Salvare baza de date REVISAL

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
gordani

Salvare baza de date REVISAL

#1 Mesaj de gordani »

Trebuie sa predau contabilitatea firmei unui alt contabil. Cum pot sa salvez datele Revisal din SAGA pt. a putea fi preluate de contabilul nou in programul Revisal oficial ver. 5.0.8.033?

apetrem

Re: Salvare baza de date REVISAL

#2 Mesaj de apetrem »

Se va putea doar atunci cand Revisal-ul oficial va putea importa.

gordani

#3 Mesaj de gordani »

Totusi, cred ca din SAGA s-ar putea exporta in format .db asa cum face Revisalul oficial cand salvezi baza de date!
Cred ca nu sunt singurul care s-a lovit de aceasta problema.

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

Rezolvarea este sa foloseasca si el SAGA :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

gordani

#5 Mesaj de gordani »

Daca era de-acord sa foloseasca SAGA, nu mai deschideam acest subiect.
Eu sunt f. multumit de SAGA si am facut tot posibilul sa-l conving, dar respectivul vrea neaparat prg oficial de REVISAL

gordani

#6 Mesaj de gordani »

Totusi, astept un raspuns de la d-l cu ID "tomac"

raiciuv

#7 Mesaj de raiciuv »

incercati la itm

gordani

#8 Mesaj de gordani »

Ce sa incerc la ITM?
Poate nu ati vazut la ce sectiune am postat intrebarea: "Chestiuni tehnice"!
Poate toti contabili se vor lovi la un moment-dat de aceasta chestiune. Eu am intrebat daca exista posibilitatea de a exporta din SAGA baza de date intr-un format care sa poata fi preluat in REVISAL oficial!?
Ca treaba are ITM cu SAGA?

raiciuv

#9 Mesaj de raiciuv »

Poate cere la itm baza de date ,o descarca in revisal oficial si ...transmite,iat dvs asteptati solutii!

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Nu se poate ceea ce doriti dumneavoastra.
Nu se cunoaste formatul bazei de date in care lucreaza aplicatia REVISAL, nu este un standard deschis. Tehnic se poate deschide, practic e greu de creat. Mai ales ca in acel db unele informatii sunt ilizibile. Spre exemplu cimpurile de ID sunt greu de citit, de fapt eu nu vad informatii coerente.
Mai mult fisierul contine nu doar tabele ci si fisiere de tip index care sunt la rindul lor greu de creat. Pentru ca trebuie determinat ce tip de index este, ce constringeri i se aplica, etc.

Sa va explic prin analogie. Sa presupunem ca eu va dau un seif in care sunt mai multe dosare, dosare ce contin mai multe hirtii. Si va cer sa produceti un seif identic ce la rindul lui sa contina dosare similare si continut similar celui ce vi l-am dat. Asta insemind ca trebuie sa produceti un seif, ce contine acelasi numar de dosare cu cel pe care vi l-am dat eu, cu exact acelasi numar de hirtii din fiecare dosar si cu exact acelasi continut pentru unele din dosare. Dar nu va spun cite dosare sunt, cite hirtii contin acele dosare, ce contin acele hirtii. Nu va spun ca cerinta este ca unele din dosare sa aibe coperta rosie, unele galbena si unele albastra. Nu va spun nici care din dosare trebuie sa fie in mod obligatoriu rosii si nici care hirtii produse de dvs sa aibe acelasi continut cu cel pe care vi l-am dat eu.
Acum sa o luam logic: puteti produce asa ceva? Chiar daca la un moment dat, cu ajutorul unui scaner vedeti ce se afla in seiful meu, scanerul nu detecteaza decit culoarea albastra. Nu vede astfel cite dosare sunt rosii si galbene. Va detecteaza cite hirtii sunt in dosare si de la unele citeste antetul si primele 2 rinduri. Credeti ca e suficient sa puteti produce un seif similar ca dimensiuni si mecanism de deschidere ce sa contina ceea ce v-am cerut? Nu cred.
Cam asa e si aici. Unele informatii se cunosc, unele nu. Unele standarde se pot determina, dar de aici pina la a crea un fisier compatibil mai e.

Ideea e asta: cei care au produs REVISAL si au introdus functia de validare a unui fisier XML pot produce mult mai simplu o functie de import din aplicatii terte, din fisiere XML ce se valideaza de aplicatie. Asta pentru ca ei stiu exact unde anume trebuie sa ajunga in baza lor de date informatiile din XML (XML fiind un standard deschis).
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

Asta da explicatie domne' :shock:

gordani

#12 Mesaj de gordani »

Perfect de acord cu Dv.
Producatorii de soft , cum este si SAGA, nu pot cere celor de la ITM sa creeze aceasta facilitate de a prelua date dintr-un fisier XML?
Degeaba vin eu X sa cer asta ca nu ma baga nimeni in seama. Dar cand vin "n" producatori de soft si le atraga atentia, eu nu cred ca nu vor fi bagati in seama?!!!
Si daca tot va fi sa le cereti ceva, va rog sa le mai cereti ca baza de date sa se regaseasca in acelasi director in care a fost instalata aplicatia si nu in Users/applicattiondata/teamnet sau dracu mai stie unde:)), pt ca in cazul unei reinstalari de windows, cei care utilizeaza versiunea oficiala, degeaba salveaza programele din ProgrammFiles, ca se trezesc tot fara baza de date (Contabilii nu sunt informaticieni!!!!! La instalarea REVISAL nimeni nu iti recomanda sa salvezi baza de date, adica s faci un backup).
Scuze pt. aceasta iesire, dar ma plang si eu unde pot pt. incompetenta celor care fac programe pt. STAT si nu gandesc, ci fac totul automat.

fagarasa176

#13 Mesaj de fagarasa176 »

Din punctul meu de vedere e problema "noului contabil" ce face si cum face atat timp cat d-vs ii puneti la dispozitie toate datele legate de angajati chiar si pe suport de hartie.
Daca observ eu bine d-vs acuma vb in numele "noului", chiar nu inteleg dc va agitati asa tare, o sa'i fie lui greu de reintrodus angajatii in prg revisal nu d-vs.
Colegul @t a fost destul de explicit referitor la ce implica cererea d-vs.
Fara suparare dar asta e parerea mea...o zi buna :wink:

gordani

#14 Mesaj de gordani »

Pt. fagarasa176!
Nu vorbesc in numele noului contabil, este o chestiune de principiu!
Daca ati fi citit si raspunsul meu la explicatia f. complexa d-lui tomac ati fi inteles
Daca sunteti contabil si v-ati regasi in situatia noului contabil, oare nu v-ar fi mult mai usor sa preluati o baza de date decat sa o reintroduceti?
Mergeti pe principiul "ma doare in cot de restul lumii, dupa mine potopul"
Oare nu trebuie sa existe o colaborare intre fostul contabil si noul contabil?
Oare sunteti membru CECCAR?
Daca da, inseamna ca nu ati studiat etica profesiei!!!!
Daca nu, nu mai interveniti cu asemenea aberatii!!

olteanz

#15 Mesaj de olteanz »

E hotarit omu' nu gluma! :mrgreen:
1+1=3

Scrie răspuns