Salvare baza de date REVISAL

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
fagarasa176

Re: Salvare baza de date REVISAL

#16 Mesaj de fagarasa176 »

Perfect de acord cu d-vs trebuie sa ne ajutam intre noi ca nu ne ajuta nimeni, dar de la a intinde o mana de ajutor pana la a pune in aplicare ceea ce vreti d-vs este cale lunga, lucru care momentan este imposibil.
Merg pe principiul daca omu vrea sa inteleaga bine, daca nu, si mai bine.
Nu cred ca cei de la TeamNet vor implementa prea curand facilitatea de preluare fisiere xml.
Daca parea d-vs este ca intervenit cu aberatii, ma inclin in fata d-vs si a eticii d-vs profesionale.(poate in numele eticii va duceti d-vs si ii introduceti in Revisal salariatii)
O zi buna in continuare :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

balazse

#17 Mesaj de balazse »

gordani scrie:Si daca tot va fi sa le cereti ceva, va rog sa le mai cereti ca baza de date sa se regaseasca in acelasi director in care a fost instalata aplicatia si nu in Users/applicattiondata/teamnet sau dracu mai stie unde:)), pt ca in cazul unei reinstalari de windows, cei care utilizeaza versiunea oficiala, degeaba salveaza programele din ProgrammFiles, ca se trezesc tot fara baza de date (Contabilii nu sunt informaticieni!!!!! La instalarea REVISAL nimeni nu iti recomanda sa salvezi baza de date, adica s faci un backup).
Pentru a face un back-up nu trebuie sa fii informatician, ci sa ne mai si gandim logic.
Exista un buton "instrumente" -> "salvare baza de date", cu ajutorul acelui buton se genereaza baza de date pentru toate unitatile din program, si exista un buton "restaurare baza de date" cu ajutorul careia se restaureaza toata baza de date salvata anterior, adica daca ai acea salvare de baza de date salvat pe un "stick", cd/dvd problema este rezolvata. Versiunea 5.0.8 nu functioneaza pe aceasi "baza" ca si 2.0.6.

tomac

#18 Mesaj de tomac »

Credeți-mă, ITM are reguli proprii. Dacă a decis să nu implementeze, nu o fac și gata. Eu am propus, imediat după apariția portalului nou, implementarea unui sistem de obținere a unei dovezi listate, a unei recipise similare celei de la ANAF legată de depunerea registrului și posibilitatea de a obține registrul listat direct de pe site. Mi s-a spus politicos că vor analiza și cu asta am rămas.
Nu cred că solicitarea unei firme de soft sau a alteia va duce la modificarea în acest sens a datelor din revisal. Pentru că există un scenariu în care datele ce se importă pot altera datele deja existente, sau se pot importa date alterate.
Referitor la salvarea datelor, v-a răspuns balasze. La fel procedează și SAGA: are procedură de salvare a datelor, implementată în program, dar chiar dacă face salvare automată la un anumit interval de timp, acea salvare e un backup insuficient. Pentru a fi suficient, trebuie ca utilizatorul să facă salvări, în altă locație și pe medii externe (CD/DVD, stick, HDD mobil), nu doar local. Asta înseamnă ca și utilizatorul să-și dea interesul în ceea ce privește securitatea și integritatea datelor sale.
Nu este o scuză faptul că suntem contabili. Dimpotrivă. Faptul că lucrăm cu date ce se pot altera, sau pierde la un moment dat, pentru că nu am făcut salvări, și că asta înseamnă că pierd date, munca mea, pierd bani chiar sau poate și clienți, trebuie să fie mult mai conștientizat de un contabil ce lucrează cu acel program, decât de o terță persoană. De aceea trebuie să învățăm și să ne obișnuim cu minimul de operații ce trebuie făcut pentru a avea datele salvate.
Eu spre exemplu, fac salvări săptămânal și, obligatoriu, indiferent câte am mai făcut înainte, imediat după ce depun toate declarațiile. Și le fac pe stick, pe vreo 2 de fapt, pe internet și pe 3 PC-uri ce sunt în rețea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gordani

#19 Mesaj de gordani »

Va multumesc!

Scrie răspuns