prima ( ceaiuri, hartie pt. pliculete, carton pt. cutii, arome , etc ), le ambaleaza si le vinde. Eu voi lucra probabil in contabilitatea de gestiune. Ce am de facut?
trebuie introdusa fiecare mat. prima in parte, unde?. ce mai am de introdus? retetar ? Unde ? Cum Iregistrez Vanzarile? Facturile se pot completa in acest program? cum? daca stie cineva, va rog ajutati-ma!
MULTUMESC!
ajutor ! contabilitate in productie
-
Majoritatea intrebarilor tale isi gasesc raspunsul in help-ul la program. Citeste-l cu atentie ,daca faci numai "primara " intreaba contabilul general cum procedezi cu gestiunea (impartirea materiilor, gestiunilor etc.) apoi daca nu gasesti raspuns in help o cautare pe forum sunt ferm convins ca o sa gasesti raspunsurile.
Spor la treaba
Spor la treaba

"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
-
Pai este cam mult de explicat dar in mare ,faci urmat:
-intocm.receptia plantelor materialelor de orice fel,iar in functie de natura lorle inregla 3021 ,,mat. auxil,, 3011 materiile prime etc.
-faci bonurile de consum
-faci avize de exp.,facturile de vinzare.
intocmesti evid cantitativ -valorica
Depinde insa ce atributii ti se dau ,daca tu singur le faci si evid primara si contabila.Daca ai program.SAGA C integrat este mai usor ,daca faci manual este mai greu
-intocm.receptia plantelor materialelor de orice fel,iar in functie de natura lorle inregla 3021 ,,mat. auxil,, 3011 materiile prime etc.
-faci bonurile de consum
-faci avize de exp.,facturile de vinzare.
intocmesti evid cantitativ -valorica
Depinde insa ce atributii ti se dau ,daca tu singur le faci si evid primara si contabila.Daca ai program.SAGA C integrat este mai usor ,daca faci manual este mai greu