d390 ajutor
Re: d390 ajutor
Interesant, eu n-am patit asa ceva in Saga C.
Totusi ce cont ai ales la inregistrare?
Incearca sa utilizezi butonul "actualizare date" poate isi revine, iar daca nu merge atunci stergi pozitia nedorita.
Daca nu "isi revine" atunci trimite baza de date celor de la Saga sa verifice sursa "bug"-ului.
Totusi ce cont ai ales la inregistrare?
Incearca sa utilizezi butonul "actualizare date" poate isi revine, iar daca nu merge atunci stergi pozitia nedorita.
Daca nu "isi revine" atunci trimite baza de date celor de la Saga sa verifice sursa "bug"-ului.
Am incercat cu actualizare date dar nici o schimbare.
de stres iara daca strerg nu mai apare de fel factura respectiva
de stres iara daca strerg nu mai apare de fel factura respectiva
Ceva nu este bine. La mine genereaza corect.
Ar trebui sa ne dai mai multe informatii de modul de introducere: tip document, % TVA, cont.
Ar trebui sa ne dai mai multe informatii de modul de introducere: tip document, % TVA, cont.
Factura de transport(contul 624),taxare inversa,24 % tva,dar face nota corect.Inafara de aceasta factura mai am introduse cam 10 buc tot in acest fel si e ok
Factura este din Polonia,iar cu initiala PL mai este si Polinezia si in declaratie apare si ca factura de Polonia si si ca de Polinezia.Eu cred ca de aicea vine problema dar nu stiu cum sa corectez,pt ca partenerul a fost introdus corect,am ales Polonia si totusi apare doua ori.
Factura este din Polonia,iar cu initiala PL mai este si Polinezia si in declaratie apare si ca factura de Polonia si si ca de Polinezia.Eu cred ca de aicea vine problema dar nu stiu cum sa corectez,pt ca partenerul a fost introdus corect,am ales Polonia si totusi apare doua ori.
L-am testat dar nu am problema semnalata. Ai actualizarea din 01.09.2011?
Daca da, atunci mergi la "furnizori" -> apesi pe "modific" si selecteaza manual (fara sa treci "PL") PL - Polonia -> dupa care apesi din nou pe actualizare la D.390. Daca si acum iti genereaza gresit poti sa stergi randul care este in plus cu ajutorul butonului "-" (asta dupa generare in format pdf).
Totusi ai incercat sa trimiti o salvare a bazei de date celor de la Saga sa verifice care este sursa problemei?
Daca da, atunci mergi la "furnizori" -> apesi pe "modific" si selecteaza manual (fara sa treci "PL") PL - Polonia -> dupa care apesi din nou pe actualizare la D.390. Daca si acum iti genereaza gresit poti sa stergi randul care este in plus cu ajutorul butonului "-" (asta dupa generare in format pdf).
Totusi ai incercat sa trimiti o salvare a bazei de date celor de la Saga sa verifice care este sursa problemei?
Am facut declaratia in format pdf si acolo este in regula,multumesc mult pt ajutor
Dar ar mai fi ceva.In cazul in care codul fiscal al partenerului este bun si totusi dupa verificare imi apare mesajul ca nu este platitor de tva ce fac?se declara in d 390?
multumesc mult
Dar ar mai fi ceva.In cazul in care codul fiscal al partenerului este bun si totusi dupa verificare imi apare mesajul ca nu este platitor de tva ce fac?se declara in d 390?
multumesc mult
Cum adica? nu este inregistrat in scopuri de TVA? ai verificat si aici http://ec.europa.eu/taxation_customs/vi ... anguage=RO?
Din cate am inteles in D.390 ar fi bine sa declari, citeste aici mai multe:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... tva#p93812
Din cate am inteles in D.390 ar fi bine sa declari, citeste aici mai multe:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... tva#p93812
da am verificat si acelasi mesaj,nu este inregistrat in scop de tva si citind topicul dat ,asta inseamna ca trebuie eliminat din d 390
bine am dedus?
bine am dedus?
Buna, am nevoie de ajutor in urmatoarea problema: am primit o fact.din Franta - tx.site web - tva 19%, am introdus fact. la intrari valuta, deoarece programul nu mi-a permis sa pun procentul de 19% am pus 0 si la tva am pus suma respectiva, in jc imi apare referinta 13 si in decont la rd.24.1, in d.390 imi apare la S-achizitii. Nu stiu daca este corect, taxare inversa nu este pentru ca factura are tva, sau ar trebui sa inregistrez doar val.totala? Va rog maine trebuie sa depun d.390
-
in primul rand,termenul decl.390 s-a modificat incepand cu luna aug.-este 25sept.
daca ti-a facturat cu tva ,nu trebuie s-o declari in 390.
daca ti-a facturat cu tva ,nu trebuie s-o declari in 390.
Multumesc pentru raspuns, azi am venit din concediu si stresata cum sunt din cauza declaratiilor si problemelor ramase in urma nu am avut timp sa citesc, si totusi cum inregistrez factura cu tva sau fara. Mii de multumiri.
-
factura o inregistrezi cu toata suma (inclusiv tva), nu treci nimic la cota tva ( ca la o firma care nu-i platitoare de tva )si nu selectezi ,,taxare inversa", asta e tot !
Buna, multumesc pentru raspuns, sipentru timpul acordat.
Redescarcă actualizarea și reactualizează programul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.