PEISAGISTICA

bogdans

PEISAGISTICA

#1 Mesaj de bogdans »

Buna ziua! Am si o problema :?: ! Tocmai am preluat o firma de pesagistica, societate cu activitate in sectorul horticol, iar d-l administrator imi spune ca nu are angajati...doar dansul se ocupa nefiind angajat, doar in calitate de administrator.Intrebarea mea este.........e posibil?! :roll:
Tocmai l-am trimis sa-si ia un certificat de producator pentru ca dansul se ocupa de tot, fostul contabil lasand totul varza si balta! Trebuie sa procure si borderoul de achizitii si bunuri.
Nu m-am mai ocupat de o societate cu asemenea profil. :? Oare e ceva ce-mi scapa? Ma poate ajuta cineva? Va rog! Multumesc frumos!

balazse

Re: PEISAGISTICA

#2 Mesaj de balazse »

Ii drept ca nu prea am experienta in acest domeniu (si poate nici n-ar trebui sa postez din aceasta cauza :oops: ), dar totusi pentru ce i-ar trebuie certificat de producator.
Din cate stiu eu certificat de producator este emis de catre primarie catre persoane fizice care au teren pe care produc anumite produse si pe care le vind ulterior pe piata obtinand astfel venituri, iar veniturile le declara prin D.200 bifand la "activitati agricole".

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Sfatuiti-l sa se angajajeze chiar si cu 1 ora pe zi pentru ca in situatia in care va avea profit, va dori dividende si va fi vai si amar de banii dansului: va trebui sa plateasca fond de sanatate.
Nu cobesc dar daca se va duce la Casa de sanatate si va solicita o aprobare pentru ceva gratuit il vor pune sa aduca de la administratia financiara sau registrul comertului de cand este in firma, cota pe care o detine procentual la profit si daca a avut profit il vor pune sa plateasca fond de sanatate.
Sa nu glumeasca cu asa ceva: ANAF-ul il mai pacalesti dar casa de sanatate in niciun caz.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

bogdans

#4 Mesaj de bogdans »

VA MULTUMESC ENORM PENTRU TOATE RASPUNSURILE D-VOASTRA! ORICE PARERE CONTEAZA SI AJUTA GROAZNIC DE TARE IN ACEASTA MESERIE ATAT DE COMPLEXA! MULTUMESC!

bogdans

#5 Mesaj de bogdans »

balazse scrie:Ii drept ca nu prea am experienta in acest domeniu (si poate nici n-ar trebui sa postez din aceasta cauza :oops: ), dar totusi pentru ce i-ar trebuie certificat de producator.
Din cate stiu eu certificat de producator este emis de catre primarie catre persoane fizice care au teren pe care produc anumite produse si pe care le vind ulterior pe piata obtinand astfel venituri, iar veniturile le declara prin D.200 bifand la "activitati agricole".
Da, dansul se ocupa de plantarea arbustilor si nu numai de aceea l-am sfatuit sa-si ia acel certificat! :wink:

Scrie răspuns