CERTIFICATE DIGITALE - problema "tehnica"

dulgherub

CERTIFICATE DIGITALE - problema "tehnica"

#1 Mesaj de dulgherub »

Am o problema aparuta in utilizarea certificatelor digitale:
Eu folosesc SAGA pentru o firma DOAR la calculul salariilor si bine-nteles la generarea declaratiei 112. Contabila foloseste un alt program de contabilitate si genereaza declaratiile aferente: 100, 300, etc. legate de contabilitate.
Fiecare dintre noi are cite un certificat digital achizitionat, dar numai contabila l-a inregistrat pe site-ul ANAF pt. a transmite 100, 300, etc.

Se poate ca pentru 1 singura firma (CUI) sa fie inregistrate 2 (doua) certificate digitale, astfel incat cu unul din certificate sa se transmita D112, iar cu celalalt sa se transmita declaratiile 100, 300, etc. ? (adica fiecare cu "treaba lui" si cu certificatul lui, pentru ACEEASI firma)

Am intrebat si la administratia financiara, dar raspunsul a fost: "nu stim; e curios ce ne intrebati". Problema este ca D112 pe lunile IULIE si AUGUST declaratiile figureaza ca nedepuse, contabila avind termen de depunere pentru 100 si 300, trimestrul ... si a uitat sa le depuna!
Cu stima si multumiri anticipate,
Bogdan Dulgheru

gramac921

Re: CERTIFICATE DIGITALE - problema "tehnica"

#2 Mesaj de gramac921 »

Formularul 150 , nu specifica undeva ca se solicita "dreptul de utilizare a serviciului de depunere declaratii on-line" DOAR pt un anumit tip de declaratie .
Doar cu primul certificat inregsitrat in 150 , se pot trimite declaratiile online pt acel CUI. ( cel al contabilei ) :)
Deci nu cred ca poti folosi doua certificate pt acelasi CUI ( cerere ANAF Formular 150 ) .
Ultima oară modificat Lun Sep 26, 2011 6:17 pm de către gramac921, modificat 1 dată în total.

bogeanua

#3 Mesaj de bogeanua »

Stiu cazuri cand un contribuabil are aprobare prin Formularul 150 sa beneficieze de serviciul de transmitere online a declaratiilor de la doi detinatori de certificate digitale.
Chiar eu am preluat o firma la care am obtinut aprobare de transmitere a declaratiilor prin 150 fara ca vechiul contabil sa depuna Formularul 151.
Legea nu interzice si nu vad care ar fi impedimentul

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Da, se poate. Pot fi două persoane deținătoare de certificat digital ce să semneze cu acesta declarațiile unei firme, la un moment dat. Nu există o astfel de interdicție. O astfel de interdicție nu ar avea nicio logică.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gramac921

#5 Mesaj de gramac921 »

atunci ar trebui sa detina doua Formulare 150 ( pt fiecare certificat digital ) inregistrate la ANAF pt aceeasi firma , nu ? altfel nu vad cum ar fi posibil .

bogeanua

#6 Mesaj de bogeanua »

Este corect.

Scrie răspuns