Probleme la introducerea avizelor

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
vladb718

Probleme la introducerea avizelor

#1 Mesaj de vladb718 »

Salutare! Imi poate explica cineva, va rog, care este modul corect de introducere al avizelor in Saga C? Eu am folosit aceasta metoda atunci cand am platit in avans un furnizor care mi-a emis o factura proforma. La Intrari am introdus factura proforma si am ales la coloana Tip, aviz. Atunci cand am primit factura fiscala am folosit Inregistrare factura la aviz si am introdus sumele din factura. Lucrul care mi se pare suspect este ca in fereastra intrari raman cu suma neachitata! Poate cineva sa imi spuna cum trebuie sa procedez?Va multumesc

vladb718

#2 Mesaj de vladb718 »

Poate sa imi spuna cineva cum se introduce in Saga C un aviz de expeditie? Va multumesc

mihaelam

#3 Mesaj de mihaelam »

Simplu: te duci pe coloana TIP si alegi din listuta A (de la aviz). SIMPLU...NU CREZI? :lol:

vladb718

#4 Mesaj de vladb718 »

Asta m-a dus si pe mine capul sa fac... multumesc frumos...
Eram curios sa stiu toti pasi, deoarece atunci cand introduc un aviz dupa ce primesc si factura raman pe coloana neachitat cu sold-ul respectiv. Toate operatiile contabile pe care le face Saga sunt corecte insa ma deranjeaza sa vad acea suma pe Neachitat. Initial m-am gadit ca gresesc eu, dar in balanta totul iese bine. Am nevoie de o confirmare ca procedez corect! Am procedat in felul urmator:
1. la intrari am introdus o noua factura iar la coloana Tip am selectat Aviz
2. am introdus produsele de pe aviz
3. cand a sosit factura am mers pe Inregistreaza factura la aviz

Mentionez ca nu aviz am primit ci o factura proforma pentru un serviciu

Multumesc

mihaelam

#5 Mesaj de mihaelam »

Aceleasi inregistrari fac si eu si am ceeasi problema (colana neachitat de la aviz). Dar eu lucrez chiar avize nu proforme. Nu inteleg de ce inregistrezi proformele avand in vedere ca nu sunt documente contabile ci numai o modalitate prin care tu sa sti exact cat sa PLATESTI IN AVANS niste produse sau servicii.

vladb718

#6 Mesaj de vladb718 »

Serviciul il receptionez imediat dupa plata, factura sosind ulterior. Cum as putea sa fac receptia acelui serviciu in Saga C? Cand va sosi factura cum ar trebui sa o inregistrez?

badead541

scoate cumva saga declaratia 101

#7 Mesaj de badead541 »

Scoate cumva saga declaratia 101

vladb718

#8 Mesaj de vladb718 »

Din cata stiu eu nu!

Scrie răspuns