ce a trebuit noi sa depunem azi sa sti ca au fot pentru servicii si au spus ca acea circulara si pentru servicii
am citit si in codul fiscal dar si in codul de procedura fiscala , iar daca am postat am zis sa fiu si eu de folos pentru cei care vor avea situatii de genul acesta .
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de inregistrare fiscala sau de mentiuni;
b) neindeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege, a bunurilor si veniturilor impozabile sau, dupa caz, a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume;
b^1) nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare*);
h) cu amenda de la 12.000 lei la 14.000 lei, in cazul savarsirii faptei prevazute la alin. (1) lit. b^1)*).
cam asta spune codul de procedura fiscala
s-a schimbat termenul pentru depunere declaratia 390?
Re: s-a schimbat termenul pentru depunere declaratia 390?
Never say never !
ori nu vrei sa intelegi ce ti se spune ori ai un cod de procedura foarte vechi
uite ce spune codul actualizat
ARTICOLUL 2191
Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative
(1) Constituie contravenţie nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.
(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete.
(3) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care corectează declaraţiile recapitulative până la împlinirea termenului legal de depunere a acestora.
(4) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corectează declaraţiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.
(5) Amenda prevăzută la alin. (2) se reduce cu 50% în situaţia în care persoana impozabilă corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative.
(6) Dispoziţiile art. 221 alin. (1) şi (5) se aplică în mod corespunzător.
uite ce spune codul actualizat
ARTICOLUL 2191
Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative
(1) Constituie contravenţie nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.
(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete.
(3) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care corectează declaraţiile recapitulative până la împlinirea termenului legal de depunere a acestora.
(4) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corectează declaraţiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.
(5) Amenda prevăzută la alin. (2) se reduce cu 50% în situaţia în care persoana impozabilă corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative.
(6) Dispoziţiile art. 221 alin. (1) şi (5) se aplică în mod corespunzător.
H & S>
Cuvantul respectiv este un tic al meu (m-am scapat si in corespondenta firmei din cand in cand).Imi cer scuze daca s-a vazut in el ceva neplacut.
T>
Subtilitatea legiuitorului (eu asa o vad) de a da o penalitate pentru nedepunerea/necompletarea unei declaratii si de a stabili acea penalitate in functie de o anumita pozitie din acea declaratie(dar cealalta pozitie poate sa fie nedeclarata sau...declarata eronat!!?? si atunci e ok), e greu de inteles pentru unul ca mine.
Cuvantul respectiv este un tic al meu (m-am scapat si in corespondenta firmei din cand in cand).Imi cer scuze daca s-a vazut in el ceva neplacut.

T>
Subtilitatea legiuitorului (eu asa o vad) de a da o penalitate pentru nedepunerea/necompletarea unei declaratii si de a stabili acea penalitate in functie de o anumita pozitie din acea declaratie(dar cealalta pozitie poate sa fie nedeclarata sau...declarata eronat!!?? si atunci e ok), e greu de inteles pentru unul ca mine.