d390 ajutor

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
kovacss

d390 ajutor

#1 Mesaj de kovacss »

Buna ziua
Am control de la finante si dupa o sapt de cautari au gasit prima boacana.Facturile emise catre srainatate au fost gresit operate,le-am operat la iesiri si nu la iesiri valuta.Asta inseamna ca nu apar in D390.Mentionez ca facturile sunt de transport,adica o prestare de serviciu ,si eu nu am stiut ca trebuie declarate in D390.
Intrebarea mea este cum as putea sa remediez aceasta situatie?Devalidez lunile,Sterg facturile respective din iesiri si le introduc la iesiri valuta?
Va rog mult un sfat,pana luni trebuie sa refac si sa am declaratiile 390 facute,daca le am au spus ca e posibil sa scap fara amenda prea mare.

Multumesc mult

apetrem

Re: d390 ajutor

#2 Mesaj de apetrem »

Mai bine faci 390 cu programul de la anaf ...
si doar pentru perioada urmatoare faci corect in saga.
Marian Apetre

kovacss

#3 Mesaj de kovacss »

multumesc mult
astept si alte pareri

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

pai..in orice caz nu putem sterge niste facturi odata emise (si trimise deja clientilor).Contravine secventialitatii numerotarii facturilor (art.155 CF).

kovacss

#5 Mesaj de kovacss »

si ce ma sfatuiti?ce si cum sa fac sa fie bine?

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

Apetrem va indicat solutia cea mai eleganta, daca cerinta AF se refera numai la D 390.Numai ca nu stiu ce implicatii are asupra D 300 (sau daca are).
Ca si simpa parere (atentie...deci nu ca un indemn de a face) deci rog si eu pareri si explicatii, am putea sa ne prevalam de permisiunea de corectare a erorilor contabile, art.63 din omfp 3055.Adica stornam facturile emise initial, si emitem altele cu data perioadei curente, astfel sa emitem doar o singura D 390 pentru perioada curenta.
(imi cer scuze daca cele de mai sus sunt ...copilarii) :oops: :oops: :oops:

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Daca nu doresti sa lucrezi in programul oficial, mergi in societatea X (cod 0005) faci o salvare intr-o alta locatie -> care revii la "configurare societati" -> creezi o noua societate cu aceeasi denumire si date (cod 0006) -> in care vei restaura fisierul salvat anerior in alta locatie -> devalidezi acele facturi de la "iesiri" -> si le vei inregistra la "iesiri - valuta" cu acelasi nr., data, suma in lei etc. -> validezi facturile si mergi si generezi D.390.

Atentie mare totusi. Este bine sa lucrezi mai departe pe firma cod 0005, pentru a nu denatura situatiile existente, deoarece nu s-a facut reevalurea facturilor in valuta, precum precis deja s-a depus bilantul la 30.06.2011, precum dupa ce ai generat D.390 pe care le-ai dorit modifica denumire societatii cod 0006 in "Text", pentru ca sa nu te incurci intre ele.

kovacss

#8 Mesaj de kovacss »

multumesc tare mult pt sfaturi
Avand in vedere ca valoare TVA nu se modifica este necesara modificarea deconturilor de TVA?
MULTUMESC

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Da, deoarece se modifica si suma de la rd.1.

kovacss

#10 Mesaj de kovacss »

buna ziua
cine ma poate ajuta cu pasi de restaurare a programului intr-o alta locatie?cum se procedeaza exact,pas cu pas pt ca eu i-am dat salvare baza de date in lata locatie dar acolo nu mi se deschide programul

multmesc mult

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Este vorba de "savarea bazei de date" si "restaurarea bazei de date" si nu a programului.
Totusi ce ai dorii sa faci efectiv?

eugen01

#12 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ie&start=0

sau...actualizarea a fost salvata in alta locatie ?
(si asta s-a discutat...Septimiu sigur a intervenit..da' nu gasesc topicu' :(

kovacss

#13 Mesaj de kovacss »

Buna
revin laproblema declaratiei 390.La intocmirea declaratiei am intampinat yurmatoarea problema:un furnizor este dublat,dar doar in anexa,in prima partea declaratiei apara ok

Care poate fi motivul?
Rog ajutor

balazse

#14 Mesaj de balazse »

Am senzatia (daca ma uit asa in globul magic, deoarece nu ai dat amanunte) ca vorbesti despre D.390 generat din Saga PS.
Daca da, atunci este norma sa iti genereze dublat, deoarece programul nu are de unde sa stie despre ce aprovizionare este vorba.
Ai doua posibilitati:
- dupa generare pdf stergi pozitia nedorita;
- cand inregistrezi intrarea la tip alegi altceva decat cel nedefinit.
Data viitoare ar fi bine sa ne dai mai multe detalii.

kovacss

#15 Mesaj de kovacss »

da imi cer scuze
Este vorba de Saga C si vreau sa depun declaratia la ghiseu,este prestare de serviciu de altfel si in prima parte a declaratiei apara factura o singura data iar in anexa apare de doua ori si cu doua initiale diferite de tara

Scrie răspuns