Va rog sa ma ajutati cu niste pasi pt transmiterea declaratiei 318.
am facut declaratia 318 in .pdf, am validat-o si am semnat-o electronic.
Cum o transmit si unde... ?
Caut de 2 ore.. si pe anaf si pe fisierul validat sa gasesc un buton de transmitere(asa au zis unii) dar nu gasesc..
Hellllpppp!
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
"Completati formularul, validati-l si aplicati semnãtura electronicã. Va apare butonul cu textul "Trimite", apoi apasati pe el pentru expediere"
(Site ANAF>Declaratii Electronice>Rambursare TVA din UE )
Conform Instructiuni de Utilizare la pasul 7 :
7. Aplicaţi semnătura electronică, salvaţi şi apoi trimiteţi formularul. Veţi primi o confirmare de primire.
Daca e vreo problema de versiune (nu cred ca e cazul) click-aim pe eticheta "Atentie" din antetul formularului descarcat.Sau pasul sase din Instructiuni.
iata ce am facut eu:
1. am descarcat declaratia 318 de aici http://www.anaf.ro/public/wps/portal/AN ... clTVAdinUE
2. am completat-o cu tot ce am avut am validat-o cu butonul de pe ultima pagina (a spus ca e in regula), am semnat electronic a aparut semnatura. (Apropo sunt 199 de pagini asa imi arata)
3. am salvat documentul
4. de aici nu mai stiu ce sa fac:
- unii au spus ca trebuie sa apara un buton aci jos, langa validare cu <transmitere>(nu apare)
- altii au spus ca trebuie sa o trimit pe email ca document atasat. unde trebuie sa o trimit in cazul acesta ?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Cred ca "ultima solutie" :
- Pentru informaţii suplimentare folosiţi următoarea adresă de e-mail (subiect depunere declaraţii electronice); sau
- [email protected]; sau direct la administratia de care apartinem (aici e un pic mai complicat)
Am facut declaratia 318 ,am validat-o,am semnat-o electronic si-mi spune la trimitere ca am eroare la semnatura desi acum o zi am trimis declaratiile 112 fara probleme,fara erori la validare.A mai avut cineva asemenea problema si cum a rezolvat-o.Mutumesc
cam tarziu sfatul, dar pe viitor...
d 318 se completeaza direct pe site si doar atunci apare trimite..., daca mai apare :
EROARE !!!
Procesul de validare al certificatului a generat o eroare.
Transmiteti un email la adresa [email protected] in vederea identificarii erorii!
RASPUNSUL :
Stimate contribuabil,
Va rugam sa folosit versiunea de adobe de la 8.2 pna la 9.3 nu mai mare.
Instalati lantul de incredere al certificatului conform fisierului atasat.
A mai trimis cineva D318? Poate puteti sa ma ajutati, de cate ori incerc sa o trimit imi apare eroare validare semnatura, desi am trimis celelalte declaratii fara probleme. Am scris celor de la finante si mi-au raspuns de 3 ori acelasi lucru, am instalat varianta de adobe 9.3, am instalat lantul de incredere si tot nu merge. Chiar nu stiu cum sa rezolv problema. Va multumesc.
Buna ziua,
Intocmesc pentru prima data declaratia 318....Am inceput cu Austria avand mai putine bonuri.Am introdus toate bonurile si cand apas butonul "validare" imi apare o casuta cu atentionarea "Import 1 completati valoare PRO-RATA"....Eu nu am import ci doar achizitie de combustibil.Ma poate ajuta cineva?
Va multumesc
in final am reusit.....validarea s-a facut, semnatura e OK dar cand o trimit imi apare mesajul"fisier completat eronat sau alterat"....ce as mai putea face?