suspendare crestere copil

Scrie răspuns
eugen01

Re: suspendare crestere copil

#16 Mesaj de eugen01 »

1."Concediul pentru creștere copil se introduce în ecranul concedii medicale, din statul de salarii, alegând tipul corespunzător și punând ca dată de începere, data la care intră în concediu persoana, iar la data de sfârșit se va completa data la care copilul va împlini 2 ani. Persoana va apărea pe statul de salarii, lunar, fără venituri."
2. http://www.sagasoft.ro/tutoriale.php#

(Tutorial Registru 2/2 min.1:44 - 3:02 )
O sugestie ar fi ca toti utilizatorii care posteaza pe forum despre ReviSal sa mentioneze daca posteaza despre:
- "ReviSal Saga vechi" (ReviSal-ul din programul Saga din vers.380 sau inferior, care coresrpunde celui oficiar vers.2.0.6);
- "ReviSal Saga nou" (ReviSal-ul din programul Saga din vers.381 sau superior, care coresrpunde celui oficiar vers.5.0.6);
- "ReviSal oficial 206" (programul ReviSal oficial vechi vers.2.0.6);
- "Revisal oficial 506" (programul ReviSal oficial nou vers.5.0.6);
- "Server 160" (adica conform HG.160/2006, pentru programul oficial cu vers.2.0.6);
- "Server 500" (adica conform HG.500/2011, pentru programul oficial cu vers.5.0.6);
sau ceva asemantor, pentru a putea intelege efectiv problema.

stoicat

#17 Mesaj de stoicat »

vinczellero
1. In ,,Raport salariat " e corect intervalul de suspendare 01.09.2011-prezent,azi sau la data de 01.09.2011 salariata e in suspendare ,nu?La data consemnarii iesirii di starea de suspendare ,intervalul de suspendare va fi:01.09.2011- parca 17.07.2013
Citez:
,,sintagma “Interval vechime” ce se regăsește în raportul pe salariat, nu se refera la vechimea în muncă, ci, pentru cei ce nu și-au dat seama încă, se referă la intervalul pentru care sunt valabile informațiile din raport, raportate la data consemnării."
2.Temeiul legal trebuie sa apara in raport salariat.
Incercati,dati click pe ,,concediu pt crestere copil " din col. temei legal din registru evid. sal.si apoi salvati ,click pe copiere fisiere,ar trebui sa apara si-n raport scris temeiul legal la suspendare.
Ultima oară modificat Mar Sep 13, 2011 10:52 pm de către stoicat, modificat 1 dată în total.

vinczellero

#18 Mesaj de vinczellero »

ok , am inteles acum !
IN D112 dupa ce am trecut la concedii medicale cod 99 si suportat din cci , in anexa 1.2 imi apare in sectiunea A ORE SUSPENDATE 176 , si in sectiunea B LA RAND 6 IMI APRE ZERO , daca revin pe sectiunea A si intru don nou pe sectiunea B imi apar total zile lucrate 22 si la fel si in sectiunea A , DE CE ?

eugen01

#19 Mesaj de eugen01 »

Intrebare : Cum se declara persoanele in concediu de crestere copil ?
Raspuns : Pentru persoanele in concediu de crestere a copilului, aveti si acum variante pentru
diferite case:
- poate fi neasigurat pentru concedii si indemnizatii si asigurat pentru somaj, sau invers

Intrebare: Caseta Data plecării trebuie completată de angajator când salariatul intră în concediu de creştere a copilului până la 2 ani?La fel, Data angajare se completează la reluarea activităţii la angajator de către aceste persoane ?
Raspuns: Pentru persoanele care intra in concediu crestere copil se va completa data plecarii de la angajator (care corespunde cu ultima zi de activitate la angajator, aceasta urmand sa intre in concediu pentru crestere copil), iar data angajarii se completeaza in momentul reintoarcerii la lucru a persoanei la angajator. Aceasta persoana va fi raportata in perioada cat se afla in concediu ingrijire copil de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale conform art. 2963 litera f) pct.2 din OUG117/2010 care la randul sau va completa atat data angajarii (data de la care persoana incepe concediul pentru crestere copil) si data plecarii (data cand aceasta persoana inceteaza acest concediu).

