INTREBARE PT.TOATA LUMEA

ionetei153

INTREBARE PT.TOATA LUMEA

#1 Mesaj de ionetei153 »

Intr-o societate micro care plateste impozit pe venit,administratorul face unele chelt.in scop personal ,dar aduce facturi de div.materiale pe numele firmei(gresie ,faianta etc.)
Nefiind chelt.ptr firma se creaza un cont 6041 ,,ch.cu mat nestocate nedeductibile,, ca sa stim oricand cu usurinta unde le gasim si ce valoare au.
Fiind cont de cheltuieli aceste sume diminueaza profitul si implicit valoarea divid.care lle va lua dupa aprobarea bilantului (in cazul in care vrea sa treaca la divid.tot profitul realizat) In acest caz el va plati impoz / divid.la nivelul celor incasate la nivelul profit realizat.
Intrebare:
_________
Ce se intimpla cu sumele de care a beneficiat atunci cind a cumparat diverse mat.in interes personal?Cind vor fi considerate dividende ca sa plateasca impozit? Vom astepta controlul sa vina sa constate sau trebuie sa facem noi niste calcule adecvate?
problema este ca noi contabili nu putem sa decidem in aceasta problema deoarece noi nu putem sa respingem la inregistrare in contabilitate o factura de genul acesta chiar daca stim ca in realitate nu este in interesul firmei ci al patronului.
Cine are sau a avut situatii de genul acesta si cum procedeaza?

filipn

#2 Mesaj de filipn »

daca este decizia administratorului de a face cheltuieli pe societate de unde stii ca nu s-au facut diverse imbunatatiri la sediu, atelier etc.Noi nu putem sti ce fac administratorii, ei de obicei raspund,daca aduc facturi intocmite corect!

Doriana

#3 Mesaj de Doriana »

cu astea e frumos....
mai interesant e cand primesti fact gen ...vopsea de par, chiloti, sosete, sutiene, bonuri de pedichiura, de coafor, balsamuri, si cate si mai cate... de eu tot ma minunez..... :shock:
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

racilad78

Re: INTREBARE PT.TOATA LUMEA

#4 Mesaj de racilad78 »

ionetei153 a zis :
ionetei153 scrie: _________

problema este ca noi contabili nu putem sa decidem in aceasta problema deoarece noi nu putem sa respingem la inregistrare in contabilitate o factura de genul acesta chiar daca stim ca in realitate nu este in interesul firmei ci al patronului.
Cine are sau a avut situatii de genul acesta si cum procedeaza?
regula ta de baza ar trebui sa fie urmatoarea : conlucrezi atat de bine cu cel care te plateste incat sa iasa si legal si in interesul patronului....nu ?!

Scrie răspuns