in luna iunie am avut achizitie intracomunitara , am facut 390 , si credeam ca trebuie depusa pana la 25.07.2010.camd m-am dus sa depun decl pe 16.07. am aflat ca am depasit termenul care din ianuarie 2010 a devenit 15 ale lunii.si asa am aflat ca trebuie sa platesc amenda 2% din valoarea achizitiei adica vreo 11.800 lei . am ramas masca
intrebarea mea este daca in program in AJUTOR , MEMENTO , CONFIGURARE ALERTE PERMANENTE , trebuie sa schimb eu termenul de predare sau programul trebuie sa o faca in functie de modificari.
multumesc
la configurare alerte permanente, dati pe modific si in loc de trimestrial puneti lunar, si in loc de 25 puneti 15
iar ref. la 2% din suma nedeclarata, cf codului de procedura :
ARTICOLUL 2191
Contraventii in cazul declaratiilor recapitulative
(1) Constituie contraventie nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau depunerea de astfel de declaratii cu sume incorecte ori incomplete.
(2) Fapta prevazuta la alin. (1) se sanctioneaza cu amenda de 2% din suma totala a achizitiilor/livrarilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, dupa caz, din diferentele nedecrlarate ezultate ca urmare a declaratiilor incorecte ori incomplete.
(3) Nu se sanctioneaza contraventional persoanele care corecteaza declaratiile recapitulative pana la implinirea termenului legal de depunere a acestora.
(4) Nu se sanctioneaza contraventional persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corecteaza declaratiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.
(5) Amenda prevazuta la alin. (2) se reduce cu 50% in situatia in care persoana impozabila corecteaza declaratia recapitulativa pana la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii recapitulative. ``
este de fapt 1% din suma nedeclarata, cu conditia ca perioada pentru care nu s-a depus sa fie pana la urmatorul termen de depunere (15 august), deci daca dvoastra ati avut operatiuni intracomunitare in luna iunie 2010 acum achitati amenda la jumatate.
si atentie a aparut si Registrul Operatorilor Intracomunitari, cititi OUG 58/2010, OUG 59/2010 pentru mai multe detalii
Am descoperit ca in luna aprilie 2009 s-a declarat o suma mai mare in declaratia 390 si acum trebuie sa depun rectificativa la 390.Pentru astfel de cazuri se plateste amenda?
stiti cumva daca s-a modificat amenda pentru nedepunerea in termen a declaratie 390, pentru ca noi azi am avut o surpriza la sectorul 1 in care au spus ca amenda pentru nedepunere 390 este de 12.000 lei
a venit acum colegul care a fost la sector 1 si la sector 2 , i-au dat o circulara in care se specifica ca amenda de 2 % NU poate fi aplicata in situatia nedepunerii/depunerii cu sume incorecte/incompletea declaratiei pentru servicii intracomunitare
o sa incerc sa scanez adresa si s-o postez
Fişiere ataşate
circulara 390002.jpg (16.69 KiB) Vizualizat de 8866 ori
nu e mai simplu sa cititi codul de procedura fiscala sa vedeti care sunt amenzile?
pentru servici nici nu sunt amenzi momentan, conform legislatiei, conform celor de la administratie pot sa iti ceara si pe mama si pe tata
deci... amenda e pentru bunuri
si ca un sfat, e mai sigur sa citesti legislatia decat sa citeste pe diverse site-uri, mai ales daca acele site-uri fac parte din grupul rentrop si straton
S>
1.D'acord cu bunurile.Daca luam litera celor scrise in punctului 2,din art.219 CPF unde nu spune nimic de servicii, desii serviciile au rubrica distincta in formular.
2.D'acord si cu cititul.
@eugen
Eu zic să mai vezi odată ce scrie la art.219^1 alin.2
(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancționează cu amendă de 2% din suma totală a achizițiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferențele nedeclarate rezultate ca urmare a declarațiilor incorecte ori incomplete.
Nu de servicii. Pentru servicii nu există amendă momentan.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.