demisie

kovacss

demisie

#1 Mesaj de kovacss »

Buna seara tuturor.
As avea o intrebare sper ca cineva sa imi poata da un raspuns.Mi-am dat demisia de 2 saptamani dar administratorul firmei nu mi-a desfacut inca ,contractul de munca(din lipsa de interes ,personal,nu stiu excat).Pot sa depun eu cerere la ITM sa m-i se desfaca contractul de munca?Ideea e ca nu vreau sa iau legatura cu fostul angajat ca sa-l intreb cand are de gand sa imi desfaca contractul de munca.

Multumesc anticipat
O seara placuta tuturor.

ferenta

Re: demisie

#2 Mesaj de ferenta »

Ideea e că ITM-ul nu desface contracte de muncă, în cel mai rău caz dacă faceți o reclamație cu ceea ce vi se întâmplă, ITM-ul poate să facă o vizită la angajator.
Dar sfatul meu e dacă se poate să căutați calea amiabilă, chiar dacă e grea.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

balazse

#3 Mesaj de balazse »

In mod normal ar fi trebuit sa intocmesti o "adresa" prin care treci ca iti dai demisia cu data de x, adresa care trebuia inregistrat de angajator, precum sa mai lucrezi acele zile care s-au inscris in CIM in cazul demisiei.
Si cu ce te intereseaza cu ce data desface contractul de munca?
Daca a trecut perioada de preaviz si nu ai primit nici un document poti sa te adresezi ITM-ului care va merge in control la firma respectiva si se va verifica daca s-au respectat legislatia in vigoare. Important este sa ai cererea de demisie inregistrata, daca au refuzat inregistrarea demisiei , deja trebuia sa te adresezi ITM-ului.

kovacss

#4 Mesaj de kovacss »

Aminteles,multumesc mult
Din pacate nu am Cererea de demisie inregistrata ,dar a acceptat patronul.
Am sa astept,oricumdeocamdata nu am alt loc de munca .
Apropo Balazse,nu stii ceva?sunt din Carei tu esti in Satu Maredaca bine stiu?
multumesc anticipat

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Da, sunt din Satu Mare.
Daca te referi la un loc de munca, atunci nu prea se inghesuie cu oferte angajatorii de prin zona (din pacate).

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

daca iti dai demisia la un angajator cu data de 30.10.(nu iti da nr de inregistrare dar o lasi acolo) si te angajezi cu 01.11 la alta firma, daca primul angajator nu vrea sa opereze cererea ta si te angajezi in alta parte, ce se poate intampla?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Extras din Codul Muncii:
SECŢIUNEA a 8-a
Demisia
...
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Ca urmare ar trebui sa inregistreze demisia.

Poti sa te angajezi din 25.09.2011, nici unde nu este stipulat (din cate stiu) ca nu poti lucra cu norma de 8 ore in doua locuri. :D
Totusi ca si angajat esti obligat sa respecti si tu CIM semnat, adica in ceea ce priveste perioada de preaviz.

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă
adica pot trimite demisia prin posta ? daca nu vrea sa o primesca si sa o inregistreze?
aceasta e o dovada ca ca am trimis-o?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

ferenta

#9 Mesaj de ferenta »

Da, este o dovadă, iar dacă o trimiteți și recomandată, eu cred că e soluția ideală în cazurile în care se știe că angajatorul nu este de bună credință!
Pe de altă parte, rămân totuși la parerea mea expusă mai sus și anume: că a găsi o cale amiabilă ar duce la evitarea multor alte probleme, ca să nu le zic noduri în papură.

kovacss

#10 Mesaj de kovacss »

Buna seara tuturor
Multumesc mult pt raspunsuri.Din pacate angajatorul nu e prea amabil si nu vrea sa desfaca contractul de munca,dar i-am zic ca nu e nici o problema va plati impozitul si toate cele in continuare
Intre timp,mi-am gasit alt loc de munca si cu data de intai voi fi si angajata definitiv.
Numai bine

ferenta

#11 Mesaj de ferenta »

Parcă mi-e greu să cred că așa, fără nici un motiv poate să acționeze cineva așa precum acel administrator și nici nu am pretenția să ne spuneți chestii confidențiale de serviciu, pentru că nu e treaba noastră aici pe forum, în fine...
Ceea ce contează cu adevărat și e de bine, e că între timp v-ati gasit alt job!Viața merge înainte!

kovacss

#12 Mesaj de kovacss »

Ideea e ca acest administrator si-a cam pierdut mintile in sensul propriu al expresiei.Am suportat o perioada acel comportament neadecvat unui (om)administrator ,dar cand a doua luna a refuzat sa ne dea salar fara sa explice(adica explicatia a fost ca nu are firma bani),ne-am dat demisia(pt ca am mai avut o colega).
Dar cum a spus Ferenta viata merge mai departe.
o seara placuta tuturor

Scrie răspuns