Întrebare: Persoanele aflate toată luna în concediu creştere copil figurează cu 0 în declaraţie ?
Până acum la unele AJOFM-uri se cerea ca aceştia să figureze în declaraţia şomaj.
Raspuns : Persoanele aflate toată luna în concediu creştere copil apar în declaraţie ca si inainte, adica: Ore suspendate in luna = nr total ore lucratoare in luna Baza calcul somaj = 0
sursa: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/de ... cvente.pdf (pagina 4)

stoicat

#20 Mesaj de stoicat »

vinczellero
D112 pe ce luna este ?Ati facut stat de plata pe septembrie ?
Ceva nu e in regula.
Neregulile unde apar ?in D112 din saga sau in D112 PDF/

stoicat

#21 Mesaj de stoicat »

eugen01
Tot ce-ati redat era valabil pana la 01.08.2011,dupa HG nr.500/2011 suspendarile se inregistreaza in ReviSal,deci trebuie trecuta in statul de plata persoana aflata in CCC si buninteles apare si -n D112.

vinczellero

#22 Mesaj de vinczellero »

stoicat
da am facut stat pe luna septembrie cu zero si in 112 pdf / septembrie , imi apare in sectiunea A ore suspendate 176 iar in sectiunea B apare zero ! daca revin in sectiunea A si dau apoi in sectiunea B si revin din nou in A imi apare , ZILE LUCRATOARE 22 si apoi la fel si in B ! :roll:

stoicat

#23 Mesaj de stoicat »

Eu am la doua firme persoane in CCC si la ambele este operata suspendarea in D112 Anexa 1.2 la Sectiunea B-B.1.pct 6.
Redau in mare continutul Sectiunii A si B:
,,La Secţiunea A, se înscriu datele pentru asiguraţii care au venituri numai din salarii sau asimilate salariilor, care nu au lucrat în condiţii deosebite şi nu au beneficiat de concediu medical sau de scutiri.
Secţiunea B se completează numai dacă salariatul nu se încadrează la secţiunea anterioară. Sunt cazurile când salariatul a avut mai multe contracte de muncă la acelaşi angajator, a fost în concediu medical ori a lucrat în condiţii dificile de muncă sau a beneficiat de indemnizaţii sau alte motive de scutire"
.
Deci ,poate figura suspendarea si-n Sectiunea A.

Am incercat la mine un caz nou,intradevar mi l-a dus in Anexa 1.2 Sectiunea A .
Daca m-am plimbat din sectiunea A in B si invers ,se modifica intradevar datele, si apar 22 zile lucrate .De ce ? nu stiu ce explicatie sa dau, dar,datele de pe randuri se pot modifica.
Totusi exista o atentionare ,,?" la intrarea pe Anexa 1.2 ,sub inscrisul Alegeti sectiunea ......,in care se mentioneaza ca acelasi CNP nu poate fi incarcat si in sectiunea A si in sectiunea B.Poate fi o explicatie ,cu plimbatul dintr-o sectiune in alta.
Concluzia :Trebuie sa validam datele asa cum le preluam din program Saga,fara plimbari de la o sectiune la alta.
Sincer ,probleme tehnice nu stapanesc,poate intervine cineva care stie sa explice de ce se produc acele modificari .
Numai bine

vinczellero

#24 Mesaj de vinczellero »

o sa validez pdf-ul din saga asa cum e el , cu ore suspendare 176 in sectiunea A si nu mai fac nicio trecere din A in B si invers ! schimbul de date nu mi-l pot explica dar nici nu e nevoie , sper sa fie ok !
stoicat , iti multumesc mult pentru raspunsuri ! raman dator :D

ivana91

#25 Mesaj de ivana91 »

care este data de sfarsit a suspendarii daca copilul implineste 2 ani la data de 11.06.2012?

vinczellero

#27 Mesaj de vinczellero »

eu zica ca data sfarsit suspendare este 12.06.2012 !

tomac

#28 Mesaj de tomac »

Este data la care copilul împlinește 2 ani. La fel este în cazul contractului pe perioadă determinată, la care dacă veți folosi programul oficial veți vedea că data încetării nu poate fi ulterioară datei de sfârșit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

galz845

#29 Mesaj de galz845 »

..si data consemnarii incetarii suspendarii este 12.06.2012. Este corect ?

vinczellero

#30 Mesaj de vinczellero »

Pentru angajat concediu crestere copil ( data nastere copil 10.07.2011) am facut urmatoarele :
-cerere angajat concediu
-decizie suspendare art.51 incepand cu data de 01.09.2011
-adeverinta salariu net ultimele 12 luni si depusa la serviciul de asistenta sociala
-operare in Saga , la concedii medicale cod 99, temei legal concediu crestere copil
-declaratia 112 raportata cu Zero , la sectiunea A din anexa 1.2 , formular -pdf
-operare in Revisal Saga stare contract suspendat , stare precedenta activ , data inceput suspendare 01.09.2011 si data sfarsit suspendare 10.07.2013 , temei legal ,,concediu crestre copil''
- copiere fisier din Revisal Saga xml. , instalare Revisal 500 de pe portal , apoi validare fisiere non-revisal si convertirea xml. in rvs. .....programul imi zice ca e corect !
- fisierul rvs. l-am transmit on-line pe itm online , portalul nou ( cu parola si user vechi ) si am listat din rapoarte preluari de pe site + listare raport/ angajat din Saga

Scrie răspuns