Microintreprindere sau nu?

benedekl679

Microintreprindere sau nu?

#1 Mesaj de benedekl679 »

Am o situatie mai ciudata si ma gandeam ca aici ma poate ajuta cineva.Deci am o soc.cu o cifra de afaceri la 31.12.2006 mai mare de 100.000 de eur si cu 6 angajati, platitoare de impozit pe profit.Acum citind L.346/2004 modif de l.175/16.05.2006 unde: microintreprinderi-au pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri neta de pana la 2 milioane euro am intrat in panica, eu am retinut doar ce spune Codul fiscal valabil de la 01.01.07 si anume: venituri totale care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 eur.Si o alta modificare care m-a bagat in ceata definitiv: Codul de procedura fiscala care spune ca declara si platesc trimestrial impozitele salariale persoanele juridice care au statut de microintreprindere conform L.346/2004.
Deci care sunt conditiile pt. a fi micro?
Ce luam in calcul: total venituri sau cifra de afaceri?
Cine depune si achita obligatiile salariale trimestrial?
Ce inseamna pers.juridica cu statut de microintreprindere?

busteani

#2 Mesaj de busteani »

Eu te sfatuiesc sa suni la Finante , au acolo birou de asistenta contribuabili si in mod sigur te vor ajuta sa obtii informatiile de care ai nevoie!

danilevicis

#3 Mesaj de danilevicis »

SE IAU IN CONSIDERARE TOATE CONDITIILE CUMULAT. DACA UNA NU O INDEPLINESTI NU TE INCADREZI SI GATA

filipd

#4 Mesaj de filipd »

Eu zic asa:
ca inregistrare fiscala privind vectorul fiscal si statutul de microintreprindere este acea care are sub 100.000.euro si intre 1 - 9 angajati. Deci cazul tau este ca esti platitor de impozit pe profit, pentru ca ai peste 100.000 euro. aia cu plata trimestriala e valabila pentru mai multi pentru ca ea judeca firmele dupa legea 346, se cam ioncurca termenul de microintreprindere care este confundat uneori cu intreprinderile mici si mijlocii IMM-uri.
Se ia CA in calcul

nadasand

#5 Mesaj de nadasand »

Va rog frumos un raspuns mai clar. O microintreprindere, transporturi cu taxiul, 9 salariati, CA la nivel de micro si totusi...finantele o incadreaza la impozit pe profit. De ce? Decl 010 este depusa pentru optiunea impozit pe venit trimestrial. Multumesc!

minimarket1

#6 Mesaj de minimarket1 »

nadasand scrie:Va rog frumos un raspuns mai clar. O microintreprindere, transporturi cu taxiul, 9 salariati, CA la nivel de micro si totusi...finantele o incadreaza la impozit pe profit. De ce? Decl 010 este depusa pentru optiunea impozit pe venit trimestrial. Multumesc!
Finantele ti-au incadrat societatea dupa optiunile din decl 010. ca dimensiune a societatii e socotita microintreprindere (numar de angajati pina in 9 persoane inclusiv). Daca cifra de afaceri este sub 2 mil euro e socotita tot micro, desi ea e platitoare de impozit pe profit. singura chestie care se schimba e ca depui declaratiile aferente salariilor trimestrial si le platesti la fel.

gaalo

#7 Mesaj de gaalo »

nadasand scrie:Va rog frumos un raspuns mai clar. O microintreprindere, transporturi cu taxiul, 9 salariati, CA la nivel de micro si totusi...finantele o incadreaza la impozit pe profit. De ce? Decl 010 este depusa pentru optiunea impozit pe venit trimestrial. Multumesc!
Incepand cu 1 Ianuarie 2007 s-au modificat termenele de depunere a declaratiilor privind impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii si implicit termenele de plata, pentru:
-contribuabilii care fac parte din categoria microintreprinderilor definite conform Legii nr. 346/2004;
-persoanele fizice care desfasoara activitati independente,
-asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, cu exceptia institutiilor publice.

In acest sens s-a reglement, prin exceptie de la dispozitiile legale in vigoare privind declararea si plata – majoritatea din Codul fiscal – , ca microintreprinderile, astfel cum sunt definite de Legea nr.346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si persoanele fizice care desfasoara activitati independente, sa depuna declaratiile fiscale si sa efectueze platile trimestrial, iar asociatiile, fundatiile sau alte entitati fara scop patrimonial, cu exceptia institutiilor publice, anual.

a) microîntreprinderi - au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei;

... daca te incadrezi aici, depui dec 100 TRIMESTRIAL daca NU atunci LUNAR
[color=brown]Poate ca banii vorbesc, dar cu auzul nu stau prea bine, pentru ca niciodata nu vin cind ii chem.[/color]

Scrie răspuns